10 Νοε 2016

Τι ομάδα υποστηρίζουν 12 Ιταλοί προπονητές

Με αφορμή τον Στέφανο Πιόλι, η Gazzetta dello Sport αποκάλυψε τι ομάδα υποστηρίζουν 12 Ιταλοί προπονητές.

Τις τελευταίες μέρες έγινε θέμα το αν ο νέος προπονητής της Ιντερ είναι και οπαδός της ή αν είναι Γιουβεντίνος, αφού φόρεσε για μια τριετία τη φανέλα των μπιανκονέρι.

Ο Πιόλι, τελικά, δήλωσε στη Gazzetta dello Sport ότι είναι Ιντερίστα από μικρός και από εκεί και πέρα η εφημερίδα αναφέρθηκε στις οπαδικές προτιμήσεις άλλων 11 Ιταλών προπονητών, κάποιοι εκ των οποίων δουλεύουν στη Serie A και κάποιοι όχι. Πάμε να τους δούμε...

Κλαούντιο Ρανιέρι
Ο προπονητής που έγραψε ιστορία κατακτώντας το αγγλικό πρωτάθλημα με την Λέστερ, δεν έχει κρύψει ποτέ ότι -ως Ρωμαίος- είναι οπαδός της Ρόμα από πιτσιρικάς.

Λουτσιάνο Σπαλέτι
Μπορεί το όνομα του να έχει ταυτιστεί με την Ρόμα, στον πάγκο της οποίας έχει αρχίσει από τα μέσα της περσινής σεζόν τη δεύτερη θητεία του, αλλά η ομάδα της καρδιάς του ήταν ανέκαθεν η Φιορεντίνα.


Τζαμπιέρο Βεντούρα
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας φημολογούνταν ότι είναι Γιουβεντίνος αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Ο Βεντούρα είχε παραδεχθεί στο παρελθόν ότι είναι οπαδός της Σαμπντόρια, αν και μετά από την πολυετή παρουσία του στην Τορίνο δήλωσε ότι η καρδιά του είναι και γκρανάτα πλέον.

Μαουρίτσιο Σάρι
Γεννήθηκε στη Νάπολη και αυτό, όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν γινόταν να μην τον επηρεάσει. Ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι ευτυχισμένος επειδή από πέρυσι είναι στον πάγκο της ομάδας που πάντα υποστήριζε: Νάπολι.

Ρομπέρτο Μαντσίνι
Ποτέ δεν ήταν συμπαθής στους Γιουβεντίνους και ειδικά μετά από όσα έλεγε το καλοκαίρι του 2006 με τις τότε εξελίξεις. Κι όμως, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει παραδεχθεί ότι από μικρό παιδί ήταν Γιουβεντίνος. Τώρα, θα σας γελάσουμε...


Πάολο Ντι Κάνιο
Το ξέρουν και οι πέτρες ότι ο Πάολο Ντι Κάνιο είναι φανατικός οπαδός της Λάτσιο. Οταν φόρεσε τη φανέλα της, άλλωστε, ξέφυγε όπως ποτέ στο παρελθόν, στους πανηγυρισμούς του μπροστά από την curva nord.

Αντρέα Στραματσιόνι
Η Gazzetta dello Sport έβαλε στο θέμα της και τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος έγινε γνωστός από την θητεία του στην Ιντερ. Αρχικά στα τμήματα υποδομής, μετά στην πρώτη ομάδα. Ο ίδιος, πάντως, έχει πει ότι ήταν πάντα οπαδός της Ρόμα.

Βάλτερ Ματσάρι
Η ομάδα με την οποία ταυτίστηκε περισσότερο ο νυν προπονητής της Γουότφορντ, είναι η Νάπολι. Κι όμως, ο Βάλτερ Ματσάρι είχε πάντα άλλη αγάπη και συγκεκριμένα την Φιορεντίνα, από την εποχή του Τζανκάρλο Αντονιόνι.


Βιτσέντσο Μοντέλα
Ως ποδοσφαιριστής έζησε τα καλύτερα του χρόνια στη Ρόμα, με την οποία δέθηκε αρκετά. Ως προπονητής έμεινε τρία χρόνια στη Φιορεντίνα και από φέτος είναι στη Μίλαν. Στην καρδιά του, πάντως, ο Μοντέλα έχει τη Νάπολι, σαν καλός Ναπολιτάνος.

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι
Μπορεί να μην το διαφημίζει πολύ, μπορεί να είναι πολύ πιο χαμηλών τόνων από τον Αντόνιο Κόντε, αλλά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν ανέκαθεν Γιουβεντίνος. Το είχε παραδεχθεί αυτό, μάλιστα, όταν ήταν προπονητής της Μίλαν, λέγοντας πως όποτε έβρισκε ευκαιρία ταξίδευε από το Λιβόρνο στο Τορίνο για να δει από κοντά την ομαδάρα του Μισέλ Πλατινί.

Μάσιμο Όντο
Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε πολλά χρόνια σε Λάτσιο και Μίλαν. Κι όμως, ο νυν προπονητής της Πεσκάρα, έχει δηλώσει ότι πάντα ήταν οπαδός της... Πεσκάρα. Αν το εννοεί ή αν το είπε για να το πει, το ξέρει μόνο αυτός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου