3 Νοε 2016

Ηγετική εμφάνιση και καθαρές κουβέντες από τον Εβρά

Ο Πατρίς Εβρά βγήκε μπροστά και είπε ενδιαφέροντα πράγματα μιλώντας στο Sky Italia.

Ο Γάλλος είναι από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στα αποδυτήρια της Γιουβέντους και το απέδειξε και πέρυσι, αφού αυτός και φυσικά ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ήταν αυτοί που μίλησαν και τα είπαν όπως έπρεπε μετά την ήττα από την Σασουόλο.

Τώρα, μία μέρα μετά το 1-1 με την Λιόν και τις αποδοκιμασίες του Juventus Stadium, με το κλίμα να είναι και πάλι περίεργο, ο Εβρά μίλησε στο Sky Italia και είπε τα εξής...


«Δεν πρόκειται να κάτσω να σας πω ότι όλα πάνε καλά και ότι παίζουμε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Οχι. Ούτε εγώ είμαι ικανοποιημένος από αυτά που δίνουμε ως τώρα, γιατί μπορούμε να παρουσιαστούμε δέκα φορές καλύτεροι. Είναι, όμως, μόλις τρεις μήνες από την έναρξη της σεζόν, από όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε όλοι μαζί. Υπάρχουν νέα πρόσωπα και πρέπει να υπολογίσουμε κάτι: Είναι άλλο πράγμα να παίζεις σε μια άλλη ομάδα -και έχω σεβασμό για όλες τις ομάδες- και άλλο να παίζεις για στη Γιουβέντους. Στη Γιούβε δεν μπορείς να κάνεις λάθος, μια ισοπαλία εδώ είναι σαν το τέλος του κόσμου. Χάνεις ένα ματς και το κλίμα είναι σαν πέθανε κάποιος. Στο φινάλε, όμως, μετράει το τι θέλουμε και εγώ θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα και το Champions League. Οπως είπε και ο προπονητής, βέβαια, οι τίτλοι δεν κρίνονται σήμερα ή αύριο.

Μπορώ να συμφωνήσω με την κριτική που γίνεται, μπορώ να κριτικάρω κι εγώ την απόδοση μας. Θέλω να νικήσω αλλά με ηρεμία και έχοντας περισσότερο έλεγχο του παιχνιδιού. Μην νομίζετε ότι όταν νικάμε ένα ματς, λέμε μεταξύ μας "ΟΚ, νικήσαμε και αυτό είναι το μόνο σημαντικό" και μετά πάμε στην προπόνηση και κάνουμε αστεία μεταξύ μας και τα βλέπουμε όλα καλά. Οχι, ο προπονητής μας λέει αυτά που δεν πάνε καλά, βλέπουμε πάντα σε βίντεο αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε. Δεν είναι εύκολο προς το παρόν, είμαστε σε ένα γκρουπ στο οποίο έγιναν αλλαγές το καλοκαίρι, ήρθαν ποδοσφαιριστές πραγματικά με πολύ ταλέντο αλλά δεν είναι και εύκολο να φτιάξεις μέσα σε τρεις μήνες μια παντοδύναμη ομάδα.

Αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να μας κρίνει στο τέλος και αν δεν τα καταφέρουμε, να μας πουν: Δεν κατακτήσαμε τίποτα και είστε αποτυχημένοι και προσωπικά, ναι, θα πω ότι είμαι αποτυχημένος. Το μήνυμα μας προς τους τιφόζι είναι απλό: Θέλουμε περισσότερη πείνα, θέλω περισσότερο πάθος και... οργή στο γήπεδο. Δεν είμαι από αυτούς που ψάχνουν δικαιολογίες και λένε ότι ο κόσμος είναι μαζί μας μόνο όταν νικάμε. Οχι, δεν είμαι τέτοιος, γιατί ο οπαδός πληρώνει εισιτήριο και η ζωή δεν είναι εύκολη για όλους. Αυτό που λέω είναι ότι θέλουμε ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη, υπό την έννοια ότι δεν θέλω να αισθάνομαι ότι ο οπαδός είναι χορτασμένος. Αυτή είναι η αίσθηση που έχω.


Εχω παίξει και σε άλλες ομάδες, δεν θέλω να πω τώρα όνομα, και έχω χάσει και ντέρμπι με 4-1. Και όταν βγαίναμε από τον αγωνιστικό χώρο όλο το γήπεδο τραγουδούσε για την ομάδα και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια είπα: "Mamma mia, τι ντροπή, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για αυτό τον κόσμο". Αν κάποιος κάνει ένα λάθος κοντρόλ και ακούσει αμέσως σφύριγμα από την εξέδρα, δεν παίρνει βοήθεια εκείνη την στιγμή. Αν όμως κάνει λάθος κοντρόλ και ακούσει τον κόσμο να τον σπρώχνει παρά το λάθος...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θέλω από τον κάθε οπαδό να είναι συνεχώς δίπλα μας, γιατί στο τέλος που θα σηκώσουμε τρόπαιο -και είμαι σίγουρος για αυτό- οι οπαδοί θα είναι εκεί για να γιορτάσουν μαζί μας. Δεν πρέπει όμως να είμαστε μαζί μόνο στο τέλος, πρέπει να είμαστε και τώρα που η ομάδα δεν παίζει καλά. Και δεν λέω ότι είναι μια δύσκολη στιγμή γιατί δεν είναι. Σήμερα η κατάσταση δεν είναι όπως πέρυσι, όταν μετά την ήττα από την Σασουόλο ήμασταν σε κρίση γιατί είχαμε μόνο 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Τώρα υπάρχει ηρεμία στην ομάδα και αντίληψη της κατάστασης, ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε.

Δεν λέω ψέματα στον κόσμο μας, ξέρω τι λέω, ξέρω τι αισθάνομαι κάθε μέρα όταν σηκώνομαι για να πάω στην προπόνηση, γιατί ξέρω τι πρέπει να κάνω αν θέλω να είμαι πρωταθλητής, όπως ήμουν και είμαι πάντα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου