25 Οκτ 2018

Η νέα γενιά ηγετών που έρχεται να αναλάβει τη Γιουβέντους

Στη γενική συνέλευση των μετόχων της Γιουβέντους ο Αντρέα Ανιέλι μίλησε για τους Μπέπε Μαρότα και Αλντο Ματσία, καθώς και για την επόμενη μέρα.

Στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Γιούβε, η οποία άρχισε σήμερα στις 11:00, ο πρόεδρος μίλησε προς τους (μικρο)μετόχους και δε γινόταν να μην αναφερθεί στους Μαρότα και Ματσία, οι οποίοι από σήμερα αποτελούν παρελθόν για το κλαμπ.

«Για τις προσεχείς προκλήσεις αποφασίσαμε να ανανεώσουμε την ηγεσία της Γιουβέντους. Οπως έχω ξαναπεί, το οργανωτικό μοντέλο μας δε θα αλλάξει και θα βασιστεί σε τρεις πυλώνες: Υπηρεσίες, έσοδα και φυσικά σε κεντρικό ρόλο το αθλητικό κομμάτι πάντα. Κάπου εδώ όμως, είναι υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τους δύο γενικούς διευθυντές που αποχωρούν. Τον Αλντο Ματσία, ο οποίος είναι εδώ μαζί μας σήμερα, και τον Μπέπε Μαρότα», είπε αρχικά ο Ανιέλι και μετά μίλησε για τον καθένα ξεχωριστά, ξεκινώντας από τον Ματσία.

«Ο Αλντο μπήκε στο γκρουπ της οικογένειας το 1987 από τον πατέρα μου, σήμερα με εμένα πρόεδρο αυτός ο κύκλος κλείνει. Σε όλα αυτά τα χρόνια ανέλαβε διάφορους σημαντικούς ρόλους μέχρι να φτάσει να γίνει CEO, έχοντας αναλάβει θέματα που αφορούσαν το γήπεδο και έχοντας τον πρώτο λόγο στο θέμα της Continassa. Αν σήμερα, επομένως, έχουμε νέα γραφεία δίπλα στο Stadium, έχουμε ένα υπρσύγχρονο προπονητικό κέντρο, έχουμε όλα όσα υπάρχουν στην Continassa, το οφείλουμε στον Αλντο. Και για αυτό Αλντο, όχι μόνο εγώ αλλά η Γιουβέντους, σε ευγνωμονεί», ήταν τα λόγια του προέδρου και μετά αναφέρθηκε στον Μαρότα.

«Το να μιλήσω εγώ για τον Τζουζέπε Μαρότα ως επαγγελματία στον κόσμο του ποδοσφαίρου, θα είναι... περιοριστικό. Είναι 40 χρόνια τώρα που διαχειρίζεται ποδοσφαιρικά κλαμπ, με επιτυχίες όπως αυτές στη Βενέτσια. Μετά στην Αταλάντα, μετά στη Σαμπντόρια την οποία έβγαλε στο Champions League πριν έρθει στη Γιούβε. Η ικανότητα, οι γνώσεις του Μαρότα, ήταν καθοριστικά για την ανάπτυξη αυτής της διοίκησης και οφείλουμε και σε αυτόν τις θερμές ευχαριστίες μας και το χειροκρότημα μας».


Και κάπου εκεί, ο Αντρέα Ανιέλι μίλησε για την επόμενη μέρα, επιβεβαιώνοντας ότι ο Φάμπιο Παράτιτσι θα είναι ο επικεφαλής στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, αφού έκανε λόγο για παράγοντες που ήδη είναι στο κλαμπ και θα αναλάβουν περισσότερες ευθύνες.

«Το συστατικό που μας επέτρεψε να κάνουμε τις επιλογές που κάναμε, είναι η ικανότητα των Αλντο και Μπέπε να βοηθήσουν στην ωρίμανση επαγγελματιών που μπορούν να αναλάβουν τους ρόλους τους. Αποφασίσαμε την αναδιανομή των καθηκόντων εν μέρει σε όσους ήδη είχαν υψηλές θέσεις και σε όσους ήταν ήδη μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Θα υπάρξει, επομένως, μια νέα γενιά ηγετών που θα αναλάβει τη Γιουβέντους. Και σε ό,τι αφορά το αθλητικό κομμάτι, θα αναφερθώ σε κάτι που διαβάσαμε στην εισαγωγή ενός άρθρου μετά τον αγώνα στο Μάντσεστερ: "Ο ευρωπαϊκός Ολυμπος είναι ένα κλειστό κλαμπ, του οποίου η Γιούβε είναι μόνιμο μέλος". Αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ο στόχος μας στο γήπεδο, να διατηρήσουμε όλα αυτά για τα οποία δουλέψαμε αυτά τα χρόνια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου