28 Σεπ 2016

Ο πλανήτης Γιουβέντους ποντάρει στους «τρεις τενόρους» που κοστίζουν 162 εκατ. ευρώ

Για τους... τρεις τενόρους της Γιουβέντους γράφει η Gazzetta dello Sport, μετά το 4-0 στο Ζάγκρεμπ επί της Ντιναμό.

Το άρθρο είναι του Κάρλο Λαουντίζα και έχει ως τίτλο το εξής: «Γιούβε, η πρώτη ταυτόχρονη χαρά των Ιγκουαΐν-Ντιμπάλα-Πιάνιτς, ο Μαξ απολαμβάνει τους τρεις τενόρους».

Ακολούθως, κάνει το σχόλιο του για τη νίκη στην Κροατία και παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του...

«Στη βραδιά του Ζάγκρεμπ (επιτέλους) έλαμψαν όλα μαζί τα αστέρια των μπιανκονέρι. Σκεφτείτε: Τα γκολ ήρθαν από τους Ιγκουαΐν, Πιάνιτς και Ντιμπάλα. Ή αλλιώς, από τις πιο ακριβές μεταγραφές της εποχής του Αντρέα Ανιέλι. Από τα 90 εκατ. ευρώ που ξοδεύτηκαν για τον Πιπίτα και τα 32 για τον Βόσνιο, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την επένδυση 40 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2015 για τον Ντιμπάλα. Και είναι προφανές ότι ο πλανήτης Γιούβε ποντάρει βασικά σε αυτούς τους τρεις για να φτάσει η ομάδα ως το τέλος στο Champions League.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Η λογική λέει: Οσο περισσότερα ξοδεύεις, τόσο καλύτερα ξοδεύεις. Το ποδόσφαιρο, όμως, ακολουθεί δρόμους περίεργους, όπου συχνά συμβαίνουν "ατυχήματα" που διασταυρώνονται με το τυχαίο. Ισως επειδή ο Αλέγκρι, σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, πρέπει ακόμη να βρει τον τρόπο για να δέσει την τρομερή μπιανκονέρα μηχανή, η οποία ακόμη λειτουργεί σε πιο χαλαρό ρυθμό.

Το βάρος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι σχετικό, άρα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τον ενθουσιασμό. Οπως και να έχει, όμως, το θέμα είναι κεντρικό: Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι νέοι πρέπει ακόμη να βρουν μια ικανοποιητική τακτική τοποθέτηση. Και τα επόμενα ματς, θα είναι καθοριστικά για να καταλάβουμε αν η Γιούβε βρήκε όντως τη σωστή φόρμουλα για να αξιοποιήσει τα αστέρια της.

Είναι ένα βήμα αναπόφευκτο σε μια τέτοια περίπτωση. Στο Τορίνο ξόδεψαν πολλά, ποντάροντας στην ποιότητα και τώρα πρέπει όλα αυτά τα αστέρια να βρουν ένα σημείο... συνάντησης: Τη σωστή, δηλαδή, τακτική ισορροπία. Ο Αλέγκρι συνεχίζει την μακρά πορεία του προς την επίτευξη του στόχου, κρατώντας από το χέρι τους τρεις τενόρους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου