24 Σεπ 2016

Κάτι τέτοιοι τύποι δικαιώνουν όσους λένε πως οι Βραζιλιάνοι στο ποδόσφαιρο δεν είναι… εθνικότητα αλλά… επάγγελμα

Το πιο εύκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να «πουλάς» αγάπη για το σύλλογο που παίζεις τώρα. Και ένας Βραζιλιάνος, πάντα μπορεί να το κάνει καλύτερα από τον καθέναν.

Ο Γκαμπιγκόλ, παίκτης της Ιντερ πλέον, μίλησε και ξεκαθάρισε πως οι νερατζούρι ήταν πάντα η πρώτη του επιλογή.

Όσοι θυμούνται ή ψάξουν τα καλοκαιρινά ρεπορτάζ του forzajuve.gr που αφορούσαν τη μεταγραφή του νεαρού επιθετικού, και είναι πάρα πολλά αυτά, δε θα βρουν πουθενά μια τέτοια τοποθέτηση.

Στην περίπτωση του Γκαμπιγκόλ έγινε το εξής απλό και άκρως φυσιολογικό. Δύο ομάδες κατέθεσαν την πρότασή τους -η Γιουβέντους και η Ιντερ- και τον κέρδισε αυτή που πρόσφερε τα περισσότερα.

Τα δικαιώματα του παίκτη ήταν κάπως περίπλοκα. Ο Γκαμπιγκόλ άνηκε στη Σάντος, την ομάδα που αγωνιζόταν, σε μια εταιρεία που είχε επενδύσει πάνω του και στην οικογένειά του. Οι τρεις αυτοί παράγοντες θα μοιράζοντας το ποσό της μεταγραφής. Και οι τρεις ήθελαν να πάρουν όσα πιο πολλά γινόταν. Και τα πήραν…

Ο μάνατζέρ του που συχνά μιλούσε όσο ο Βραζιλιάνος ήταν με την ολυμπιακή ομάδα για τους Αγώνες του Ρίο, δήλωνε πως θα εξετάσουν με γνώμονα το συμφέρον του. Και έτσι έγινε. Αυτό προστάζει η λογική.

Τώρα που ο ποδοσφαιριστής κατέληξε στην Ιντερ και μετά τη νίκη των νερατζούρι επί των μπιανκονέρι, ο Γκαμπιγκόλ δήλωσε: «Ζω ξεχωριστές στιγμές εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να είμαι μέρος της ιστορίας ενός τόσο μεγάλου ποδοσφαιρικού κλαμπ».

Και αν όλα αυτά είναι φυσιολογικό να ειπωθούν, ο νεαρός Βραζιλιάνος συνέχισε: «Η Ιντερ ήταν η πρώτη μου επιλογή, ακόμη κι αν είχα και άλλες προτάσεις». Η μοναδική επιπλέον πρόταση που είχε ήταν από τη Γιουβέντους.

Και ο Γκαμπιγκόλ φρόντισε να δείξει στους οπαδούς της νέας του ομάδας πως απέρριψε τη Γιουβέντους για χάρη των Μιλανέζων. Ναι, αυτό έγινε. Απέρριψε τη Γιούβε για χάρη των χρημάτων όμως. Γιατί αν στη θέση της Ιντερ ήταν η Φιορεντίνα, σήμερα θα δήλωσε πως η πρώτη του επιλογή ήταν οι βιόλα.

Κάποιες τέτοιες περιπτώσεις δικαιώνουν αυτούς που λένε πως οι Βραζιλιάνοι στο ποδόσφαιρο δεν είναι… εθνικότητα αλλά… επάγγελμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου