7 Νοε 2018

Δέκα απίθανοι τύποι που έχουν φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους και έζησαν το όνειρο

Η Γιουβέντους δεν κάνει μόνο επιτυχημένες μεταγραφές αλλά και ορισμένες αποτυχημένες. Στις παρακάτω γραμμές, σας υπενθυμίζουμε δέκα από αυτές.

Αφιέρωμα | Γιουβέντους

Μπορούμε να θυμηθούμε κάποιες... αξέχαστες μορφές. Αλλοι ήταν ελάχιστοι για το επίπεδο της Γιούβε, άλλοι ήταν φιλότιμοι αλλά αυτό δεν έφτανε, άλλοι στάθηκαν άτυχοι με τραυματισμούς.

Οπως και να έχει, οι παρακάτω δέκα -με την καταμέτρηση να αρχίζει από το καλοκαίρι του 2006 κι έπειτα- έζησαν το όνειρο του να φορέσουν τη φανέλα της Κυρίας αλλά δεν κατάφεραν να την τιμήσουν όσο θα ήθελαν...

Ζντένεκ Γκριγκέρα
Ο Τσέχος δεξιός μπακ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2007, όταν η Γιουβέντους επέστρεψε στη Serie A. Ηρθε από τον Αγιαξ και παρέμεινε για τέσσερα χρόνια στο Τορίνο, χωρίς πάντως να γευστεί τη χαρά ενός τίτλου. Φιλότιμος από την πρώτη ως την τελευταία μέρα, ο Τσέχος έκανε ό,τι μπορούσε. Δεν μπορούσε και πάρα πολλά αλλά το πάλεψε, έχοντας 114 συμμετοχές σε 4 χρόνια.


Βαλερί Μποζίνοφ
Γνωστός στην Ιταλία από τις θητείες του σε Λέτσε και Φιορεντίνα, το καλοκαίρι του 2006 ντύθηκε μπιανκονέρο για να βοηθήσει στη σεζόν της Serie B. Ο Βούλγαρος επιθετικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τους Βιόλα και το γεγονός ότι η Γιουβέντους δεν προσπάθησε να τον κάνει δικό της με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι του 2007, τα λέει όλα για το τι... πρόσφερε. Εκανε, πάντως, 21 συμμετοχές.

Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ
Το καλοκαίρι του 2006 η Γιουβέντους συμφώνησε με τη Νιούκασλ για την αγορά του Γάλλου αμυντικού, ο οποίος ήρθε στο Τορίνο με όνειρα. Τα οποία, όμως, δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα. Ο Μπουμσόνγκ παρέμεινε μπιανκονέρο για δύο χρόνια, έκανε 36 συμμετοχές και το καλοκαίρι του 2008 αποχώρησε και πήγε στη Λιόν. Δύο χρόνια μετά, το 2010, ήρθε και στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Γκουλιέλμο Στεντάρντο
Τον Ιανουάριο του 2008 η Γιουβέντους έψαχνε έναν αμυντικό και αυτός που βρήκε τελικά ήταν ο Στεντάρντο. Ηταν 27 ετών, ανήκε στην Λάτσιο και οι μπιανκονέρι συμφώνησαν για την απόκτηση του με εξάμηνο δανεισμό και οψιόν αγοράς. Αυτή, βέβαια, δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ, με τον Στεντάρντο να αποχωρεί στο τέλος της σεζόν έχοντας μετρήσει έξι συμμετοχές ως μπιανκονέρο.


Μικέλε Παολούτσι
Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους αλλά ποτέ δεν έδειξε ικανός να σταθεί στην πρώτη ομάδα. Οι μπιανκονέρι τον έδωσαν αλλού αλλά η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε τον Ιανουάριο του 2010 να επιστρέψει στο Τορίνο. Η Γιούβε είχε ξεμείνει από επιθετικούς και απέκτησε με εξάμηνο δανεισμό και οψιόν αγοράς τον Παολούτσι από την Σιένα. Εκανε μόλις πέντε εμφανίσεις, δεν έπεισε κανέναν και επέστρεψε στους Τοσκανούς.

Αρμάντ Τραορέ
Το καλοκαίρι του 2010 ο Μπέπε Μαρότα συμφώνησε με την Αρσεναλ για την απόκτηση με μορφή δανεισμού του Τραορέ, ο οποίος προοριζόταν για να δώσει λύσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ακόμη κι αν μπορούσε να το κάνει, στο Τορίνο μάλλον δεν το έδειξε ποτέ και μετά από 12 συμμετοχές όλες κι όλες, επέστρεψε στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2011.

Μικέλε Πασιέντσα
Επί μία τριετία στη Νάπολι έδειχνε ότι ήταν πολύτιμη λύση στο κέντρο. Κάπως έτσι σκέφτηκαν στη Γιουβέντους και αποφάσισαν να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι του 2011. Ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος αρχικά πίστευε στον Πασιέντσα, γρήγορα απογοητεύτηκε αφού ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τον Ιανουάριο του 2012, μετά από μόλις έξι μήνες και 9 συμμετοχές, παραχωρήθηκε στην Ουντινέζε.


Λούσιο
Τον Ιούλιο του 2012, έχοντας μείνει ελεύθερος από την Ιντερ, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Γιουβέντους, στην οποία προοριζόταν ως μια πολύ καλή λύση από τον πάγκο. Τελικά απογοήτευσε πλήρως... Ο Βραζιλιάνος δεν μπορούσε να προσαρμοστεί σε άμυνα τριών, δεν έδειχνε την απαραίτητη διάθεση στις προπονήσεις και έξι μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2013, αποδεσμεύτηκε, έχοντας πραγματοποιήσει μόλις 4 συμμετοχές.

Ρόμουλο
Στην Ελλάς Βερόνα εντυπωσίασε την σεζόν 2013-14 και η Γιουβέντους αποφάσισε, το καλοκαίρι του 2014, να τον δοκιμάσει. Γι' αυτό και αποκτήθηκε ως δανεικός με οψιόν αγοράς. Ακόμη κι αν είχε τις δυνατότητες, πάντως, ο Βραζιλιάνος (πολιτογραφημένος Ιταλός) δεν μπόρεσε να τις δείξει αφού στάθηκε και άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για αρκετούς μήνες. Ως μπιανκονέρο έκανε μόνο 5 συμμετοχές και το καλοκαίρι του 2015 αποφασίστηκε να μην γίνει χρήση της οψιόν απόκτησης του.

Ντάριο Κνέζεβιτς
Το καλοκαίρι του 2008 προχώρησε στην απόκτηση του Σέρβου αμυντικού Κνέζεβιτς, 26 ετών τότε, με μονοετή δανεισμό από την Λιβόρνο και οψιόν αγοράς του 50% των δικαιωμάτων του. Ο Κνέζεβιτς τελικά, όπως αναμενόταν βασικά, έκανε μόλις 5 συμμετοχές σε μια ολόκληρη σεζόν και απολύτως φυσιολογικά επέστρεψε στο Λιβόρνο το καλοκαίρι του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου