22 Δεκ 2016

Με σεβασμό αλλά και μια μπηχτή περιμένει ο Αλέγκρι τη Μίλαν για το Σούπερ Καπ Ιταλίας

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επέμεινε αρκετά στη σοβαρότητα, την ταπεινότητα και τον σεβασμό που θα πρέπει να έχει η Γιουβέντους αύριο, προκειμένου να κατακτήσει το Σούπερ Καπ.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των μπιανκονέρι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε...

Για την κατάσταση των Λιχτστάινερ-Πιάνιτς: «Είχαν μικρές ενοχλήσεις, μέχρι αύριο πρωί θα έχω αποφασίσει για την 11άδα, υπολογίζοντας ότι είναι ένα ματς που μπορεί να έχει διάρκεια 120 λεπτών. Είμαστε καλά, ξέρουμε τη σημασία του αγώνα. Ερχόμαστε από μια θετική περίοδο στο πρωτάθλημα και αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε και να μην παρουσιαστούμε με υπεροψία. Αύριο είναι ματς μία κι έξω, δεν θα υπάρχει ρεβάνς, άρα πρέπει να είμαστε σοβαροί από την αρχή ως το τέλος και να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το πρώτο μισό της σεζόν, το οποίο ήταν πολύ καλό σε πρωτάθλημα και Champions League. Οσο για την Μίλαν, ουσιαστικά έβγαλε κάθε ευθύνη από πάνω της, κάθε άγχος, λόγω της καθυστερημένης άφιξης της στη Ντόχα».

Για το τι εννοεί με το «η Μίλαν έδιωξε κάθε ευθύνη και άγχος»: «Εννοώ ότι δίνουν σαν ξεκάθαρο φαβορί τη Γιουβέντους ενώ παρουσιάστηκε σαν δικαιολογία η άφιξη στη Ντόχα με καθυστέρηση μιας μέρας. Στην ομάδα, βέβαια, μπορεί να κάνει καλό αυτό γιατί θα θέλουν ακόμη περισσότερο το τρόπαιο. Γι' αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να κάνουμε τέλειο ματς».


Για το αν η Γιουβέντους ως ομάδα είναι περισσότερο, σε σχέση με την Μίλαν, ομάδα για μάχη: «Η ταπεινότητα είναι σημαντική αρετή. Ο σεβασμός στον αντίπαλο σε βοηθάει να κάνεις καλύτερη εμφάνιση. Αυτό είναι απαραίτητο για να νικήσεις έναν τελικό. Τα Γιουβέντους-Μίλαν ήταν και είναι πάντα ισορροπημένα ματς, ακόμη κι όταν νικήσαμε».

Για το τι έμαθε η Γιούβε από την ήττα στο Σαν Σίρο τον Οκτώβριο: «Μάθαμε ότι μια απροσεξία στην άμυνα μας ήταν αρκετή για να σκοράρουν και να νικήσουν. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξέρουμε ότι και το αυριανό ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, γι' αυτό θα πρέπει η ταπεινότητα και ο σεβασμός να είναι στο μάξιμουμ από την πλευρά μας».

Για το πώς μπορούν και βρίσκουν κίνητρο οι μπιανκονέρι μετά από τόσες νίκες: «Απλό. Κάθε ματς της Γιουβέντους περνάει στην ιστορία, κάθε ματς που έρχεται πρέπει να είναι νικηφόρο. Πάντα».

Για την ήττα στο Σούπερ Καπ του 2014 που επίσης είχε γίνει στη Ντόχα: «Δεν το έχουμε ξεχάσει γιατί ήμασταν μπροστά στο σκορ αλλά δεχθήκαμε γκολ στο τέλος της παράτασης, πήγαμε στα πέναλτι και χάσαμε. Θα πρέπει να το έχουμε πάρει το μάθημα μας και από εκείνη την ήττα».


Για την κατάσταση του Ντιμπάλα: «Καλά είναι, μπορεί να παίξουν και οι τρεις επιθετικοί αύριο. Εξαρτάται από το αν θα παίξει ή όχι ο Πιάνιτς».

Για το πώς θα χαρακτήριζε τον Βιτσέντσο Μοντέλα: «Η Μίλαν κάνει σπουδαία πράγματα, έχει πολλούς Ιταλούς και σημαντικό μέλλον, έχει τον ενθουσιασμό των νεαρών αλλά είναι καλό το γεγονός ότι κι εμείς σκεφτόμαστε έτσι, παρά το γεγονός ότι είμαστε πιο έμπειροι».

Για το αν είναι ρίσκο να παίξουν σε αυτό το ματς και οι τρεις επιθετικοί μαζί: «Σκέφτομαι με βάση το γεγονός ότι το ματς μπορεί να διαρκέσει 90 λεπτά αλλά μπορεί και 120. Οποιος είναι στον πάγκο αύριο, θα είναι πιο καθοριστικός από αυτόν που θα βρίσκεται στην αρχική 11άδα».

Για το αν μπορούσε να φανταστεί το 2011, όταν κατακτούσε το Σούπερ Καπ με την Μίλαν, ότι αυτός θα ήταν ο τελευταίος τίτλος των ροσονέρι: «Δεν μπορούσα να το σκεφτώ γιατί ήμουν ο προπονητής της Μίλαν και ήλπιζα ότι θα έπαιρνα κι άλλους τίτλους. Τώρα είμαι στη Γιουβέντους, είμαι πολύ καλά στη Γιουβέντους, έχουμε κατακτήσει πολλούς τίτλους σε αυτή τη διετία και ελπίζω αύριο οι παίκτες μου να μου χαρίσουν ακόμη έναν τίτλο». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου