25 Οκτ 2016

Ανάλυση της Gazzetta dello Sport για τη Γιουβέντους χωρίς τον Ντιμπάλα

Ολες τις πιθανές λύσεις για την επίθεση της Γιουβέντους μετά τον τραυματισμό του Πάουλο Ντιμπάλα, παρουσιάζει η Gazzetta dello Sport.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έμεινε με τους Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Μάριο Μάντζουκιτς, με την εφημερίδα να προσπαθεί να μπει στη θέση του και να δει τι επιλογές έχει.

Και παραθέτουμε αυτούσια αυτά που γράφει...

Ο Αλέγκρι και το σύστημα
Ο Αλέγκρι αντικειμενικά δεν μπορεί να κάνει πολλά. Οι επιστροφές των Κιελίνι και Ρουγκάνι μπορούν να ξεκουράσουν έναν εκ των Μπονούτσι ή Μπαρτσάλι στην άμυνα, στο κέντρο ακόμη και ο Μαρκίζιο είναι έτοιμος για να πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής την Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση, γίνεται δύσκολο για τον Αλέγκρι να εγκαταλείψει το 3-5-2. Ενα 4-3-1-2 χωρίς τον Μαρκίζιο σε τοπ κατάσταση είναι εκτός σκέψης, το να περάσει στο 4-3-3 ή στο 4-2-3-1 χωρίς τους Ντιμπάλα και Πιάτσα είναι αδύνατο. Στο 4-3-3 θα μπορούσε να ανέβει πιο ψηλά ο Αλεξ Σάντρο από αριστερά.

Περίπλοκο, ειδικά αφού υπάρχουν τρία ματς σε επτά μέρες. Οπότε, θα πάει με την σίγουρη λύση, χρησιμοποιημένη λίγο αλλά πάντα άξια. Ο Μάριο Μάντζουκιτς κοντά στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, με δεδομένο ότι ο πιτσιρικάς Κιν μπορεί να παίξει μόνο για κάποια διαστήματα ενώ το να αφαιρέσει τον Κουαδράδο από την γραμμή θα είναι σαν να αφαιρεί ένα ζευγάρι εργαλείων από τη διάθεση του.
Και εδώ έρχονται κάτι περίεργες φήμες, που θέλουν τον γενικό διευθυντή των ροσονέρι να κάνει σκέψεις για τη θέση του προέδρου της Lega. Θέση στην οποία έχει υπάρξει και στο παρελθόν.


Το δίδυμο Ιγκουαΐν-Μάντζουκιτς
Ιγκουαΐν και Μάντζουκιτς έπαιξαν μαζί από το 1ο λεπτό στο Παλέρμο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό, αν και αμφότεροι έδειξαν μεγάλη διάθεση «θυσίας» και στα 90 λεπτά. Και ο Πόσαβετς έκανε το φαινόμενο κάτω από τα δοκάρια των Σικελών, στερώντας ένα γκολ από τον Κροάτη. Μιλάμε για δύο κλασικά φορ που τείνουν να κάνουν παρόμοιες κινήσεις και προσφέρουν περισσότερα όταν παίζουν εντός περιοχής.

Σίγουρα με την Σαμπντόρια η Γιούβε θα πρέπει να εκμεταλλευτεί όλο το γήπεδο και να ανεβάσει την ένταση στις κινήσεις της. Πέρα από τις επιθέσεις από τον άξονα, θα προσπαθήσει να ανεβάσει στο γήπεδο τους Αλεξ Σάντρο και Λιχτστάινερ (ή Ντάνι Αλβες).

Ο ρόλος του Πιάνιτς
Χρειάζεται μια άνοδος στην απόδοση του Μίραλεμ Πιάνιτς, ο άνθρωπος που μπορεί να ενώσει τις γραμμές, ειδικά αν ο Κουαδράδο είναι στον πάγκο στην αρχή για να αλλάξει τον ρυθμό του ματς κατά τη διάρκεια του.

Στο Σαν Σίρο ο Βόσνιος εκνευρίστηκε πολύ μετά το γκολ που αδίκως ακυρώθηκε, ξεχνώντας τον Λοκατέλι στη φάση του γκολ της Μίλαν και περιορίζοντας αρκετά τις περίφημες κάθετες μπαλιές του. Η Γιούβε, ειδικά με Νάπολι και Λιόν, θα χρειαστεί τις απρόβλεπτες ενέργειες του. Γιατί, σε αυτή την αρχή της σεζόν, συχνά έχουν λείψει από την ομάδα οι εναλλαγές στο παιχνίδι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου