3 Οκτ 2016

Το περιεχόμενο της επιστολής του Ανιέλι στους μικρομετόχους για τη Γιουβέντους του σήμερα αλλά και αυτή του μέλλοντος

Με επιστολή του προς τους μικρομετόχους της Γιουβέντους, ο Αντρέα Ανιέλι αναφέρεται στα πεπραγμένα των τελευταίων ετών και στους στόχους για το μέλλον.

Η καθιερωμένη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, υπό τον Ανιέλι, θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου στο Juventus Stadium και το κλίμα αναμένεται πανηγυρικό σε ό,τι αφορά τον απολογισμό, τόσο για τα αγωνιστικά όσο και για τα οικονομικά. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος προς τους μικρομετόχους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα παρουσίας ή εκπροσώπησης στη γενική συνέλευση.

Στην επιστολή του, αρχικά ο Αντρέα Ανιέλι κάνει έναν απολογισμό των όσων έχει πετύχει η ομάδα στα έξι χρόνια της προεδρίας του, αναφέροντας σχετικά πως «πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα Ιταλίας και τρία ιταλικά Σούπερ Καπ είναι μια επίδοση που θα παραμείνει στην ιστορία για πολλές δεκαετίες. Μία ιστορία που η τωρινή γενιά των Γιουβεντίνων, συμπεριλαμβανομένου και εμού, είχαν και έχουν το προνόμιο να τη ζήσουν από το Juventus Stadium, το σπίτι όλων των μπιανκονέρι. Μια ιστορία, της οποίας τα νέα κεφάλαια πρέπει να συνεχίσουμε να γράφουμε όλοι μαζί ώστε να μετατρέψουμε αυτή την περίοδο σε πραγματικά θρυλική».

Η Κυρία, όμως, δεν πρέπει να μείνει σε αυτά που έχει πετύχει αλλά να πετυχαίνει συνεχώς νέους στόχους και σε αυτό στέκεται και ο Ανιέλι, ο οποίος σε άλλο σημείο της επιστολής του, αναφέρει: «Δέκα τρόπαια σε έξι χρόνια επέτρεψαν στη Γιουβέντους να επιστρέψει στο τραπέζι των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ, όπως αποδεικνύει και το ranking της UEFA για τους συλλόγους, με τη Γιούβε να είναι στην 5η θέση στην εκκίνηση του 2016-17. Ο στόχος είναι να ανέβουμε κι άλλο σε αυτή την κατάταξη, γνωρίζοντας πως για να ανεβούμε θα χρειαστεί η δύναμη της θέλησης, η ικανότητα του προγραμματισμού και νέες νίκες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Στην επιστολή του προέδρου, όπως είναι λογικό, γίνεται ξεχωριστή αναφορά και στην οικονομική ανάπτυξη της Γιουβέντους από το καλοκαίρι του 2010, όταν ανέλαβε την προεδρία, μέχρι και τον ισολογισμό για το 2015-16, με τον Ανιέλι να αναφέρει για αυτό το θέμα: «Αν ο ισολογισμός του 2014-15 σήμαινε την επιστροφή στο θετικό πρόσημο και επομένως την ολοκλήρωση του turnaround λόγω της σταθερής, χρόνο με τον χρόνο, αύξησης των εσόδων μέχρι να φτάσουμε στο θετικό πρόσημο, ο ισολογισμός που καλείστε να εγκρίνετε τώρα (αυτός του 2015-16) σημαίνει την σταθερότητα πλέον. Εσοδα σχεδόν 388 εκατ. ευρώ, για την ακρίβεια, αποτελούν ιστορικό ρεκόρ στους ισολογισμούς της Γιουβέντους και για δεύτερη σερί χρονιά είναι θετικός, με κέρδη κάτι περισσότερο από 4 εκατ. ευρώ. Η Γιουβέντους είναι συμπαγής και έχει καλή προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα έσοδα της και να εγγυάται αποδοτικότητα στη διαχείρηση».

Από εκεί και πέρα, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι από το 2018-19 η Ιταλία θα έχει ξανά τέσσερις ομάδες στο Champions League, γίνεται μια γρήγορη αναφορά σε διάφορες συμφωνίες marketing που έχουν υπογραφεί με εταιρίες εντός και εκτός Ιταλίας και η επιστολή κλείνει με μια αναφορά στα εγκαίνια που προβλέπονται για το καλοκαίρι του 2017...

«Η φετινή, είναι η σεζόν στην οποία θα έρθει στο φως το νέο έργο ανάπτυξης στον τομέα ακινήτων, στην περιοχή της Continassa, όπου θα ανεγερθούν, μεταξύ άλλων, το νέο προπονητικό κέντρο και τα νέα γραφεία της ομάδας, λίγα μόλις μέτρα από το Juventus Stadium. Η δική μας δέσμευση παραμένει η ίδια αλλά νομίζω ότι κάπου εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω όλες τις γυναίκες και τους άντρες της Γιουβέντους, οι οποίοι κάθε μέρα εγγυώνται αφοσίωση, δουλειά και επαγγελματισμό ώστε η Γιουβέντους να είναι Γιουβέντους.

Fino alla fine...

Αντρέα Ανιέλι».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου