1 Οκτ 2016

Αλέγκρι: Ο ποδοσφαιριστής που αξίζει 100 εκατ. ευρώ έχει περισσότερη ποιότητα από αυτόν των 10 ή 20 εκατ. ευρώ

Το καθιερωμένο ραντεβού με τους δημοσιογράφους, παραμονή αγώνα, είχε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην αίθουσα Τύπου του Βινόβο.

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου, λίγη ώρα πριν αναχωρήσει η αποστολή των Μπιανκονέρι για την Τοσκάνη...

Για το ματς με την Εμπολι: «Στο αυριανό ματς μετράει μόνο η νίκη ώστε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον κύκλο επτά αγώνων σε ένα μήνα και να πάμε ήρεμα στη διακοπή του πρωταθλήματος. Περισσότερο κι από την εμφάνιση αύριο, με ενδιαφέρει η Γιουβέντους να έχει τους τρεις βαθμούς στο τέλος του αγώνα. Στο γήπεδο της Εμπολι είναι πάντα δύσκολο να παίξεις καλά, δεν θα πρέπει να την υποτιμήσουμε, προέρχεται από δύο ήττες κόντρα σε Ιντερ και Λάτσιο αλλά ειδικά στη Ρώμη δεν άξιζε να χάσει. Δεν επιτρέπεται να έχουμε λάθος νοοτροπία αύριο γιατί ένα άσχημο αποτέλεσμα θα χαλάσει τη διακοπή του πρωταθλήματος για τον προπονητή, για μένα, οπότε περιμένω από τους παίκτες μου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το ματς, να κάνουν αυτό που πρέπει».

Για το σύστημα: «Αν αλλάξω το σύστημα, τι θα με ρωτάτε μετά; Εσάς σκέφτομαι και δεν το αλλάζω (γελάει). Στο Ζάγκρεμπ, μετά το 3-0, αλλάξαμε σύστημα για 20-25 λεπτά γιατί ήθελα να δω πώς θα ανταποκριθούν οι παίκτες και πήρα καλές απαντήσεις. Το να αλλάξεις άμεσα σύστημα, όμως, είναι ρίσκο, ελπίζω να μην χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ματς να αλλάξω οπωσδήποτε σύστημα γιατί θα σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά. Μπορούμε, επίσης, να ξεκινήσουμε με το ίδιο σύστημα, το 3-5-2, αλλά με ποδοσφαιριστές που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στην προπόνηση δουλεύουμε σε διάφορα συστήματα».

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Για τους στόχους της Γιουβέντους: «Πάντα η ερώτηση για τους στόχους... Οι στόχοι μας είναι όλοι βασικοί και πρωταρχικοί: Πρωτάθλημα, Σούπερ Καπ, κύπελλο και Champions League. Συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις με στόχο να νικήσουμε. Θέλουμε να κλείσουμε αυτόν τον κύκλο των αγώνων του τελευταίου μήνα με τον καλύτερο τρόπο, μετά, τον Οκτώβριο, έχουμε δύο ντέρμπι με Μίλαν και Νάπολι και θα παίξουμε σε ποσοστό 90% και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League».

Για την κατάσταση του Πιάνιτς και γενικά της μεσαίας γραμμής: «Ο Πιάνιτς είναι καλά, ο Ερνάνες τα πάει καλά όπως πέρυσι αλλά πέρυσι τον κράζατε όλοι ενώ τώρα λέτε ότι πρέπει να παίζει γιατί δίνει ισορροπία στο κέντρο. Αυτό με χαροποιεί και παράλληλα με κάνει να χαμογελάω. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη για το κέντρο, ο Λεμινά έχει πάει καλά ως τώρα, ο Στουράρο και ο Μαρκίζιο θα μας δώσουν πολλές λύσεις. Τον Ερνάνες δεν τον ανακαλύπτουμε σήμερα. Αν μπορούσε να παίξει κόντρα στην Ιντερ; Το λέμε εκ των υστέρων αυτό, γιατί αν έπαιζε και δεν τα πήγαινε καλά, θα είχε ήδη... καεί για το υπόλοιπο της σεζόν».

Για το θέμα Ιγκουαΐν-Μάντζουκιτς και το ποιοι θα παίζουν: «Λέω πάντα ότι οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που σου δίνουν τις νίκες και οι προπονητές τις ήττες... Σίγουρα ο ποδοσφαιριστής που αξίζει 100 εκατ. ευρώ, έχει περισσότερη ποιότητα από αυτόν που αξίζει 10 ή 20 εκατ. ευρώ. Το σημαντικό είναι να υπάρχει συναγωνισμός μέσα στην ομάδα γιατί αυτοί που δεν παίζουν, είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν καλύτερους αυτούς που παίζουν. Είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις και μια μεγάλη ομάδα, όπως η Γιουβέντους, πρέπει να έχει συναγωνισμό σε όλες τις θέσεις, όλες τις γραμμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου