23 Νοε 2016

Ο Μπονούτσι είναι το έμβλημα της μπιανκονέρα υπερηφάνειας, ένα διαφορετικό μοντέλο ηγέτη…

«Σκοράρει, ηγείται, αμύνεται. Ποιος είναι καλύτερος από τον Μπονούτσι;», αναρωτιέται σε άρθρο της η Gazzetta dello Sport για τον Λεονάρντο.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της εφημερίδας για τον διεθνή Ιταλό αμυντικό, ο οποίος έκανε τη διαφορά και σαν σκόρερ στο χθεσινό ματς...

«Κάνει σαν τρελός». Οχι, ο πανηγυρισμός -σήμα κατατεθέν «πλύνετε το στόμα σας» του Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος τρελαίνει τους Γιουβεντίνους και εξοργίζει την υπόλοιπη Ιταλία, δεν έχει σχέση με την φράση που γράψαμε στην αρχή. Μιλάμε για τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τις μεταγραφικές συσκέψεις του το περασμένο καλοκαίρι με τους παράγοντες της Μάντσεστερ Σίτι.

Πηγές πολύ κοντά σε αυτό το περιβάλλον, περιγράφουν τις συνεχείς πιέσεις για να πάρουν τον Μπονούτσι στην Premier League. Και αν ένας σαν τον Πεπ σε βάζει στην κορυφή της λίστας του, σημαίνει ότι είσαι ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής. Ενας από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου.

Τρελή εξέλιξη
Μέχρι και πριν δύο χρόνια, ο Μπονούτσι ήταν υπέροχος στο να τον βλέπεις, με πόδια χαφ και μπαλιές ακριβείας. Αλλά η γκάφα παραμόνευε συχνά.  Η απέραντη εμπιστοσύνη που ένιωθε τον οδηγούσε στο να ρισκάρει πολύ. Και η προσοχή στο μαρκάρισμα δεν ήταν σταθερή για 90 λεπτά. Τώρα ο Μπονούτσι κάνει ελάχιστα λάθη ανασταλτικά ενώ με την μπάλα στα πόδια είναι αυτός που ήταν πάντα. Κάνει ακόμη και τον... πατέρα του Ρουγκάνι στο ματς. Αυτό που δεν είναι κάτι νέο, είναι τα γκολ. Σημαντικά.


Γεννημένος ηγέτης
Την βραδιά που λείπουν οι Μπαρτσάλι, Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν, δεν μπορεί παρά να είναι αυτός και ο Μαρκίζιο αυτοί που θα πάρουν την Γιούβε στις πλάτες τους. Το σουτ με το αριστερό που ανέτρεψε το σκορ μπαίνει στα πιο σημαντικά γκολ της καριέρας του. Στο Champions League ο Μπονούτσι δεν σκόραρε από τον Οκτώβριο του 2012 (κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ) αλλά τα γκολ του είναι συχνά καθοριστικά.

Από τα 18 που έχει βάλει με την Γιούβε, τα 7 άλλαξαν το αποτέλεσμα, ήταν πάντα καθοριστικά. Μέχρι το χθεσινό στη Σεβίλλη, θυμόμασταν κυρίως εκείνο του 3-2 με την Ρόμα, στον αγώνα που είχε πολεμική για τον διαιτητή στις 5 Οκτωβρίου 2014.

«Ξέραμε -είπε αμέσως μετά την λήξη χθες βράδυ- ότι εδώ θα ήταν δύσκολα, σκόραραν στο πρώτο σουτ που έκαναν αλλά ήμασταν καλοί στο να αντιδράσουμε και να κλειδώσουμε την πρόκριση. Από την στιγμή που έμειναν με 10 παίκτες έκλεισαν όλους τους χώρους αλλά ευτυχώς το σουτ με το αριστερό μας έδωσε την λύση».

Όχι μόνο ποδόσφαιρο
Φέτος οι τιφόζι ανακάλυψαν και την ανθρώπινη πλευρά του Μπονούτσι, ο οποίος έπρεπε να αντιμετωπίσει την πιο σκληρή δοκιμασία για έναν πατέρα, την περιπέτεια υγείας του μικρού Ματέο. Το να τον βλέπεις με δακρυσμένα μάτια στη συνέντευξη Τύπου, άλλαξε την αντίληψη που είχαν για αυτόν όσοι δεν υποστηρίζουν τη Γιούβε. Οι οποίοι σίγουρα δεν θα τον αγαπήσουν ποτέ, αφού είναι έμβλημα της μπιανκονέρα υπερηφάνειας, αλλά έμαθαν να τον σέβονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου