3 Νοε 2016

«Κατά έναν περίεργο τρόπο, στη Γιουβέντους τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά ακόμη κι όταν πάνε άσχημα»

Ο προβληματισμός είναι δεδομένο ότι υπάρχει στο Τορίνο αλλά όχι και ο πανικός, μία μέρα μετά το 1-1 με την Λιόν.

Οι αποδοκιμασίες των οπαδών στη λήξη του αγώνα με τους Γάλλους, ήταν σαφές μήνυμα για την δυσαρέσκεια του κόσμου. Και είναι μήνυμα επειδή δεν γίνεται συχνά κάτι τέτοιο την τελευταία 5ετία. Η προηγούμενη φορά που οι μπιανκονέρι αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους, ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο μετά το 1-1 με την Φροζινόνε.

Από τότε η ομάδα... έβαλε μυαλό και ακολούθησε ένα εντυπωσιακό σερί που άλλαξε τα πάντα. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο και τώρα αλλά είναι σαφές ότι η Γιουβέντους δεν μπορεί να βασιστεί στις... ευχές.

Στο Τορίνο βλέπουν τα προβλήματα που υπάρχουν και ξέρουν ότι χρειάζεται δουλειά. Δουλειά και προσωπικότητα. Οι δηλώσεις του Πατρίς Εβρά, άλλωστε, είναι ενδεικτικές και αποτυπώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα. Στην ομάδα όντως ασκείται μεγάλη πίεση από όλους και είναι λογικό γιατί υπάρχουν απαιτήσεις για επιτυχίες παντού.

Απαιτήσεις που προκύπτουν από το ρόστερ που έχει η Γιούβε. Και αφού υπάρχουν απαιτήσεις, όπως είπε και ο Γάλλος, θα πρέπει οι παίκτες να δείξουν την προσωπικότητα τους, τον χαρακτήρα τους. Κάτι που δεν έχουν κάνει προς το παρόν.



Αυτό προφανώς προβληματίζει τους πάντες αλλά δεν τους πανικοβάλει κιόλας. Η εμπιστοσύνη της διοίκησης στην ομάδα δεν κλονίζεται αλλά είναι προφανές ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αλλαγή ρότας. Αν δει κάποιος τα αποτελέσματα, ναι, όντως, η Γιουβέντους είναι μέσα σε όλους τους στόχους της και δεν έχει χάσει τίποτα. Με τέτοιες εμφανίσεις, όμως, θα χάσει.

Ο ιταλικός Τύπος, μία μέρα μετά το 1-1 με την Λιόν, κάνει λόγο για ένα «μικρό καμπανάκι που ακούγεται» και προσπαθεί να βρει θετικά και αρνητικά. Βασικά θετικά, γιατί τα αρνητικά τα βλέπουμε όλοι. Στα θετικά, λοιπόν, υπολογίζεται το γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι, που επίσης η ομάδα είχε μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα τέτοια εποχή, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα. Στα θετικά, επίσης, καταλογίζεται και το γεγονός ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλες μεγάλες ομάδες.

Οι Ιταλοί φέρνουν το παράδειγμα της Ρεάλ που προηγήθηκε με 0-2 στη Βαρσοβία επί της Λέγκια, σε ματς κεκλεισμένων των θυρών, και στο τέλος έμεινε και ικανοποιημένη από το 3-3. Οι Μαδριλένοι έπεσαν στη 2η θέση του ομίλου, όπως και η Γιούβε. Οπως στη 2η είναι και η Μπάγερν, η οποία δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα την αποφύγει αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος.

«Ετσι όπως πάνε τα πράγματα, με τη βαθμολογία που υπάρχει τώρα στους ομίλους, ενδεχομένως να είναι και καλύτερη η 2η θέση από την 1η. Κατά έναν περίεργο τρόπο, στη Γιουβέντους τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά ακόμη κι όταν πάνε άσχημα», έγραψε για παράδειγμα η La Repubblica. Αν στο Τορίνο μπουν σε αυτή την λογική, κινδυνεύουν να πέσουν σε μεγάλη παγίδα.



Προφανώς και δεν είναι εγγύηση επιτυχίας το να βγεις πρώτος στον όμιλο -το 2015 η ομάδα πήγε τελικό αν και ήταν 2η στον όμιλο- και προφανώς υπάρχουν προβλήματα και σε άλλες ομάδες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι μπιανκονέρι μπορούν να δικαιολογηθούν φέρνοντας αυτά τα παραδείγματα. Η ομάδα αυτή την στιγμή έχει σαφή προβλήματα, είτε αγωνιστικά είτε ψυχολογικά. «Το πώς καταφέρνει η Γιουβέντους να κάνει μόνη της δύσκολη τη ζωή της στους ομίλους, είναι θέμα προς διερεύνηση», έγραψε η Tuttosport.

Για να μην χρειαστεί να γίνουν αναλύσεις που μπορεί να είναι και επίπονες από ένα σημείο κι έπειτα, οι μπιανκονέρι πρέπει να κάνουν αυτό που περιμένουν όλοι: Να δουλέψουν, να ξεμπλοκάρουν το μυαλό τους και να καταλάβουν ότι φέτος υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις παντού και ότι πρέπει να ανταποκριθούν. Ακριβώς όπως το είπε ο Μπουφόν, ο οποίος κατάλαβε από νωρίς ότι πάμε στραβά, μετά το πρώτο ματς με την Λιόν και τη νίκη στη Γαλλία: «Εχουμε τόσες δυνατότητες φέτος, που θα είναι πραγματικά κρίμα αν δεν είμαστε σε θέση τον Μάρτιο να τις δείξουμε στο γήπεδο».

Χρόνος υπάρχει, αν το δούμε έτσι. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η -όπως και να έχει- θετική διάθεση του κόσμου, όπως κατάλαβαν όλοι χθες βράδυ: Η Γιουβέντους πρέπει να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο και πρέπει να το αλλάξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Γιατί το «χρόνος υπάρχει», στο φινάλε, μπορεί και να αποδειχθεί μεγάλη παγίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου