23 Οκτ 2016

Οι τρεις λόγοι της ήττας της Γιουβέντους αλλά και τα ελαφρυντικά που δίνει η Gazzetta dello Sport

Η Gazzetta dello Sport έδωσε ελαφρυντικά αλλά και κατηγορίες στη Γιουβέντους για την ήττα στο Μιλάνο.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας για την παρουσία των μπιανκονέρι στο Σαν Σίρο...

«Θα ήταν λάθος και ελάχιστα σοβαρό να χρησιμοποιήσουμε το "Ολα λάθος, όλα πρέπει να ξαναγίνουν" του Τζίνο Μπαρτάλι για τη Γιουβέντους που έφυγε ηττημένη από το Σαν Σίρο για δεύτερη φορά φέτος. Υπάρχουν δύο σοβαρότατα ελαφρυντικά για την ήττα από την Μίλαν: Το μεγάλο διαιτητικό λάθος με την ακύρωση του κανονικού γκολ στο φάουλ του Πιάνιτς και ο τραυματισμός του Ντιμπάλα, γεγονός που ανάγκασε τον Αλέγκρι να παίξει το ουσιαστικά μοναδικό χαρτί που είχε στον πάγκο, τον Κουαδράδο, πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Πέρα από αυτά, όμως, ήταν λογικό να περιμένεις κάτι περισσότερο από μια Γιούβε που είναι πιο δυνατή από την Μίλαν. Και όχι λίγο πιο δυνατή.

Κατάθλιψη ο Ιγκουαΐν
Ο Πιπίτα είναι παγκόσμια κλάση μέσα στην περιοχή. Αν πάρει τις μπαλιές που πρέπει στον κήπο του, τα φρούτα που θα βγουν, δηλαδή τα γκολ, θα είναι γευστικότατα. Εκτός περιοχής είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής αλλά δεν κάνει τη διαφορά. Κόντρα στη Μίλαν ο Πιπίτα δεν πήρε καμία καλή μπαλιά. Ακούμπησε την μπάλα μόνο 24 φορές σε 98 λεπτά, κόντρα στις 22 του Ντιμπάλα σε 33’.

Δεν κατέστη εφικτό να συνεργαστεί με τον συμπατριώτη του στη μισή ώρα που ο Πάουλο ήταν στον αγωνιστικό χώρο, όπως δεν συνεργάστηκε ούτε με τον Κουαδράδο ή με τον Μάντζουκιτς, ο οποίος όμως δεν έχει καμία ευθύνη. Θα πρέπει να έρθουν περισσότερες μπαλιές από δεξιά (αριστερά ο Αλεξ Σάντρο κάνει πάντα αυτό που πρέπει) από έναν Ντάνι Αλβες ασταθή ακόμη. Και ο Ντιμπάλα θα πρέπει να εναλλάσσει τη σύνδεση του παιχνιδιού της Γιουβέντους με τη στενή συνεργασία με τον Ιγκουαΐν.


Φυσική κατάσταση και τραυματισμοί
Φέτος δεν έχουμε δει ακόμη την Γιούβε που κυριαρχεί στη φυσική κατάσταση, ικανή να αλλάξει ταχύτητα στους αγώνες. Ολα φυσιολογικά, η καλοκαιρινή προετοιμασία επηρεάστηκε (Euro) η ομάδα θα έρθει σε τοπ κατάσταση από Νοέμβριο κι έπειτα. Δεν βοηθάνε ούτε οι τραυματισμοί: Αν οι ενοχλήσεις του Ντιμπάλα είναι κάτι σοβαρό, ο Αλέγκρι κινδυνεύει να μείνει μόνο με Ιγκουαΐν αι Μάντζουκιτς για το τρίο φωτιά με Σαμπντόρια-Νάπολι-Λιόν, με δεδομένο ότι ο Μάρκο Πιάτσα δεν είναι ακόμη έτοιμος. Και ο Κροάτης χρειάζεται περισσότερο από ό,τι ως τώρα.

Πολύ προβλέψιμη
Μοιάζει σχεδόν με ιεροσυλία να πεις ότι μια ομάδα με όλη αυτή την ποιότητα, δεν καταφέρνει να αλλάξει. Κι όμως, έτσι ήταν με την Μίλαν. Ο Πιάνιτς έκανε ένα εμφανές λάθος στο γκολ του Λοκατέλι, αλλά είχε ήδη σκοράρει με φάουλ. Σε ορισμένα σημεία φάνηκε πολύ μέσα στο παιχνίδι, αν και με λίγες ουσιαστικές μπαλιές.

Είχε επίσης δίκιο να διαμαρτυρηθεί έντονα για την ακύρωση του γκολ, λόγω αυτού όμως εκνευρίστηκε. Οι πρωταθλητές, και σε επίπεδο τεχνικής είναι τέτοιος, ξέρουν να αφήνουν πίσω τους τέτοιες καταστάσεις. Χωρίς Ντιμπάλα και Μαρκίζιο να δώσουν ποιότητα στην κίνηση της ομάδας από τον άξονα, η Γιούβε έχει μόνο μία ταχύτητα και λιγότερες λύσεις. Επομένως, θα χρειαστεί ο πραγματικός Πιάνιτς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου