27 Νοε 2016

Αλέγκρι: Είναι μια καλή σφαλιάρα για όλους μας και αναλαμβάνω την ευθύνη

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν ο μόνος που μίλησε μετά το ματς στη Γένοβα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για αυτή την ήττα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προπονητή των μπιανκονέρι μετά το 3-1 από την Τζένοα...

- Η Γιουβέντους εκτός έδρας δεν έχει βάλει κανένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο φέτος. Επίσης, οι τρεις ήττες είναι μετά από αγώνες στο Champions League. Είναι ψυχολογικό το θέμα;
«Το να δεχθείς τρία γκολ σε 29 λεπτά είναι δύσκολο. Εμείς το... καταφέραμε σήμερα. Δεν έχουμε βάλει γκολ εκτός έδρας στο πρώτο ημίχρονο και στα τελευταία επτά ματς δεχόμαστε γκολ, με εξαίρεση αυτό κόντρα στην Πεσκάρα. Το σημερινό ματς νομίζω πως περιγράφεται τέλεια από ένα στατιστικό: Η Τζένοα μας έκανε 25 φάουλ και εμείς κάναμε 8. Οταν σε ένα ματς ο αντίπαλος σου κάνει 25 φάουλ και εσύ του κάνεις 8, σημαίνει ότι ο αντίπαλος έχει μπει με πολύ πιο επιθετική διάθεση από εσένα, σημαίνει ότι είσαι εκτός πνεύματος σε απόλυτο βαθμό. Αρκεί να δει κάποιος τα γκολ που φάγαμε, είναι μέσα από την μικρή περιοχή και τα τρία, στο 1-0 μάλιστα σούταραν τέσσερις φορές από την περιοχή μας... Το σημερινό ματς ήταν περίπλοκο και το ξέραμε, αυτό που δεν ξέραμε ήταν ότι θα το κάναμε μόνοι μας ακόμη πιο περίπλοκο».

- Ο Τζούριτς είπε ότι έμαθε αρκετά από την Σεβίλλη ως προς το πώς να σας αντιμετωπίσει, πρεσάροντας ψηλά.
«Επαιξαν man to man σε όλο το γήπεδο, όπως έκανε και η Σεβίλλη. Δεχθήκαμε το πρώτο γκολ στο 3’ από δικό μας λάθος. Μια σειρά λαθών. Μετά κάναμε λάθη και στο 2-0 και στο 3-0. Είναι μια καλή σφαλιάρα, είναι σίγουρα μια καλή σφαλιάρα το να χάνεις με 3-0 στο 29’... Αυτό θα μας κάνει να καταλάβουμε ότι η σεζόν είναι μεγάλη, ότι το πρωτάθλημα δεν το κατακτάς από τον Νοέμβριο και ότι το Champions League το παίζεις από τον Μάρτιο. Από εκεί και πέρα, είναι και πώς βλέπεις τους αριθμούς. Εχουμε κάνει 11 νίκες, τρεις ήττες, έχουμε 33 βαθμούς και είμαστε στο +4. Αν είχαμε 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα, θα είχαμε επίσης 33 βαθμούς και θα ήμασταν στο +4. Θα φαινόταν καλύτερη η επίδοση, όμως, επειδή θα ήταν μόνο μία η ήττα. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε, είναι ξεκάθαρο ότι έχω πολλά νεύρα για όσα... καταφέραμε στα πρώτα 29 λεπτά αλλά το γεγονός ότι πάμε σε κάθε ματς για τη νίκη, δεν σημαίνει ότι θα νικήσουμε σε όλους τους αγώνες. Υπάρχει και ο αντίπαλος, όπως υπάρχει, καλώς ή κακώς, και μία πνευματική χαλάρωση μετά από ένα σημαντικό αποτέλεσμα όπως αυτό στη Σεβίλλη. Μάχη ήταν στην Ισπανία, μάχη και εδώ αλλά εδώ δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι».


- Τι σας άρεσε περισσότερο από την Τζένοα σήμερα;
«Η Τζένοα είχε θέληση, επιθετικότητα, έτρεχαν συνεχώς, ήταν μπροστά με 3-0 στο 30’, όλα τέλεια για αυτούς. Ακόμη και στο 3-0, αν βάζαμε ένα γκολ στο ημίχρονο θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά το ματς αλλά αυτά τώρα είναι υποθέσεις. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας, αγωνιστικά και πνευματικά. Σήμερα είχαμε λάθος νοοτροπία. Οταν ένα ματς είναι μάχη, πρέπει να μπεις στη μάχη. Αν μπεις, στην πορεία του ματς θα κάνει τη διαφορά η ποιοτική ανωτερότητα σου. Αν δεν μπεις, η ποιότητα δεν κάνει καμία διαφορά».

- Τι είπατε στους παίκτες σας στο ημίχρονο;
«Τους είπα ότι αν βάλουμε γκολ στα πρώτα πέντε λεπτά, είναι πιθανό να ανατρέψουμε την κατάσταση. Στην πρώτη επίθεση του δεύτερου ημιχρόνου είχαμε την φάση με τον Πιάνιτς αλλά αστόχησε. Είναι μάθημα αυτό που έγινε σήμερα».

- Στο τέλος του αγώνα τι είπατε στους παίκτες σας;
«Οταν χάνεις έτσι, σημαίνει ότι όλοι κάναμε λάθη. Και όταν λέω όλοι, προφανώς, εννοώ και εμένα. Και αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό. Το να μιλήσουμε εν βρασμώ, ακριβώς μετά το τέλος του αγώνα, θα ήταν νέο λάθος. Θα τα πούμε στην προπόνηση».

- Είδαμε πολύ εκνευρισμό σε αρκετούς παίκτες σας. Θα αλλάζατε κάτι στην επιλογή της 11άδας;
«Τώρα, με το ματς να γίνεται 3-0 στο 29’, είναι πολύ εύκολο να πω ότι θα άλλαζα αυτό ή το άλλο. Δεν μας είχε τύχει κάτι τέτοιο από την ημέρα που ανέλαβα τη Γιουβέντους. Θα είναι ένα καλό μάθημα όμως, ειδικά για τα εκτός έδρας παιχνίδια. Εχουμε παίξει επτά και χάσαμε τα τρία».


- Γιατί ο Ντάνι Αλβες στην αμυντική τριάδα και ο Κουαδράδο δεύτερος επιθετικός; Εκτός από το φάουλ του Πιάνιτς, δεν είχατε άλλο σουτ στην εστία.
«Η Τζένοα παίζει man to man σε όλο το γήπεδο οπότε προτίμησα τον Κουαδράδο γιατί έχει την ικανότητα να περνάει τον αντίπαλο και θα μπορούσε να κάνει ρήγματα, να μπει στους χώρους, να πάρει πολλά φάουλ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν σουτάραμε ποτέ, είχαμε συνεχώς σέντρες ή λάθος στην τελική πάσα. Αυτό ήταν όλο κι όλο το πρώτο ημίχρονο μας...».

- Πώς είναι οι Μπονούτσι και Ντάνι Αλβες;
«Για τον Μπονούτσι θα δούμε αύριο, πολύ δύσκολα πάντως θα είναι έτοιμος για το ματς του Σαββάτου με την Αταλάντα. Ο Ντάνι Αλβες πήγε στο νοσοκομείο και θα κάνουν ακτινογραφία στον αστράγαλο».

- Ο μικρός τσακωμός των Μάντζουκιτς-Κουαδράδο δείχνει ότι κάτι δεν δούλευε ούτως ή άλλως καλά; Επίσης, χθες, στη συνέντευξη Τύπου, προειδοποιήσατε την ομάδα για το σημερινό ματς. Βλέπατε κάτι και το κάνατε αυτό;
«Οταν βλέπεις τον κίνδυνο, δυστυχώς κάτι γίνεται. Εκ του αποτελέσματος, όμως, αποδεικνύεται ότι δεν έκανε όσα έπρεπε για να δει τον κίνδυνο και η ομάδα και να αποφύγει αυτό που έγινε. Οσο για τους Μάντζουκιτς και Κουαδράδο, είναι πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο ματς, μπορούν να διαφωνήσουν δύο συμπαίκτες για κάποιες φάσεις, ειδικά όταν το ματς έχει στραβώσει με τέτοιο τρόπο όπως το σημερινό».


2 σχόλια:

  1. ΔΡΟΜΟ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΜΕΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΕΡΣΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕΣ...
    ΤΣΟΜΠΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. min eisai adikos sunadelfe.. einai mia korufaia omada i bayern kai 2 vdomades noritera kerdize mes stin italia mia tetoia bayern monaxou kai tis to gurise gia na to ferei isopalia kai eixe sto 2ro paixnidi polu simantikes apoleies... ciellini marcisio(an 8umamai kala) dybala e.t.c. episeis autos o apateonas mas eftase ston teliko Ch.L. pou eixame na pame polla xronia.. kai outos i allos oi moira ton podosfairiston/proponiton einai auti.... me ena kako apotelesma oloi tous krazoun kai me ena kalo oloi tous epefoimoun

      Διαγραφή