4 Οκτ 2016

Η υπερβολική υπερβολή που υπάρχει φέτος γύρω από τη Γιούβε δίχως να βλέπουμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη

Το πρωτάθλημα σταμάτησε λόγω εθνικών ομάδων οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε και αλλού.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Καταρχάς, επειδή έχει και τον χαβαλέ του το όλο θέμα, να θυμηθούμε τι γινόταν πριν μόλις δύο εβδομάδες. Τότε που η Gazzetta dello Sport έβαζε γκάλοπ αν η Γιουβέντους παραμένει το φαβορί για το πρωτάθλημα επειδή έκανε μια ήττα. Τώρα, μόλις δύο εβδομάδες μετά, όλα τα ιταλικά ΜΜΕ θεωρούν ότι το πρωτάθλημα μπορεί και να έχει κριθεί...

Γενικά έτσι θα πάει το πράγμα φέτος. Οταν η Γιούβε νικάει θα παρουσιάζονται όλα σαν τελειωμένα, όταν θα κάνει ένα κακό ματς θα έρχεται η καταστροφή. Εχει λογική αυτό; Καμία. Γίνεται αλλού; Μάλλον όχι αλλά θα μπορούσε να γίνει, αν υιοθετήσουμε το ίδιο σκεπτικό. Δεν το υιοθετούμε αλλά μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά για να δούμε τι γίνεται σε άλλες ομάδες.

Η Μπαρτσελόνα, για παράδειγμα, έχει χάσει εντός έδρας από την Αλαβές, δεν νίκησε εντός έδρας ντέρμπι με την Ατλέτικο και έφαγε και μια 4άρα από τη Θέλτα στο Βίγκο... Η Ρεάλ έχει τρεις σερί ισοπαλίες κόντρα στις εξής ομάδες: Βιγιαρεάλ, Λας Πάλμας, Εϊμπάρ. Οι δύο γκέλες, μάλιστα, στη Μαδρίτη.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Να πάμε στη Γερμανία; Να πάμε κι εκεί... Η Μπάγερν έμεινε στο 1-1 με την Κολωνία στο Μόναχο ενώ στο Champions League δεν είναι καθόλου σίγουρη πλέον, μετά την ήττα από την Ατλέτικο, ότι θα τερματίσει 1η στον όμιλο. Να πάμε και στην Αγγλία; Η... φοβερή και τρομερή Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα έχασε εύκολα από την Τότεναμ και στο Champions League δεν νίκησε την Σέλτικ. Για τη Γιουνάιτεντ του Μίνο Ραϊόλα δεν θα γίνει σχόλιο. Στη δε Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία παίζει μόνη της, έχει αρπάξει μια 3άρα από τη Μονακό, έχει χάσει από την Τουλούζ και είναι 3η και στο -4.

Ολα αυτά τα αποτελέσματα σημαίνουν ότι αυτές οι ομάδες δεν πάνε πουθενά φέτος; Οχι. Και γι' αυτό και δεν έχει κλονιστεί γενικά η εμπιστοσύνη των οπαδών τους ή των ΜΜΕ των χωρών τους. Και δεν έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη, αφενός επειδή ακόμη είναι πολύ νωρίς στη σεζόν και αφετέρου γιατί η φετινή σεζόν έχει μια ιδιαιτερότητα: Εχει προηγηθεί Euro και πάντα μετά από καλοκαιρινή διοργάνωση υπάρχει θέμα με τους διεθνείς παίκτες, οι οποίοι ουσιαστικά χάνουν την προετοιμασία των ομάδων τους. Και η Γιουβέντους (μαζί με την Λίβερπουλ, η οποία όμως δεν έχει Ευρώπη), ήταν η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες στο Euro.

Το συμπέρασμα που προκύπτει επομένως, ή τουλάχιστον το συμπέρασμα που βγάζω εγώ χωρίς να είμαι προπονητής ή η μεγαλύτερη μπαλαδόφατσα του πλανήτη, είναι ότι υπάρχει μια... υπερβολική υπερβολή γύρω από τη Γιούβε και από οτιδήποτε κάνει φέτος. Προφανώς και η ομάδα δεν είναι μέχρι τώρα τόσο καλή όσο θέλουμε να τη δούμε και όσο μπορεί να γίνει, αλλά δεν έχει καταστραφεί κιόλας.

Αλλού, όπως δείχνουν τα παραπάνω αποτελέσματα, έχουν συμβεί πολύ χειρότερα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου