7 Σεπ 2016

Οι σκέψεις για μεταγραφικό «μπαμ» τον Ιανουάριο

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δίνει στους συλλόγους τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις και όχι να φτιάξουν ομάδα.

Η Γιουβέντους, παραδοσιακά, δεν επενδύει ιδιαίτερα στα μέσα της σεζόν και τα τελευταία χρόνια επικρατεί η άποψη «από το να πάρουμε μέτριους, καλύτερα να μην πάρουμε τίποτα».

Φέτος ίσως αναθεωρηθεί αυτό καθώς υπάρχουν από τώρα σκέψεις για μια δυνατή μεταγραφή τον Γενάρη. Οι μπιανκονέρι δεν πήραν ποδοσφαιριστή για ν’ αντικαταστήσουν τον Πολ Πογκμπά και υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να το κάνουν αυτό σε τέσσερις μήνες.

Τα οικονομικά του συλλόγου είναι σε άριστη κατάσταση και μπάτζετ για μια καλή μεταγραφή είναι διαθέσιμο. Το θέμα είναι η επιλογή του παίκτη. Για παράδειγμα, ο Αξελ Βίτσελ θεωρείται αδύνατο να έρθει στο Τορίνο στη μέση της χρονιάς. Η διοίκηση δεν επιθυμεί να δώσει φράγκο στη Ζενίτ μετά τη στάση τους την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.

Δύσκολο, όμως, είναι να έρθει και ο Μπλες Ματουιντί. Ο Γάλλος με τις τελευταίες του δηλώσεις παρουσιάστηκε απογοητευμένος από τη στάση των Γάλλων και έδειξε δημόσια σε όλους πως ήθελε να πάει στη Γιουβέντους.

Το πρόβλημα με τον Ματουιντί δεν είναι μόνο τι θα κάνε η Παρί αλλά πως δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League (σε αντίθεση με τον Βίτσελ). Είναι απίθανο να μην παίξει ούτε ένα λεπτό στα ματς των ομίλων με την Παρί. Σε αυτή την περίπτωση η Γιουβέντους θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να προχωρήσει στην αγορά του και θα παίξει μεγάλο ρόλο η τιμή του.

Ο Ισκο είναι ένας ακόμη παίκτης που είχε απασχολήσει τους μπιανκονέρι, οι οποίοι μάλιστα είχαν κάνει πρόταση του καλοκαίρι στη Ρεάλ. Τελικά ο παίκτης επέλεξε να δώσει μάχη για μία θέση στους Μαδριλένους. Αν δεν πάρει το χρόνο συμμετοχής που θέλει και η Γιουβέντους τον πλησιάσει ξανά, ίσως να είναι μια καλή περίπτωση. Και σε αυτόν θα εξαρτηθεί τι έχει γίνει στο Champions League.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως η Γιουβέντους θέλει αυτή τη φορά να πραγματοποιήσει μια καλή κίνηση τη μεταγραφική περίοδο που έρχεται, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση εκείνες τις ημέρες.

Αν για παράδειγμα υπάρχει μια διαφορά στο πρωτάθλημα και η ομάδα δείχνει πως θα το κατακτήσει εύκολα, θεωρείται απίθανο να ενισχυθεί με έναν καλό παίκτη που δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα νοκ άουτ του Champions League. Από την άλλη, αν βρει σε καλή τιμή κάποιον ποδοσφαιριστή που ήθελε το καλοκαίρι, ίσως και να ενδώσει.

Και μόνο, πάντως, που υπάρχει από τώρα η σκέψη για μια καλή κίνηση είναι καλό καθώς θα δουλευτεί και ίσως δούμε και ονόματα που δεν απασχόλησαν την ομάδα τη μεταγραφική περίοδο που έφυγε.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Λες, ε; Μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρεις…

      Διαγραφή
    2. Κάτσε να σου φέρουν τον Βιτσελ και νόμιζε εσύ ότι είναι μπαμ..

      Διαγραφή
    3. Ποτέ δεν παρουσιάστηκε ο Βίτσελ ως μπαμ. Ασε που στο κείμενο γράφει πως είναι απίθανο έως αδύνατο να έρθει αυτός το Δεκέμβρη.

      Διαγραφή
  2. Με τον Σβαιβστάιγκερ μπορεί να γίνει κ΄λατι; Τι λοέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε γραφτεί. Η γνώμη μας είναι πως δε θα προχωρούσε η Γιουβέντους αυτή την περίπτωση.

      Διαγραφή