28 Οκτ 2016

Παραλήρημα από τον ιντερίστα δήμαρχο της Νάπολης

Ο δήμαρχος της Νάπολι... έχασε την μπάλα αφού συνέκρινε τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, χαρακτηρίζοντας τους προδότες.

Ο Λουίτζι Ντε Ματζίστρις έκανε δηλώσεις στο Rai Radio 1 και καταφέρθηκε εναντίον του Ιγκουαΐν αλλά και του Ιταλού πρωθυπουργού, κατηγορώντας τους αμφότερους για προδοσία.

Κι αν για τον Ρέντσι μπορεί να αισθάνεται προδομένος, αν το θέλει, για τον Ιγκουαΐν προκαλεί εντύπωση το ξέσπασμα του, από την στιγμή που ο ίδιος -όπως έχει πει δημοσίως και ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις- δεν είναι οπαδός της Νάπολι αλλά της... Ιντερ.

«Ναι, είναι και οι δύο προδότες, αν και είναι διαφορετική η προδοσία του καθενός. Ως δήμαρχος, πρέπει να πω ότι η υπόθεση Μπανιόλι είναι πολύ σοβαρή για τον Ρέντσι, από θεσμική άποψη το είδαμε σαν απαλλοτρίωση της δημοκρατίας της πόλης μας. Οσο για τον Ιγκουαΐν, οι οπαδοί είχαν ένα δυνατό δεσμό μαζί τους και αφού αποφάσισε να φύγει, αυτός χάνει. Ανάμεσα στις δύο προδοσίες, αυτή του Ιγκουαΐν είναι χειρότερη γιατί το ποδόσφαιρο είναι πιο σημαντικό από τους πρωθυπουργούς», είπε ο Ιντερίστα δήμαρχος της Νάπολη και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό...


«Νομίζω πως ο Αργεντίνος δεν μπορεί πλέον να έρθει στην πόλη και να κάνει μια βόλτα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ρέντσι οπότε καλό θα ήταν να τους φέρουμε μαζί εδώ ώστε να μην χρειαστούμε ξεχωριστές αστυνομικές δυνάμεις για τον καθένα».

Οσο για το αν είναι πιο δυνατή η Γιουβέντους ή ο πρωθυπουργός, ο Ντε Ματζίστρις είπε: «Αυτή την στιγμή η Γιούβε αλλά και οι δύο μπορούν να ηττηθούν. Οι μπιανκονέρι στο πρωτάθλημα και ο Ρέντσι στο δημοψήφισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου