23 Νοε 2016

Ποιος θέλει να βρεθεί αυτή η μέτρια Γιουβέντους στο δρόμο του; Μάλλον κανένας…

Πέρασε στους «16» τους Champions League και θα το κάνει κατακτώντας την πρωτιά αφού την τελευταία αγωνιστική η Γιουβέντους υποδέχεται τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Οι μπιανκονέρι με προβλήματα στη σύνθεσή τους, πήραν ένα παλικαρίσιο «διπλό» μέσα στην Ισπανία με 3-1, χωρίς όμως να εντυπωσιάσουν. Οι παίκτες του Αλέγκρι, που αγωνίστηκαν για περίπου μία ώρα με παίκτη παραπάνω, είχαν ακόμη μία χαμηλή πτήση και επειδή σιγά-σιγά μπαίνουμε στον Δεκέμβριο, μάλλον αυτή θα είναι η Γιουβέντους όλης της σεζόν.

Σίγουρα μια εκτός έδρας νίκη, και μάλιστα απέναντι σε μια ισπανική ομάδα δεν είναι κάτι εύκολο ή κάτι που περνάει απαρατήρητο αλλά επειδή δεν είδαμε για πρώτη φορά φέτος τη Γιουβέντους στο ματς με τη Σεβίλλη, μπορούμε να πούμε πως μετά από σχεδόν τρεις μήνες, η δύναμη της ομάδας είναι να στηρίζεται σε προσωπικές ενέργειες κάποιων ποδοσφαιριστών της, στο DNA και στη βαρύτητα της φανέλας.

Απλά είναι τα πράγματα. Φέτος δεν πρόκειται να δούμε ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο γιατί δεν υπάρχουν αυτοί που θα το δημιουργήσουν. Φέτος θα δούμε μια Γιουβέντους που θα χάνει δύσκολα στην Ευρώπη και μέχρι το 90’ θα μπορεί να πάρει οποιοδήποτε ματς, εφόσον είναι μέσα σε αυτό.


Η ομάδα πέτυχε το 3Χ3 στα εκτός έδρας παιχνίδια και δεν έχει ακόμη νίκη στο Juventus Stadium (κάτι που μάλλον θα το πετύχει στην αυλαία της φάσης των ομίλων). Λειτουργεί καλύτερα όταν δεν είναι «αναγκασμένη» να κερδίσει; Ισως.

Δεν ξέρουμε, ούτε εγώ αλλά ούτε και εσείς, πού μπορεί να φτάσει η φετινή Γιουβέντους αλλά όσοι την έχουν ξεγράψει μόνο και μόνο λόγω της μπάλας που παίζει, πιθανό να κάνουν λάθος.

Φαβορί μπορεί να μην είναι αλλά στα νοκ άουτ παιχνίδια μπορεί να προχωρήσει ακόμη και με αυτή τη μέτρια εικόνα που βγάζει. Άλλο το πρωτάθλημα, άλλο ένα τρόπαιο που κρίνεται σε 90λεπτα και ιδιαίτερες στιγμές.

Είπαμε, η Γιουβέντους του Αλέγκρι δεν είναι το φαβορί για το Champions League αλλά δε θα τη θέλει και κανένας στο δρόμο της…


1 σχόλιο:

  1. paidia ponesan ta matia mas ama den emenan me 10 3goal tha trogame.
    den yparxh planw kai kamia idea sto paixnidh eidika o Pjanic einai apogoiteush
    malista autos pou mas exei kratish sti sezon fetos sthn mesea gramh einai o Hernanes pou paizei kai se lathos thesh Adikite....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή