2 Οκτ 2016

Για πέντε λεπτά η Γιουβέντους χόρεψε τάγκο

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για να καλύψουν τα προβληματικά εξήντα λεπτά που προηγήθηκαν και να δώσουν στη Γιουβέντους με εμφατική νίκη με 3-0 μέσα στην Εμπολι.

Οι μπιανκονέρι κέρδισαν δίκαια αλλά όχι τόσο… χαλαρά όσο φανερώνει το τελικό σκορ καθώς στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού ενώ είχαν τον έλεγχο και δημιούργησαν δύο σούπερ κλασικές ευκαιρίες η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στα δίχτυα.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέταξε την ομάδα με το γνωστό 3-5-2 και εκτός από τους σίγουρους, έδωσε θέση στην ενδεκάδα στον Ερνάνες και τον Κουαδράδο.

Η Γιουβέντους μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι, μια διάθεση για ποδόσφαιρο που συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά κάτι δεν γινόταν καλά. Ο Κεντίρα μπορούσε να ξεκλειδώσει το ματς στο 9’ όταν σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ αντί να πλασάρει σούταρε δυνατά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Τεράστια ευκαιρία είχε και ο Κουαδράδο που έφυγε από δεξιά και έκανε μια κούρσα στο μισό γήπεδο αλλά το τετ α τετ και το πλασέ του δε βρήκε στόχο. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρμα, με τη Γιουβέντους να έχει προβλήματα στην τελική προσπάθεια και κάποιες φορές στην ανάπτυξη.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Στο δεύτερο μισό του αγώνα συνεχίστηκε ο αυτοεγκλωβισμός των μπιανκονέρι που ενώ είχαν τον πλήρη έλεγχο δεν κατάφεραν να σκοράρουν απέναντι σε μια ομάδα που το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν το πάθος να κρατήσει το μηδέν.

Στο 65’ άρχισε ο χορός των γκολ. Αρχή έκανε ο Ντιμπάλα με ένα εξαιρετικό σουτ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αργεντίνου στο πρωτάθλημα και το δεύτερο σερί καθώς σκόραρε και απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία.

Αναμφισβήτητα αυτή η φάση έδιωξε όλο το άγχος των παικτών του Αλέγκρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν έκανε το 0-2 και ουσιαστικά κλείδωσε το ματς για τους Τορινέζους. Στο 70’ ο Ιγκουαΐν πέτυχε γκολ ξανά φτάνοντας τα έξι σε εφτά αγώνες στη Serie A.

Η Γιουβέντους θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα στα είκοσι λεπτά που απέμειναν, ειδικά στη φάση που ο Λεμινά έκανε κούρσα από δεξιά αλλά αντί να δώσει ασίστ στον Πιάτσα (και οι δυο είχαν μπει στον αγώνα λίγο νωρίτερα), προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση.

Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ιταλίας πέρασαν νικηφόρα από την Εμπολι και για πέντε λεπτά έδειξαν πως μπορούν να διαλύσουν την αντίπαλη άμυνα. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει συνέχεια στο παιχνίδι τους και να κάνουν γκολ τις ευκαιρίες που τους δίνονται.

Το φιλμ του αγώνα
Εμπολι-Γιουβέντους 0-3
Γκολ:
65’ Ντιμπάλα, 67’ & 70’ Ιγκουαΐν
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Κουαδράδο, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα (61’ Λεμινά), Πιάνιτς (82’ Στουράρο), Ερνάνες, Ντιμπάλα (73’ Πιάτσα), Ιγκουαΐν.

1 σχόλιο:

  1. Ο Ιγκουαΐν στο πρώτο του γκολ θα προτιμούσα να είχε σπάσει τη μπάλα αριστερά από το να καθυστερήσει τόσο να σουτάρει ΑΛΛΑ έχουμε να δούμε τέτοιο φορ από τον Τρεζεγκέ.

    Bianconero83

    ΑπάντησηΔιαγραφή