7 Νοε 2016

Το πρώτο… σχίσμα στη βαθμολογία και η πιο καθοριστική μεταγραφική περίοδος που έρχεται


Για τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας έγραψε στο άρθρο του για την 12η αγωνιστική ο διευθυντής της Corriere dello Sport.

Ο τίτλος στο άρθρο του Αλεσάντρο Βοκαλέλι έχει τίτλο «Η μεταγραφική περίοδος θα είναι πιο καθοριστική από ποτέ» και παραθέτουμε αυτούσια όσα έγραψε...

«Ενα πρώτο... σχίσμα στη βαθμολογία έγινε, με τρεις ομάδες να παίρνουν ένα σαφές πλεονέκτημα: Γιούβε, Ρόμα και Μίλαν. Τρία κλαμπ τελείως διαφορετικά. Η Γιούβε έχει μια ιστορική ιδιοκτησία, η Ρόμα ήταν η πρώτη που αφέθηκε σε μια ξένη ιδιοκτησία, η Μίλαν αλλάζει χέρια αυτές τις ημέρες. Και όχι μόνο: Η Γιούβε -η οποία σίγουρα είναι η πιο εξοπλισμένη- έχει ένα Champions League να διαχειριστεί, η Ρόμα πρέπει να αρκεστεί στο Europa League, η Μίλαν κοιτάει μόνο το πρωτάθλημα.

Και οι τρεις είναι πιθανότατα συγκεντρωμένες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η οποία μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Η Γιούβε ψάχνει δύο χαφ, η Ρόμα πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του Φλορέντσι αλλά και του Σαλάχ που θα πάει στο Κόπα Αφρικα, η Μίλαν θέλει -με τα λεφτά που θα έρθουν- να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει το καλοκαίρι.


Σίγουρα η Γιούβε αποδεικνύει ότι έχει δυναμική που δεν έχει εξερευνηθεί ακόμη και το χθεσινό φάουλ του Πιάνιτς αξίζει σαν μια δυνατή απάντηση, αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι ο Σπαλέτι δεν έχει την παραμικρή διάθεση να τα παρατήσει. Εχει μια δυνατή επίθεση -η οποία μεταφράζεται σε 29 γκολ σε 12 αγωνιστικές- αλλά πάνω από όλα πολλές λύσεις.

Εναν σημαντικότατο ρόλο παίζει ο Ντε Ρόσι, ικανός να ανταποκριθεί στον διπλό ρόλο του play maker αλλά και του κεντρικού αμυντικού. Τα περιθώρια βελτίωσης αυτής της ομάδας -τα οποία περνάνε από τη βελτίωση των Ναϊνγκολάν και Στρούτμαν- είναι μεγάλα.

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα δώσει μια απάντηση ενδεχομένως οριστική για τη Μίλαν. Θα βρει μπροστά της μια Ιντερ με νέο προπονητή. Μένει μόνο η ανακοίνωση για τον Στέφανο Πιόλι. Ενας προπονητής επιπέδου και λογικής, η οποία είναι ενδεχομένως το χαρακτηριστικό που χρειάζεται περισσότερο το νερατζούρο κλαμπ.

Θα αντιμετωπίσει τον Μοντέλα, αν και το ντέρμπι θα είναι πάνω από όλα ανάμεσα στις δύο κινέζικες ιδιοκτησίες. Αν μας το έλεγαν πριν κάποιους μήνες, θα δυσκολευόμασταν να το πιστέψουμε...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου