10 Δεκ 2016

Για ποιον ποδοσφαιριστή είπε ο Αλέγκρι: Θα παίξει για δέκα χρόνια στη Γιουβέντους γιατί έχει όλα όσα χρειάζονται, συν το ήθος

Χαλαρός και ευδιάθετος ήταν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου για το ντέρμπι με την Τορίνο, τονίζοντας όμως ότι η Γιουβέντους θα πρέπει να είναι... σκληρή στο γήπεδο.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής των μπιανκονέρι...

Για το αυριανό ντέρμπι: «Το ντέρμπι είναι ένα ματς διαφορετικό από τα άλλα, όλη η πόλη το περιμένει. Πρέπει να είμαστε σκληροί, η Τορίνο έχει την 3η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και βασίζεται περισσότερο στην τεχνική και λιγότερο στη δύναμη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θα είναι δύσκολο, πρέπει να προσέξουμε πολύ τους Λιάγιτς-Μπελότι-Ιάγκο Φαλκέ. Οπως και να έχει, το ματς της Γένοβας θα πρέπει να μας έχει διδάξει κάποια πράγματα. Είμαστε καλά, με εξαίρεση λίγους τραυματίες, είμαστε έτοιμοι».


Για τους Ντιμπάλα, Ρουγκάνι και την 11άδα: «Από την στιγμή που καταφέρατε να μαντέψετε την 11άδα στο εκτός έδρας ματς με τη Σεβίλλη, μπορείτε να την μαντέψετε και τώρα. Ο Ντιμπάλα; Είναι καλά, θα πρέπει να αποφασίσω. Και ο Ρουγκάνι είναι καλά, έκανε ένα διάστημα προσαρμογής στη Γιουβέντους όπως έκανε και ο Ντιμπάλα πέρυσι ή ο Μοράτα πρόπερσι. Θα πρέπει, βέβαια, να βελτιωθεί ακόμη σε τεχνικό επίπεδο αλλά έχει βελτιωθεί στη σωματοδομή και στην προσωπικότητα. Το επαναλαμβάνω, θα παίξει για δέκα χρόνια στη Γιουβέντους γιατί έχει όλα όσα χρειάζονται, συν το ήθος, για να το κάνει».

Για το πώς φαντάζεται το ματς: «Θα είναι ένα περίπλοκο ντέρμπι και θα πρέπει να κάνουμε ένα σκληρό ματς για να νικήσουμε. Πάντα είναι περίπλοκα τα ντέρμπι με την Τορίνο, η οποία, το επαναλαμβάνω, βασίζεται πολύ περισσότερο στην τεχνική πλέον. Παίζει γρήγορα, τεχνικά και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή».

Για το αν θα παίξει η Γιουβέντους με 4-3-1-2: «Είναι πιθανό να παίξουμε με τέσσερις πίσω. Εχω ακόμη κάποιες αμφοβολίες και μετά θα αποφασίσω το σύστημα. Βασικά θα αποφασίσω τους παίκτες που θα παίξουν».

Για τον Λιχτστάινερ: «Ο Λιχτστάινερ πάντα παίζει από την αρχή της σεζόν, με εξαίρεση το Champions League. Είναι σπουδαίος επαγγελματίας και αφού λείπει ο Ντάνι Αλβες, ο βασικός δεξιός μπακ είναι ο Στέφαν».


Για την παρουσία των οπαδών στην προπόνηση της Παρασκευής: «Χαρήκαμε για την παρουσία των οπαδών στη χθεσινή προπόνηση. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι, ξέρουμε ότι θέλουν τη νίκη και θα πρέπει να ξέρουν κι αυτοί ότι το ίδιο τη θέλουμε και εμείς».

Για την κατάσταση των Μαρκίζιο και Μπαρτσάλι: «Ο Κλαούντιο κερδίζει συνεχώς έδαφος στη φυσική κατάσταση και θα κάνει ένα καλό ματς αύριο. Οσο για τον Αντρέα, σχεδόν όλη την εβδομάδα δούλεψε κανονικά και τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα πάρει το ΟΚ από το ιατρικό τιμ για να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων με την ομάδα. Από την στιγμή που θα γίνει αυτό, σημαίνει ότι μπορώ να τον υπολογίζω για το επόμενο ματς».

Για το γεγονός ότι δεν είχε... παρέα στη συνέντευξη Τύπου (παλαίμαχους κλπ) όπως είχε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στη δική του συνέντευξη: «Αρκετές μαλ... είπα μόνος μου, αν είχα κι άλλους δεν θα τελειώναμε ποτέ. Γι' αυτό το απέφυγα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου