16 Οκτ 2016

Η άμεση απάντηση της Γιουβέντους για τη λογιστική «απάτη» που την κατηγορούν

Για λογιστική απάτη προσπάθησαν να κατηγορήσουν κάποιοι τη Γιουβέντους αλλά δεν τους βγήκε.

Οι μπιανκονέρι δημοσιοποίησαν πριν λίγες εβδομάδες τον ισολογισμό τους, ο οποίος για δεύτερη σερί χρονιά είναι θετικός. Για κάποιους, όμως, δεν θα έπρεπε να είναι...

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα του Σαββάτου κυκλοφόρησαν σενάρια, δηλαδή κατηγορίες, περί λογιστικής απάτης, χωρίς όμως να υπάρχει τέτοια.

Η «απάτη», σύμφωνα με όσους διακίνησαν αυτό το θέμα, έγκειται στο γεγονός ότι η Γιουβέντους δεν έχει υπολογίσει στον ισολογισμό της την αποζημίωση που ζητάει ο Γκατσόνι, πρόεδρος της Μπολόνια όταν ξέσπασε το Calciopoli. Συγκεκριμένα, ο Γκατσόνι ζητάει... κάτι παραπάνω από 100 εκατ. ευρώ από τους μπιανκονέρι και κάμποσες ακόμη δεκάδες εκατ. ευρώ από την Φιορεντίνα.


Η υποτιθέμενη λογιστική απάτη της Γιούβε, δηλαδή, είναι το γεγονός ότι δεν έχει υπολογίσει στον ισολογισμό της, στα έξοδα της δηλαδή, τα λεφτά που θέλει να πάρει ο Γκατσόνι. Χωρίς να υπάρχει κάποια απόφαση δικαστηρίου που να τον δικαιώνει.

Η απάντηση της Γιουβέντους σε αυτά που κυκλοφόρησαν από το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν να υπενθυμίσει τα όσα είπαν για το θέμα στην περσινή γενική συνέλευση ο Αντρέα Ανιέλι και ο γενικός διευθυντής επί των οικονομικών, Αλντο Ματσία.

Πρόεδρος και CEO είχαν πει τότε το αυτονόητο: Από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση υπέρ του Γκατσόνι και κατά της Γιουβέντους, δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα πρέπει οι μπιανκονέρι να υπολογίζουν στα έξοδα τους τα λεφτά που θέλει ο άλλος ως αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου