7 Νοε 2016

Δέκα ερωτήσεις για τις μεταγραφικές κινήσεις της Γιουβέντους και οι απαντήσεις τους

Η Tuttosport ρωτάει και απαντάει για δέκα θέματα μεταγραφικής φύσεως που σχετίζονται με τη Γιουβέντους.

Παραθέτουμε αυτούσια όσα έχει γράψει η εφημερίδα του Τορίνο για δέκα μεταγραφικά θέματα...

1. Η Γιουβέντους θα πάρει τον Βίτσελ τον Ιανουάριο;
Η Γιουβέντους θα κάνει σίγουρα μια προσπάθεια για τον Βίτσελ, δίνοντας συνέχεια στις διαπραγματεύσεις που έγιναν τέλη Αυγούστου και έχει καλές πιθανότητες να κάνει την μεταγραφή. Η κατάσταση είναι αυτή: Ο ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος τον Ιούνιο οπότε η πρόταση στη Ζενίτ θα είναι πολύ χαμηλή και ο Βίτσελ θα πιέσει για να γίνει, όλες οι συνθήκες είναι υπέρ της Γιουβέντους δηλαδή. Θα πρέπει, όμως, να βρει άκρη με τη Ζενίτ, η οποία μπορεί ακόμη και να αποφασίσει να τον κρατήσει ως τον Ιούνιο προκειμένου να μην παραδεχθεί την... ήττα της από τον Βέλγο μέσο, στον οποίο πρότεινε και νέο συμβόλαιο πρόσφατα. Πρόταση που απορρίφθηκε.

2. Είναι σωστό η Γιουβέντους να πάρει τον Βίτσελ;
Ο Βίτσελ είναι ένας από τους λίγους χαφ διεθνούς επιπέδου που έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League. Είναι φανερό ότι η Γιουβέντους ψάχνει έναν παίκτη για αυτή τη θέση προκειμένου να ενισχυθεί για το Champions League και όχι για το πρωτάθλημα, όπου έχει αποδείξει ότι έχει το ρόστερ για να διατηρήσει τα πρωτεία.

3. Υπάρχουν εναλλακτικές για τον Βίτσελ;
Στη Γιουβέντους αρέσει πάντα πολύ ο Ματουϊντί αλλά ο Γάλλος της Παρί Σεν Ζερμέν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Champions League. Υπάρχουν κι άλλα ονόματα, ξεκινώντας από τον Βεράτι, αλλά δεν είναι μεταγραφές που μπορούν να γίνουν τον Ιανουάριο. Μια εναλλακτική θα μπορούσε να είναι ένα όνομα-έκπληξη, που μπορεί να το έχουν βρει οι Μαρότα-Παράτιτσι σε κάποια ομάδα του Europa League και ο οποίος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League.


4. Ο Μπετανκούρ;
Ο Μπετανκούρ, 19χρονο ταλέντο της Μπόκα Τζούνιορς, θα αποκτηθεί από τη Γιουβέντους τον Ιανουάριο αφού θα γίνει χρήση της οψιόν που απέκτησαν οι μπιανκονέρι στο περιθώριο της επιχείρησης Τέβες. Η διοίκηση θα πρέπει μετά να αποφασίσει τι θα κάνει και οι επιλογές είναι δύο: Να έρθει άμεσα στο Τορίνο για να αρχίσει η ενσωμάτωση του στην ομάδα, ή να τον αφήσουν στην Μπόκα μέχρι τον Ιούνιο και να έρθει τότε στην Ιταλία. Αυτή την στιγμή είναι πιο πιθανό το δεύτερο ενδεχόμενο ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει σκέψη για δανεισμό του σε άλλη ιταλική ομάδα (Σασουόλο, Εμπολι ή Πεσκάρα).

5. Τον Ιούνιο θα έρθει ο Βεράτι;
Το καλοκαίρι θα γίνει προσπάθεια για τον Βεράρι, με το περιβάλλον του οποίου έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές. Είναι πιθανό ο διεθνής μέσος να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά υπάρχει ο επικίνδυνος ανταγωνισμός της Μπάγερν Μονάχου.

6. Ο Κομάν θα επιστρέψει στο Τορίνο;
Η Μπάγερν Μονάχου έχει οψιόν απόκτησης, η οποία λήγει τον Απρίλιο. Μέχρι και πριν κάποιες εβδομάδες φαινόταν δεδομένο ότι θα έδινε το ποσό που απέμεινε (21 εκατ. ευρώ) αλλά το τελευταίο διάστημα η κατάσταση μπερδεύτηκε, σε σημείο κάποια γερμανικά ΜΜΕ να θεωρήσουν σχεδόν σίγουρο ότι η Μπάγερν δεν θα τον αγοράσει και ο Γάλλος θα επιστρέψει στο Τορίνο. Ο Μαρότα, για το συγκεκριμένο θέμα, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα δεχόταν με χαρά την επιστροφή του νεαρού εξτρέμ αλλά είναι πεπεισμένος ότι στο τέλος η Μπάγερν θα κάνει χρήση την οψιόν.


7. Ο Λιχτστάινερ θα φύγει τον Ιανουάριο;
Είναι λίγες οι πιθανότητες να φύγει ο Ελβετός πριν το τέλος της σεζόν. Ο Αλέγκρι τον έχει χρησιμοποιήσει σε διάφορες περιπτώσεις σε αυτούς τους πρώτους μήνες της σεζόν, παρά το γεγονός ότι είναι προς χρήση μόνο στο πρωτάθλημα. Το συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο αλλά η Γιουβέντους έχει οψιόν ανανέωσης του για ακόμη ένα χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να κάνει ό,τι πρέπει για να μην τον χάσει ως ελεύθερο. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι την άνοιξη οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν για την πώληση ώστε να βάλει η Γιουβέντους κάποια χρήματα στο ταμείο.

8. Ο Κουαδράδο θα αποκτηθεί;
Είναι πιθανό να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή ο Κουαδράδο, ο οποίος ντύθηκε μπιανκονέρο με έναν τριετή δανεισμό. Ο Μαρότα εξήγησε στη γενική συνέλευση μετόχων: «Ο Κουαδράδο ήρθε με τριετή δανεισμό αντί 5 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο. Σε περίπτωση που η Γιουβέντους κατακτήσει το πρωτάθλημα, είναι υποχρεωτική η αγορά του Χουάν δίνοντας 20 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι».

9. Τι θα γίνει με τον Τζάτζα;
Η κατάσταση του Τζάτζα στη Γουέστ Χαμ δεν είναι λαμπρή προς το παρόν, πράγμα που σημαίνει ότι οι Αγγλοι μπορεί να μην τον αγοράσουν. Εχει εξηγήσει ο Μαρότα:  «Τον Τζάτζα τον δώσαμε με δανεισμό για 5 εκατ. ευρώ και οι Αγγλοι είναι υποχρεωμένοι να τον αγοράσουν αν κάνει 14 συμμετοχές, ανεξάρτητα από το πόσα λεπτά θα παίξει». Προς το παρόν έχει 9 συμμετοχές. Ενδεχόμενη μετακίνηση του σε άλλη ομάδα τον Ιανουάριο -υπάρχει σενάριο για τη Νάπολι- θα αποφασιστεί προφανώς από τη Γιουβέντους, η οποία δύσκολα θα τον δώσει σε ανταγωνιστή.

10. Ο Μπονούτσι έχει ανανεώσει;
Οχι ακόμη, αλλά στις διαπραγματεύσεις δεν υπάρχει απόσταση και η κοινή επιθυμία είναι να καταλήξουν σε μια συμφωνία το συντομότερο. Το έχει πει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αρκετές φορές.


1 σχόλιο: