25 Οκτ 2018

Σύνδεσμοι «μικρών» ιταλικών ομάδων που μετράνε περισσότερο και από κάποιους «μεγάλους»

Το οπαδικό κίνημα στην Ιταλία είναι δυνατό επί δεκαετίες και αυτό δεν αφορά μόνο τις μεγάλες ομάδες.

Αφιέρωμα | Οπαδοί

Σε όποιο γήπεδο κι αν πας, από τον βορρά ως το νότο και από την 1η μέχρι την... τελευταία κατηγορία, θα βρεις και μια curva γεμάτη χρώματα και παλμό.

Σε ένα calcio που άλλαξε και αλλάζει συνεχώς, αυτό που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο είναι το πάθος των τιφόζι για τις ομάδες τους. Πάθος που κάποιες φορές... ξεφεύγει από τα επιτρεπτά όρια.

Με τους ultras των μεγάλων ομάδων ξέρουμε τι συμβαίνει. Γιουβέντους, Νάπολι, Λάτσιο, Ρόμα, Μίλαν είναι οι κλασικές δυνάμεις της εξέδρας. Τι γίνεται με τους «μικρούς»;

Τα τρία κλαμπ που ακολουθούν είναι από τα πιο δυνατά που μπορεί να συναντήσουν κάποιοι σε έναν αγώνα εκτός έδρας.


Ελλάς Βερόνα


Γνωστοί για τις ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις τους, οι οπαδοί της Βερόνα εκπροσωπούνται κυρίως από τους Brigade Gialloblu. Οι Ιταλοί λένε ότι «στη Βερόνα αναπνέεις βαρύ αέρα» και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ποτέ δεν είναι μια εύκολη εκδρομή για κανέναν. Οπως δεν είναι εύκολες οι εκδρομές ούτε για τους Βερονέζους αφού δεν είναι συμπαθείς σε κανέναν.


Κατάνια


Τα γεγονότα σε ένα ντέρμπι με την Παλέρμο πριν σχεδόν μια 10ετία, που είχαν ως αποτέλεσμα και τον θάνατο ενός αστυνομικού, τα λένε όλα. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Κατάνια φημίζονται για τις πολύ καλές τους σχέσεις με τη Μαφία της νότιας Ιταλίας (είναι κάτι σαν φίλοι με τους Ναπολιτάνους) και γενικά είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Πολλές φορές και για την ίδια τους την ομάδα, αφού το γήπεδο έχει κλείσει αρκετές φορές λόγω τιμωριών.


Αταλάντα


Στο Μπέργκαμο έχουν, πάνω-κάτω, την λογική του... γκέτο. «Εδώ μόνο Αταλάντα», είναι το σύνθημα τους και φροντίζουν να το κάνουν πράξη σε κάθε ματς με κάποιον μεγάλο αντίπαλο αφού η ατμόσφαιρα στο Atleti Azzurri D' Italia είναι άκρως οπαδική και δύσκολη. Το κακό για τους Μπεργκαμάσκι είναι ότι για αρκετά χρόνια ταλαιπωρήθηκαν από εσωτερικές κόντρες αλλά τις τελευταίες σεζόν φαίνεται ότι αυτά τα προβλήματα λύθηκαν.


3 σχόλια: