18 Οκτ 2016

Όταν η μοναδικότητα του Μπουφόν συνάντησε τη μενταλιτέ της Γιουβέντους

Με έναν Μπουφόν βγαλμένο από τις καλύτερε στιγμές της καριέρας του και μία Γιούβε πολύ σκληρή για να παραδοθεί, οι πρωταθλητές Ιταλίας έφυγαν με ένα παλικαρίσιο «διπλό» (0-1) από την έδρα τη Λιόν.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέταξε την ομάδα με 3-5-2 με… ό,τι καλύτερο είχε στον πάγκο του. Μπροστά από τον Μπουφόν ήταν η τριάδα Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Εβρά. Στη μεσαία γραμμή, Ντάνι Αλβες και Αλεξ Σάντρο ήταν στη δεξιά και αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα. Στο κέντρο ο Πιάνιτς, ο Λεμινά και ο Κεντίρα. Επιθετικοί οι δύο Αργεντίνοι, Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν.

Από αυτούς τους 11, τη μεγάλη διαφορά την έκανε αυτός που έχει ακούσει πολλά το τελευταίο διάστημα. Ο αρχηγός των μπιανκονέρι. Πριν φτάσουμε στην πρώτη σημαντική επέμβασή του στον αγώνα, δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαιρίες, περισσότερες από πλευρές Γιουβέντους χωρίς όμως να είναι οι κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Ο Μπουφόν έπιασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλε ένα εξαιρετικά δύσκολο σουτ (η μπάλα κόντραρε και στον Μπονούτσι αλλάζοντας πορεία) στο 51’ και κράτησε την ομάδα μέσα στο παιχνίδι.

Στο 54’ ο Λεμινά δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, στη ουσία μέσα σε 15 λεπτά παιχνιδιού, και άφησε τη Γιουβέντους με 10 παίκτες. Αφού για τα επόμενο τέταρτο ο Αλέγκρι άφησε την ομάδα δίχως αλλαγή, αλλά και χωρίς να δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα, ένα λεπτό πριν το 70’ αποφάσισε να θυσιάσει τον Ντιμπάλα για να ρίξει στη μάχη τον Κουαδράδο.

Στην επόμενη ακριβός φάση, ο Μπουφόν κράτησε για τρίτη φορά το μηδέν στην εστία του. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουαδράδο πέτυχε ένα προσωπικό και συνάμα εντυπωσιακό γκολ. Αφού χόρεψε τον αμυντικό της Λιόν από τα δεξιά, σούταρε από πολύ πλάγια και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Λόπες.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, αφού ο Μπουφόν σταμάτησε τους Γάλλους όποτε χρειάστηκε ώστε να μην ισοφαρίσουν. Η Γιουβέντους πήρε μια παλικαρίσια και δίκαιη νίκη, παίζοντας μάλιστα για περίπου 40 λεπτέ με έναν παίκτη λιγότερο.

Να σημειωθεί πως οι μπιανκονέρι είχαν την κατοχή της μπάλας σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης ενώ είχαν το διπλάσιο ποσοστό στις επιτυχημένες πάσες. Η Γιουβέντους συνεχίζει να μοιράζεται την πρώτη θέση του ομίλου με τη Σεβίλλη (νίκησε 0-1 μέσα στο Ζάγκρεμπ τη Ντιναμό) και δυο τους θα παίξουν την πρωτιά.

Το φιλμ του αγώνα
Λιόν-Γιουβέντους 0-1

Γκολ: 75’ Κουαδράδο
Λιόν: Λόπες, Γιάνγκα-Εμπίουα, Ενκουλού, Ντιακαμπί, Ραφαέλ, Νταρντέρ (64’ Φερί), Γκοναλόν, Τολίσο, Μορέλ, Λακαζέτ (72’ Κορνέ), Φεκίρ
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Ντάνι Αλβες (85’ Μπενάτια), Κεντίρα (75’ Στουράρο), Λεμινά, Πιάνιτς, Αλεξ Σάντρο, Ντιμπάλα (69’ Κουαδράδο), Ιγκουαΐν
 

8 σχόλια:

  1. ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ MVP!
    ΑΜΑΡΤΙΑ!

    Bianconero83

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνουμε τι λες, αλλά η διαδικασία είναι διαδικασία. Για να δούμε, θα βγει με… 100%; Forza Juve!

      Διαγραφή
    2. Πλάκα κάνουμε αλλά απόψε ήταν φοβερός-τυχερός-απίστευτος κλπ κλπ ή ο,τι άλλο θέλετε.
      Προτείνω να παίζουμε με 10 παίκτες αν είναι να βλέπω στην ενδεκάδα Λεμινα-Ερνανες-Ασαμοα μήπως και γλιτώσουμε από τις μαλακίες τους.
      Έτσι κι αλλιώς καλύτερα παίζουμε και γλιτώνουμε και τα λάθη.

      Bianconero83

      Διαγραφή
    3. Ξέρεις, τέτοιες εμφανίσεις από τέτοιους παίκτες θυμίζουν σε όλους μας ένδοξες στιγές της ομάδας. Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Θύμισε τον Μπουφόν της εποχής 2003...

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπουφον ψηφισα. Αλλα λειπει κι ο τυπακος που εβαλε την γκολαρα απο την ψηφοφορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, λείπει γιατί η λίστα ανέβηκε στο σάιτ κάπου στο 70’. Δίκιο έχεις αλλά λογικά δε θα άλλαζε το αποτέλεσμα. Forza Juve!

      Διαγραφή