30 Οκτ 2016

Η προβλέψιμη ομάδα που θα αναδειχθεί εύκολα πρωταθλήτρια…

Οι δηλώσεις του Τζανλουίτζι Μπουφόν είναι ξεκάθαρες: η ομάδα δεν έχει συνοχή, φαντασία, δημιουργικότητα. Και δεν είναι φαβορί για το Champions League.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Όλοι χαρήκαμε που πήραμε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς αλλά η εμφάνιση ήταν και πάλι απογοητευτική. Αν θέλουμε να παίξουμε με τις λέξεις, το γκολ του Ιγκουαΐν βγάζει τον «πιασάρικο» τίτλο: Την σκότωσε ο… πρώην της. Δεν είναι όμως αυτή η ουσία.

Η πραγματικότητα λέει πως η Γιουβέντους στην Ιταλία δε θα αντιμετωπίσει κανένα μα κανένα πρόβλημα. Το πρωτάθλημα θα το πάρει επειδή οι αντίπαλοί της θα σπαταλήσουν βαθμούς εκεί που θα περάσουν οι πρωταθλητές. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τους υπόλοιπους.

Τι γίνεται όμως στην Ευρώπη; Εκεί που οι μπιανκονέρι θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν δυνατότερους αντιπάλους, καλύτερους επιθετικούς, οργανωμένες ομάδες και φυσικά πιο έξυπνους προπονητές;

Ενας ικανός προπονητής μπορεί να βραχυκυκλώσει εύκολα τη Γιουβέντους. Θα κάνει κάτι πολύ απλό: θα την πιέσει στο κέντρο και στις πτέρυγες και δε θα την αφήσει να κάνει παιχνίδι. Με την εικόνα που βλέπουμε, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να το πετύχει αυτό.

Οι παίκτες που μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι είναι συγκεκριμένοι. Και… ελάχιστοι. Ο Πιάντις στον άξονα και οι Αλεξ Σάντρο, Ντάνι Αλβες, Κουαδράδο στα άκρα. Θα ρίξει και έναν καλό αμυντικό πάνω στον Ντιμπάλα και η Γιουβέντους θα κοπεί στα δύο.

Η φετινή Γιουβέντους, με αρκετά καλές μονάδες, δεν έχει φτιάξει σύνολο. Δεν παίζουν όλοι για έναν και όλοι για την ομάδα. Δεν υπάρχουν αυτοματισμοί, δεν υπάρχουν αλληλοκαλύψεις. Δεν υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Υπάρχει μόνο η προσωπική ενέργεια που μπορεί να κάνει κάποιος από τις βεντέτες της αλλά αυτό συμβαίνει σε κάθε μεγάλη ομάδα.


Τα δύσκολα παιχνίδια στην Ιταλία (με Ιντερ, Μίλαν και Νάπολι) έχουν δείξει πως η Γιουβέντους δεν είναι άτρωτη στο Καμπιονάτο. Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Το προβληματικό κέντρο είναι το τρωτό σημείο των μπιανκονέρι. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν έχει καταφέρει φέτος να πάρει από τους παίκτες του το καλύτερο δυνατό και η ομάδα είναι πολύ προβλέψιμη.

Ναι, αν παιχτεί μια σημαντική πρόκριση στα… ζάρια, η Γιουβέντους μπορεί να την πάρει. Αν παιχτεί όμως στην τακτική, θα υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες. Επιπλέον, αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα, είναι πως δεν υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν από τον πάγκο και θα σου γυρίσουν ένα ματς.

Και όμως, αυτή η προβλέψιμη Γιουβέντους που δύσκολα αιφνιδιάζει τον αντίπαλό της, θα πάρει το πρωτάθλημα. Το 6ο σερί και θα γράψει μια νέα λαμπρή σελίδα στην ιστορία της. Αρκεί αυτό όμως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου