30 Σεπ 2016

Η προσφορά του Ντάνι Αλβες χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες

Για τον Ντάνι Αλβες και το πώς έχει ήδη κατακτήσει τους πάντες στη Γιουβέντους, γράφει σήμερα η Gazzetta dello Sport.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ αποκτήθηκε ως ελεύθερος, αφού έλυσε το συμβόλαιο του με τους μπλαουγκράνα για να ντυθεί μπιανκονέρο, προκειμένου να δώσει στην ομάδα ποιότητα αλλά και εμπειρία για το Champions League.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν είχε δηλώσει την ημέρα της επίσκεψης της Γιούβε στην ιστορική βίλα της οικογένειας Ανιέλι ότι από τον Βραζιλιάνο ζήτησε να βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα στην Ευρώπη.

Ακόμη, βέβαια, είναι πολύ νωρίς για να βγουν οριστικά συμπεράσματα αλλά η αρχή είναι πολύ αισιόδοξη, όπως γράφει και η Gazzetta dello Sport. Η οποία, στο σχετικό κείμενο της, χωρίζει σε τρεις κατηγορίες την ως τώρα προσφορά του Ντάνι Αλβες...

Χαμόγελα
Ο πρώτος τομέας στον οποίο στέκεται η GdS, είναι ο χαρακτήρας του Βραζιλιάνου. Η εφημερίδα τον περιγράφει σαν «ένα παιδί που μόλις βγήκε από το εργοστάδιο σοκολάτας», σχολιάζοντας έτσι τα συνεχή χαμόγελα του. Ο Αλβες, γράφει το κείμενο, ένας τύπος... αλέγκρος, ο οποίος απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και γενικά τη ζωή. Είναι συνεχώς χαμογελαστός, δεν διστάζει να ανεβάσει ό,τι φωτογραφία ή βίντεο θέλει στους λογαριασμούς του στα social media και γενικά με την συμπεριφορά του δείχνει ότι έχει μπει στο κλίμα της Γιούβε. Πολύ σοβαρός και επαγγελματίας στη δουλειά του αλλά πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, παρασύροντας έτσι και τους υπόλοιπους στο να δουλεύουν ακόμη πιο ευχάριστα.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Γκολ και άμυνα
Το δεύτερο στοιχείο που επισημαίνει η Gazzetta dello Sport, είναι τα γκολ. Τα οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι... 2,5. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε για πρώτη φορά ως μπιανκονέρο στο 4-0 επί της Κάλιαρι, ξαναβρήκε δίχτυα στο 4-0 επί της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και ενδιάμεσα είχε κάνει το σουτ που οδήγησε στο αυτογκόλ του Γκολντανίγκα στο Παλέρμο. Ολα αυτά έγιναν μέσα σε μία εβδομάδα. Ο Ντάνι Αλβες, προφανώς, δεν αποκτήθηκε για να σκοράρει αλλά ως επιθετικό μπακ είναι δεδομένο ότι θα το κάνει κι αυτό.

Το γεγονός ότι είναι επιθετικό μπακ, βέβαια, δεν σημαίνει ότι παραβλέπει τα άλλα καθήκοντα του. Τα βασικά του καθήκοντα, για να είμαστε ακριβείς. Οπως γράφει η Gazzetta dello Sport, μετά τον αγώνα της πρεμιέρας με τη Φιορεντίνα, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είπε για αυτόν: «Ο Ντάνι θα πρέπει να μάθει να αμύνεται με τον ιταλικό τρόπο». Η εφημερίδα γράφει ότι αυτό ήταν και είναι κάτι νέο για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος στην Μπαρτσελόνα είχε μάθει να είναι ουσιαστικά συνεχώς στην επίθεση. Παρ' όλα αυτά, μέσα σε ένα μήνα, έχει ήδη δείξει ότι αντιλαμβάνεται τι ακριβώς πρέπει να κάνει και γι' αυτό αρκετές φορές μέσα στον αγώνα δίνει προτεραιότητα στην άμυνα, μαρκάροντας ακόμη και μαν του μαν. Κάτι εντελώς άγνωστο για αυτόν μέχρι και τον περασμένο Μάιο.

Κάνει παιχνίδι
Ο τρίτος τομέας στον οποίο κάνει αναφορά η Gazzetta dello Sport, είναι στην τακτική ευελιξία του Ντάνι Αλβες. Δεν είχε παίξει ποτέ στην καριέρα του σε 3-5-2 αλλά το κάνει και το κάνει όλο και καλύτερα στη Γιουβέντους, αναλαμβάνοντας όλη τη δεξιά πλευρά. Είναι εγγύηση ως δεξί μπακ σε άμυνα τεσσάρων, αφού αυτό έπαιζε μια ζωή, οπότε θα είναι ακόμη καλύτερος όταν αποφασίσει να αλλάξει το σύστημα ο Αλέγκρι ενώ αποδεικνύεται και πυλώντας ανάπτυξης του παιχνιδιού της ομάδας.

Στο σχετικό κομμάτι της, η εφημερίδα γράφει για το πώς ο Ντάνι Αλβες παίρνει πολλές πρωτοβουλίες από δεξιά όταν δείχνει μπλοκαρισμένο το κέντρο αλλά και για το πώς πάει αυτός στο κέντρο, όταν κρίνει ότι πρέπει, με έναν από τυς χαφ να βγαίνει δεξιά όταν η ομάδα είναι στην επίθεση. Ετσι, καταλήγει η Gazzetta dello Sport, έχει αριθμούς -σε πάσες και σέντρες- μεγαλύτερους από τους μέσους όρους των πλάγιων μπακ. Και τους έχει αυτούς τους αριθμούς, σημειώνει η εφημερίδα, επειδή το παιχνίδι του Αλβες χαρακτηρίζεται ως εξής: Αναρχία, αλλά με μέθοδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου