3 Νοε 2016

Η γκρίνια του Μάντζουκιτς, η επιμονή του Αλέγκρι και το «κόστος» του Γκονζάλο

Ο Μάντζουκιτς είναι στην 11άδα όσο λείπει ο Ντιμπάλα επειδή πραγματικά το θέλει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ή για να μην γκρινιάζει στη συνέχεια;

Η αλήθεια είναι ότι ο Κροάτης, όπως γράφουν και οι Ιταλοί σήμερα, έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση χθες. Θύμισε τον περσινό Μάντζουκιτς που έδινε μάχες με τους αμυντικούς, έκλεβε μπάλες με το πρέσινγκ και έδωσε και ένα έτοιμο γκολ στον Ιγκουαΐν, ο οποίος παραδόξως το έχασε.

Οι Ιταλοί, όμως, γράφουν και μια ακόμη αλήθεια. Οτι το δίδυμο Ιγκουαΐν-Μάντζουκιτς δεν τραβάει. Από την στιγμή που είναι και οι δύο φορ περιοχής, όταν παίζουν μαζί... κουτουλάνε. Και για να μην γίνεται αυτό, αναγκάζεται ο Αργεντίνος να παίζει εκτός περιοχής και αυτό έχει επιπτώσεις στο παιχνίδι του, άρα και σε αυτό της Γιουβέντους καθώς «χάνει» τον καλύτερο σκόρερ της.


Οσο ο Ντιμπάλα είναι εκτός λόγω τραυματισμού, η καλύτερη λύση θα ήταν το 4-3-3 με τον Ιγκουαΐν μόνο στην επίθεση και δύο εξτρέμ για στηρίγματα. Τον Κουαδράδο δεξιά και αριστερά -αφού είναι τραυματίας και ο Πιάτσα- τον Αλεξ Σάντρο. Ο Γκονσάλο δεν μπορεί να αποδώσει αν έχει δίπλα του έναν επίσης φορ περιοχής και αυτό πλέον είναι φανερό.

Γιατί, επομένως, ο Αλέγκρι επιμένει; Οπως σχολιάζουν κάποιοι Ιταλοί δημοσιογράφοι, ο λόγος έχει να κάνει με την γκρίνια του Μάντζουκιτς επειδή έχασε τη θέση βασικού φέτος. Ο προπονητής, δηλαδή, τον βάζει τώρα στην 11άδα αν και βλέπει -δεν γίνεται να μην το βλέπει- ότι δεν συνεργάζεται καλά με τον Ιγκουαΐν, για να μην έχει δικαίωμα να γκρινιάξει στη συνέχεια που θα είναι παγκίτης... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου