15 Δεκ 2016

Ανιέλι: Θα γίνουμε θρύλοι αν πάρουμε το 6ο σερί πρωτάθλημα και αναδειχθούμε και πρωταθλητές Ευρώπης

Αφού είδαμε νωρίτερα ένα απόσπασμα, ας προχωρήσουμε τώρα όλη την ομιλία του Αντρέα Ανιέλι στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Γιουβέντους.

Ο πρόεδρος πήρε τον λόγο και έστειλε το μήνυμα του για το 2017, έχοντας δίπλα του εκείνη την στιγμή τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και όλους τους ποδοσφαιριστές, λέγοντας τα εξής...

«Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους που είναι δίπλα μου γιατί μέσα στο 2016 δεν έκαναν κάτι άλλο από το να γράψουν την ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Grazie ragazzi! Οπως μας έμαθαν αυτοί που διοίκησαν τη Γιουβέντους πριν από εμάς, ξέρουμε πολύ καλά ότι ο πιο σημαντικός θρίαμβος δεν είναι αυτός που επιτεύχθηκε αλλά αυτός που ακολουθεί, ο επόμενος.

Ενας σπουδαίος αθλητής, ο Γιουσεΐν Μπολτ, πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχοντας πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. και στα 200μ. στις προηγούμενες δύο Ολυμπιάδες και είπε: "Θα γίνω θρύλος μόνο αν νικήσω στα 100μ. και στα 200μ. και στο Ρίο, ώστε να κάνω το νταμπλ για τρίτη συνεχόμενη φορά". Η δύναμη στον αθλητισμό, επομένως, δεν είναι μόνο στην προετοιμασία αλλά και στο μυαλό, στην πνευματική δύναμη. Γιατί αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.


Ηταν ένας εκπληκτικός χρόνος, γράψαμε την ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου αλλά στον χρόνο που θα μπει σε λίγες μέρες πρέπει να γίνουμε θρύλοι. Το έχω ήδη πει στους ποδοσφαιριστές και το λέω και τώρα μπροστά σε όλη την μπιανκονέρα οικογένεια: Πρέπει όλοι μας να είμαστε συγκεντρωμένοι στον προσεχή στόχο, ο οποίος είναι το να γίνουμε θρύλοι. Φέτος έχουμε ένα σπουδαίο προνόμιο. Για να γίνουμε θρύλοι, έχουμε δύο ανοιχτούς δρόμους: Τον εθνικό αλλά και τον διεθνή.

Κανείς δεν έγραψε το όνομα του έξι συνεχόμενες φορές ως πρωταθλητής Ιταλίας και θρύλοι θα γίνουμε με το να αναδειχθούμε και πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε το μυαλό, την προσοχή, τις σκέψεις μας συνεχώς προσηλωμένα στον μοναδικό στόχο που έχουμε το 2017 και ο οποίος είναι να γίνουμε θρύλοι. Πρέπει να κλείσουμε το 2016 με δύο δύσκολα ματς κόντρα στη Ρόμα και στη Μίλαν, στο Σούπερ Καπ στη Ντόχα.

Ηδη όσοι θέλουν να μας... γρουσουζέψουν, λένε ότι η Ρόμα έχει μόνο ήττες στο Juventus Stadium. Η αρχή τους είναι ότι δεν έχει σημασία ποιος θα νικήσει, το σημαντικό είναι να μην νικήσει η Γιούβε. Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε. Αυτό που απασχολεί τους αντιπάλους μας είναι μόνο το να μην νικήσει η Γιούβε και αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να τους διαψεύσουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να νικάμε, υπάρχουμε για να νικάμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου