23 Νοε 2016

Με μπηχτή απάντησε ο Αλέγκρι στις δηλώσεις του Κόντε

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι χάρηκε για τη νίκη, εκνευρίστηκε για τα τελευταία πέντε λεπτά και «απάντησε» στον Αντόνιο Κόντε.

Η Γιουβέντους πέρασε με νίκη από την Σεβίλλη και είναι αγκαλιά με την 1η θέση του ομίλου του Champions League, επιτυγχάνοντας τον πρώτο από τους τρεις στόχους που έθεσε ο προπονητής ως το τέλος του 2016.

«Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Τώρα πρέπει να διατηρήσουμε, αν όχι να αυξήσουμε, τη διαφορά στο πρωτάθλημα και να πάρουμε το Σούπερ Καπ στη Ντόχα στις 23 Δεκεμβρίου», είπε αρχικά ο Αλέγκρι μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης και πρόσθεσε...


«Δεχθήκαμε γκολ στη μοναδική φάση της Σεβίλλης, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Γενικά μόνο από κόρνερ ή φάουλ με γέμισμα στην περιοχή θα μπορούσαν να μας απειλήσουν. Το να νικήσεις εδώ δεν είναι εύκολο γιατί η Σεβίλλη είναι η 3η δύναμη του ισπανικού πρωταθλήματος αυτή την στιγμή, είναι οργανωμένη ομάδα, σκληρή και έχει μια δύσκολη έδρα. Με αυτή τη νίκη μπορούμε να διαχειριστούμε το τελευταίο ματς του ομίλου έχοντας ήδη προκριθεί και πάμε για την 1η θέση».

Παρά τη νίκη, πάντως, ο προπονητής των μπιανκονέρι είχε και νεύρα: «Δεν μου άρεσαν τα τελευταία πέντε λεπτά, μετά το 1-2. Αντί να κρατήσουμε μπάλα για να παγώσουμε το ματς, δώσαμε κόρνερ και φάουλ στη Σεβίλλη και δυσκολέψαμε μόνοι μας την κατάσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο, γενικά, έπρεπε να είμαστε περισσότεροι γρήγοροι και λιγότερο βιαστικοί γιατί η Σεβίλλη αμυνόταν μαζικά και οργανωμένα. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στη διαχείριση του αγώνα, πραγματικά κρίμα για το πώς το χειριστήκαμε στα τελευταία λεπτά».

Από εκεί και πέρα, ο Αλέγκρι δήλωσε ευχαριστημένος από το πώς συνηθίζει σιγά-σιγά να δουλεύει στις προπονήσεις ο Κιν, τον οποίο χαρακτήρισε «παιδάκι», για να κληθεί να σχολιάσει στο τέλος τις δηλώσεις του Αντόνιο Κόντε για τους στόχους που θα πρέπει να έχει η Γιουβέντους (διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ).

«Τον Αντόνιο μπορώ μόνο να τον ευχαριστήσω γιατί μου άφησε μια ομάδα με την οποία κατέκτησα πρωτάθλημα, κύπελλο και πήγα στον τελικό του Champions League».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου