11 Δεκ 2016

Σε τρελά κέφια μετά την «τριάρα» ο Αλέγκρι, μίλησε μέχρι και για το... μουστάκι του Μπουφόν!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε τρελή διάθεση μετά τη νίκη επί της Τορίνο και μίλησε μέχρι και για το... μουστάκι του Μπουφόν!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Γιουβέντους στο Sky Italia μετά το 3-1 επί της γκρανάτα στο ντέρμπι...

- Πότε ηρέμησες;
«Στο 3-1, στο τέλος. Οι παίκτες μου ήταν καλοί, έπρεπε απλά να εκμεταλλευτούμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις στα τελευταία 20 μέτρα. Σε ανοιχτό γήπεδο η Τορίνο μπορούσε να μας δημιουργήσει προβλήματα, ήταν καλοί οι στόπερ μας και ο Λιχτστάινερ. Ηταν καλοί στο να... υποφέρουν όσο έπρεπε στον αγώνα και από εκεί και πέρα οι Ντιμπάλα και Πιάνιτς μπαίνοντας ως αλλαγές, με την Τορίνο να έχει κουραστεί, έκαναν τη διαφορά».

- Σήμερα πρέπει να είσαι πιο ικανοποιημένος από ποτέ για αυτά τα 90 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το καλοκαίρι...
«Πάντα είμαι ικανοποιημένος από τον Ιγκουαΐν. Είναι αλήθεια ότι ο επιθετικός πρέπει να σκοράρει αλλά ο Γκονσάλο βοηθάει πολύ την ομάδα ακόμη κι όταν δεν σκοράρει. Και την βοηθάει επειδή παίζει για την ομάδα. Δεν είναι υποχρεωτικό να σκοράρει σε κάθε ματς».

- Τι βαθμό θα έδινες στον εαυτό σου για τις αλλαγές;
«Με τον Ντιμπάλα και τον Πιάνιτς στον πάγκο, δεν χρειάζεται ο Αλέγκρι (γελάει)».


- Ο Στουράρο πάντως τα πήγε καλά...
«Ναι, κάποιες φορές βέβαια έκανε κάποια λάθος κοντρόλ και βοήθησε την άμυνα της Τορίνο αλλά ok (γελάει)».

- Θα θέλατε τον Μπελότι;
«Θα πρέπει να δώσουμε άλλα 100 εκατ. ευρώ. Θα δυσκολευόταν πολύ σε μια ομάδα με τον Ιγκουαΐν και τον Μάντζουκιτς. Είμαι χαρούμενος, πάντως, επειδή βγαίνουν νέοι παίκτες για την εθνική Ιταλίας και σήμερα είδαμε μια ωραία μάχη διαρκείας με τον Ρουγκάνι».

- Θαυμάζεις τον Σέρχιο Ράμος επειδή καθαρίζει σε δύσκολες καταστάσεις. Το ίδιο κάνει και ο Ιγκουαΐν, όμως, αφού βάζει καθοριστικά γκολ...
«Ναι, ο Σέρχιο Ράμος είναι παίκτης κλάσης. Μπορεί να χαλαρώνει στα θεωρητικά μικρά ματς αλλά στα μεγάλα είναι πάντα εκεί. Ετσι είναι και ο Ιγκουαΐν, για να φτάσεις στην επίτευξη μεγάλων στόχων χρειάζονται τέτοιοι παίκτες».

- Στο 1-1 ο Αργεντίνος βγήκε τετ α τετ μετά από τακουνάκι του Μάντζουκιτς. Πρέπει να το δουλέψατε πολύ αυτό...
«Το τακουνάκι; (γελάει). Η κίνηση του Ιγκουαΐν ήταν σωστή, έπρεπε απλά να ακουμπήσει την μπάλα ο Μάντζουκιτς και το έκανε. Αρχίζουν και συνδυάζονται καλά πλέον, πρέπει να δουλέψουμε ακόμη κάποιες φάσεις αλλά όλα θα γίνουν όσο περνάει ο καιρός».

- Οι δύο στόπερ και ο Μαρκίζιο έκαναν σπουδαίο ματς. Με τον Μαρκίζιο βλέπουμε κανονική Γιουβέντους...
«Ο Κλαούντιο ξέρει πολύ καλά να ανταποκρίνεται σε διάφορους ρόλους. Οι αμυντικοί της Γιουβέντους, από εκεί και πέρα, έχουν όλοι τους τα χαρακτηριστικά για να παίξουν στο ένας εναντίον ενός, χωρίς να χρειάζονται κάλυψη. Θα βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση».
- Μπορείς να κάνεις κάτι για το μουστάκι του Μπουφόν;
«Δίπλα σας είναι η κυρία (Ιλάρια Ντ’ Αμίκο), να της το ζητήσετε (γελάει)».


- Εκεί που είστε στο ξενοδοχείο για κάποιο ματς, ξυρίστε τον...
«Το ωραίο είναι ότι έχουμε κουρείς για τους Βραζιλιάνους, τους Αργεντίνους και τους Ιταλούς. Πρέπει να βρω ποιος είναι ο κουρέας του».

- Ο Ντιμπάλα έκανε σπουδαία πράγματα όταν μπήκε...
«Εκπληκτικός! Περισσότερη ποιότητα στο γήπεδο, περισσότερες ευκαιρίες. Επαιξε 25 λεπτά, βελτιώνει συνεχώς τη φυσική κατάσταση μετά τον τραυματισμό του».

- Ο Μάντζουκιτς φάνηκε εκνευρισμένος στην αλλαγή του...
«Είναι και λογικό να μην του αρέσει αλλά πρέπει πάντα να αποδέχεσαι τις αποφάσεις του προπονητή. Εκανες πολλές συνεχόμενες συμμετοχές, ήταν κουρασμένος και χρειαζόμασταν περισσότερο τεχνική σε εκείνο το σημείο του ματς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου