16 Νοε 2016

Η άκρως γιουβεντίνικη συνέντευξη του Λιχτστάινερ

Ο Στέφαν Λιχτστάινερ έδωσε μια γιουβεντίνικη συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του.

Ο Ελβετός δεξιός μπακ βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα προς το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα βρίσκεται και του χρόνου στους μπιανκονέρι.

Οπως και να έχει, μιλώντας στον Τύπο της χώρας του, ο Λιχτστάινερ δε θέλησε να αναφερθεί στο μέλλον αλλά σε όσα έζησε και ζει στη Γιούβε, τονίζοντας ότι ελπίζει να μπει στη λίστα για τα νοκ άουτ ματς του Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέφαν...


Για τα αισθήματα του ως Γιουβεντίνος: «Τον ύμνο της Γιουβέντους τον τραγουδάμε όλοι, ακόμη και τα παιδιά μου, τον τραγουδάνε συνεχώς, στο γήπεδο αλλά και στο σπίτι. Με τον Κλαούντιο (Μαρκίζιο) και τον Τζόρτζιο (Κιελίνι) έχουμε κάνει κάτι σαν παράδοση. Βγάλαμε μια φωτογραφία οι τρεις μας μετά το πρώτο πρωτάθλημα και από τότε σε κάθε τίτλο βγάζουμε φωτογραφία οι τρεις μας, είναι το γούρι μας και ελπίζω να πάνε όλα καλά και φέτος».

Για την σεζόν: «Είναι δύσκολα, πάντα είναι. Ειδικά φέτος που κυνηγάμε το 6ο πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Αν νικήσουμε, έχει καλώς. Αν δεν νικήσουμε θα έχουμε κριτική. Οταν είσαι σε ένα μεγάλο κλαμπ πρέπει πάντα να σκέφτεσαι τη νίκη. Και η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνεις να απολαύσεις όπως θες τη νίκη γιατί πρέπει πάντα να σκέφτεσαι τον επόμενο στόχο. Εχω πανηγυρίσει 10 τίτλους με τη Γιουβέντους μέσα σε 5 χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος. Σκέφτομαι το πώς θα πετύχουμε και φέτος, θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Champions League. Ελπίζω να καταφέρω να μπω στη λίστα της ομάδας για τα νοκ-άουτ ματς».

Για το γεγονός ότι αυτός έβαλε το πρώτο επίσημο γκολ στο Juventus Stadium: «Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, με ενδιαφέρουν οι τίτλοι. Θα μου άρεσε όσο τίποτα άλλο να έχουμε νικήσει την Μπαρτσελόνα σε εκείνο τον τελικό του Champions League. Δεν με ενδιαφέρουν οι προσωπικές επιδόσεις, πάντα με ενδιέφερε να πετύχει η ομάδα τους στόχους».

Για τον Αντόνιο Κόντε: «Με βοήθησε να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής, είναι ένας προπονητής που το έχει αυτό. Είναι σκληρός σαν χαρακτήρας, τουλάχιστον έτσι ήταν με μένα. Μιλούσαμε πολύ, λύναμε τις όποιες παρεξηγήσεις, όταν μου έβαζε τις φωνές δεν ήμουν χαρούμενος αλλά μετά το λύναμε το θέμα».



Για την περσινή επέμβαση στην καρδιά και την επιστροφή με γκολ κόντρα στην Γκλάντμπαχ: «Είχα ένα πρόβλημα που έχουν πολλοί άνθρωποι, ήταν μια σημαντική επέμβαση αλλά δεν ήταν δραματική η κατάσταση. Δεν ρίσκαρα κάτι, είμαι οικογενειάρχης, αυτό σκέφτηκα πρώτα και μετά ότι έπρεπε να δείξω τον χαρακτήρα μου και για την ομάδα. Ηταν μια δύσκολη στιγμή αλλά δεν τα παράτησα. Δύσκολη στιγμή ήταν και μετά την ήττα από την Μπάρτσα στον τελικό, δύσκολη στιγμή είναι και φέτος που έμεινα εκτός λίστας για το Champions League αλλά δεν τα παρατάω, δεν γίνεται να τα παρατήσω στην πρώτη δυσκολία στη Γιουβέντους».

Για το γεγονός ότι έμεινε εκτός λίστας για το Champions League: «Θέλω να πείσω την ομάδα να επιστρέψω στη λίστα τον Φεβρουάριο για τα νοκ άουτ, θέλω να κατακτήσω το Champions League με τη Γιούβε, θέλω το πρωτάθλημα και το κύπελλο ξανά. Στη Γιουβέντους αυτό που μετράει είναι η νίκη. Οι Γιουβεντίνοι μου έμαθαν να ζω με την πίεση, να έχω την πείνα για τίτλους, να νικάς. Αν δεν νικήσεις στη Γιούβε, δεν έχει κανένα νόημα. Η νίκη είναι το μόνο που μετράει. Αυτή είναι η ζωή ενός σπουδαίου κλαμπ και στη Γιουβέντους μου έμαθαν να ζω και να σκέφτομαι έτσι».

Για το ενδιαφέρον της Ιντερ:  «Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ, ζω κάθε μέρα, δεν σκέφτομαι το μέλλον. Με τη Γιουβέντους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, δεν έχω να πω κάτι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου