10 Δεκ 2016

Εντυπωσιάζει η στάση και η άποψη του Σάκι για τον Αλέγκρι

Ο Αρίγκο Σάκι μπορεί να έχει πλακωθεί on air με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αλλά πιστεύει πολύ σε αυτόν και του δίνει τις συμβουλές του.

Οι σχέσεις των δύο είναι περίεργες, με τα πράγματα να ξεφεύγουν σε ένα τσακωμό που είχαν live σε ιταλική εκπομπή λίγα λεπτά μετά την ήττα της Γιουβέντους από την Ατλέτικο Μαδρίτης στον όμιλο του Champions League την σεζόν 2014-15.

Από τότε τα πράγματα ηρέμησαν και ήρθαν πιο κοντά αλλά ποτέ ο Σάκι δεν στήριξε δημοσίως τον Αλέγκρι όπως στηρίζει άλλους προπονητές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αντόνιο Κόντε.

Το γεγονός ότι δεν το κάνει, πάντως, δε σημαίνει ότι δεν πιστεύει σε αυτόν. Για την ακρίβεια, πιστεύει ότι ο Αλέγκρι μπορεί να οδηγήσει τη Γιουβέντους στην κατάκτηση του Champions League φέτος και το είπε στην Gazzetta dello Sport.


«Η Γιουβέντους είναι πολύ δυνατή, είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και βγήκε πρώτη και στον όμιλο του Champions League αφού νίκησε... περπατώντας τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αν δεχθούμε ότι οι πάντες κρίνονται από τα αποτελέσματα, προφανώς κανείς δεν μπορεί  να προσάψει κάτι στον Αλέγκρι. Αν δεχθούμε, όμως, ότι χρειάζεται και το καλό ποδόσφαιρο, προφανώς πρέπει να γίνει κι άλλη δουλειά.

Εγώ βλέπω ότι οι μπιανκονέρι έχουν εκπληκτική αποφασιστικότητα, τρομερό ομαδικό πνεύμα, νοοτροπία νικητή και άψογο επαγγελματισμό. Είναι ένα ρόστερ με σπουδαίες μονάδες και μια οργανωμένη άμυνα που ελάχιστοι έχουν στην Ευρώπη. Πάνω από όλα αυτά, θα πρέπει να βάλουμε το γεγονός ότι η Γιουβέντους έχει μια απολύτως σοβαρή διοίκηση, για μένα είναι ένα από τα καλύτερα κλαμπ του κόσμου αυτή την στιγμή.

Και τώρα έρχομαι στον Αλέγκρι. Ο Μαξ έχει αποδείξει σε αυτά τα 2,5 χρόνια πόσο καλός προπονητής είναι αλλά θα πρέπει να κάνει κάτι ακόμη. Θα πρέπει να μην αρκείται σε όσα πετυχαίνει και να πιστέψει περισσότερο στις δυνατότητες του, να πιστέψει περισσότερο στο όμορφο παιχνίδι. Γιατί η ποιότητα του παιχνιδιού βοηθάει και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά να βελτιωθεί. Αν στην Ιταλία την διαφορά την κάνει διαχρονικά η άμυνα και η προσήλωση στην τακτική, στην Ευρώπη πλέον πρέπει να παίζεις πιο επιθετικά για να φτάσεις ως το τέλος.

Ο Αλέγκρι έχει όσα χρειάζονται για να γίνει από πολύ καλός... σπουδαίος! Αρκεί να μην θέτει όρια όμως. Οπως και να έχει, το παιχνίδι της Γιουβέντους σε αυτούς τους πρώτους μήνες της σεζόν δεν με έχει πείσει 100% αλλά μπορεί να είναι και τέτοιος ο προγραμματισμός που έχει γίνει ώστε η ομάδα να είναι στην καλύτερη της κατάσταση, φυσική και αγωνιστική, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Μπορεί, όντως, να είναι η χρονιά της Γιουβέντους φέτος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου