1 Οκτ 2016

Ο απογοητευμένος Μάντζουκιτς «κρατάει» τη Γιουβέντους

Το πρόβλημα με τον Μάριο Μάντζουκιτς δεν είναι μόνο δικό του αλλά και της Γιουβέντους.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο Αλέγκρι είχε μυριστεί λίγο νωρίτερα πώς θα πάει η κατάσταση γι’ αυτό δήλωνε προ ημερών, πριν βγει το θέμα στον ιταλικό Τύπο, πως κανείς δεν έχει καπαρωμένη θέση και δε θα παίζει ουδείς 50 παιχνίδια.

Οι φωτογραφικές δηλώσεις ήταν κομμένες και ραμμένες για την περίπτωση του Μάντζουκιτς. Έλα όμως που ο Κροάτης δεν είναι ικανοποιημένος με κάποιες συμμετοχές. Και το θέμα είναι πως ο Μάριο, με τον τρόπο του, κρατάει τη Γιουβέντους.

Πώς;

Μα φυσικά επειδή δεν έχει επιθετικούς. Όπως διαμορφώθηκε το φετινό ρόστερ, ο Μάντζουκιτς θα είναι πολύτιμος σε κάποια παιχνίδια, σε αυτά που θα θέλει ο προπονητής να κάνει rotation δίνοντας ανάσες στους βασικούς.

Πιάτσα και Κουαδράδο μπορεί να παίξουν, στην ανάγκη, ως επιθετικοί  αλλά δεν είναι η θέση τους. Η Γιουβέντους έχει καταφέρει να έχει φέτος… 2,5 επιθετικούς. Το βαρύ πυροβολικό Γκονζάλο Ιγκουαΐν, τον Ντιμπάλα που παίζει και πιο πίσω και τον Μάντζουκιτς.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Με τόσες λίγες επιλογές, χωρίς να υπολογίζουν τιμωρίες ή τραυματισμούς, ο Κροάτης ξέρει πως έχει τη Γιουβέντους στο χέρι. Τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη όταν και η ομάδα  θα μπορεί να αγοράσει μια τέταρτη λύση.

Μέχρι τότε, ο Αλέγκρι καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση όσο πιο ανώδυνα γίνεται ώστε να μη μετατραπεί σε πρόβλημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, χαμένες θα βγουν και οι δύο πλευρές. Και η ομάδα και ο ποδοσφαιριστής.

Από την άλλη, θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως ο κύκλος του στη Γιουβέντους φαίνεται πως κλείσει. Εδώ στην καλή του σεζόν δεν έκανε κάτι συγκλονιστικό, πόσω μάλλον τώρα που είναι στο περιθώριο. Ο Μάντζουκιτς θα φύγει από το Τορίνο με την πρώτη ευκαιρία. Μέχρι τότε, ας κάνει τις ευκαιρίες που του δίνονται γκολ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου