25 Οκτ 2016

Ανιέλι: Το πλάνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα κάνει τη Γιουβέντους ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο

Παρουσία του Αντρέα Ανιέλι έγινε η γενική συνέλευση μετόχων της Γιουβέντους, με τον πρόεδρο να λέει όσα τεχνοκρατικά έπρεπε να πει.

Η γενική συνέλευση έγινε στο Juventus Stadium και ο πρόεδρος ήταν εκεί, με την ομιλία του να αναλώνεται βασικά σε θέματα τεχνοκρατικής φύσης αφού σπάνια μπαίνει στη διαδικασία να μιλήσει για αγωνιστικά, αφήνοντας άλλους για αυτά.

Κάποια από αυτά που είπε ο Ανιέλι, για την δουλειά που έγινε την τελευταία πενταετία αλλά και για το πώς θα είναι η Γιούβε σε τέσσερα χρόνια από τώρα, είναι τα εξής...

«Είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Μια ξεχωριστή σκέψη είναι πάντα αφιερωμένη σε αυτούς τους παίκτες που βοήθησαν και στα πέντε πρωταθλήματα και αναφέρομαι στους Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Μαρκίζιο, Παντοΐν, Κάσερες και Λιχτστάινερ. Αυτοί οι οκτώ παίκτες ήταν μέλη της ομάδας και στα πέντε πρωταθλήματα. Πέρα από αυτούς, φυσικά, μια ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στον γενικό διευθυντή Μαρότα, στον αντιπρόεδρο Νέντβεντ και στον αθλητικό διευθυντή Παράτιτσι.


Η Γιουβέντους ζει για επιτυχίες, όχι μόνο αυτές που ήδη επιτεύχθηκαν, αλλά και τις επόμενες. Τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά κλαμπ έχουν περισσότερα έσοδα από εμάς, εμείς είμαστε σε μια μέση κατάσταση. Είχαμε σημαντική αύξηση με την πάροδο των χρόνων. Τα τελευταία πέντε χρόνια τα έσοδα μας αυξήθηκαν από τα 172 στα 388 εκατ. ευρώ και από απώλειες 26 εκατ. ευρώ πήγαμε σε κέρδη 52 εκατ. ευρώ.

Ημασταν στον τελικό του Champions League το 2015 και τα δύο παιχνίδια μας με την Μπάγερν Μονάχου πέρυσι είχαν τον ίδιο αριθμό τηλεθεατών στην Κίνα με τον τελικό της διοργάνωσης. Το πλάνο μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μου δίνει αυτοπεποίθηση και μπορώ να πω ότι θα φέρει τη Γιουβέντους σε μια θέση πλήρους ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου