16 Δεκ 2016

Πώς μιλάει αυτός που κλαίγεται και αυτός που μάχεται

Ποια είναι η διαφορά κάποιου που κλαίγεται και βλέπει συνέχεια φαντάσματα, με αυτόν που είναι μαχητής και ξέρει πως θα υπάρχουν και δυσκολίες γιατί παίζει απέναντι σε όλους;

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να ανατρέξουμε σε παλαιότερες τοποθετήσεις του Μάσιμο Μοράτι αλλά όχι μόνο σε αυτόν. Και η Ρόμα, ο σαββατιάτικος αντίπαλος της Γιουβέντους, έχει σηκώσει ουκ ολίγες φορές μπαντιέρα σε μία επανάσταση που δεν υπάρχει.

Τη στιγμή που οι περισσότεροι, όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι λένε «μας κυνηγούν», «μας κλέβουν», «μας κάνουν», «μας ράνουν», ο Αντρέα Ανιέλι λέει: «Ολες οι δυνάμεις παίζουν εναντίον μας».


Ο πρόεδρος της Γιουβέντους έθεσε το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε. «Η αρχή τους είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα νικήσει, αρκεί να μην νικήσει η Γιουβέντους», είπε. Και δεν είπε κάποιο ψέμα ή διόγκωσε τα πράγματα.

Αυτό συμβαίνει. Οι μπιανκονέρι είναι το αφεντικό εδώ και πέντε χρόνια και κάτι ανάλογο πάει να γίνει και για έκτη χρονιά. Εχουν τους πάντες απέναντί τους. Και ο Ανιέλι πωρώνει τους παίκτες και προπονητή.

Δηλώσεις ωραίες, περήφανες, λογικές, πωρωτικές. Θα μπορούσαμε να πούμε δείξε μου τον πρόεδρό σου να σου πω ποιος είσαι αλλά και τι μπορείς να κάνεις. Και ο Αντρέα Ανιέλι είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και εξίσου σοβαρός παράγοντας.

Και αυτή η σοβαρότητα μεταφέρεται στην ομάδα και την χαρακτηρίζει. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να νικάμε, υπάρχουμε για να νικάμε», έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος. Ε, πώς μπορεί αυτή η ομάδα να μη γράψει ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία της;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου