1 Ιαν 2017

Ο καλός, ο κακός και ο... Πογκμπά

Ποια μπορεί να είναι τα πρόσωπα που σημάδεψαν -για διαφορετικούς λόγους- το 2016; Πολλά μπορεί να επιλεγούν. Εμείς διαλέξαμε τρία συγκεκριμένα.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Συνηθίζουμε να λέμε -και έτσι είναι- ότι η ομάδα είναι πάντα πάνω από κάθε πρόσωπο. Τα πρόσωπα, όμως, είναι αυτά που καθορίζουν το πώς θα πάει η ομάδα.

Οπως και να έχει, το 2017 ήρθε και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει μέσα σε αυτό η Γιουβέντους και ποιοι θα είναι αυτοί που θα ξεχωρίσουν. Μέχρι να γίνει αυτό, μπορούμε να σταθούμε σε αυτούς που ξεχώρισαν μέσα στο 2016, επιλέγοντας τους σαν... casting για το «ο καλός, ο κακός κι ο άσχημος».


Ο καλός
Ο καλός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Πάουλο Ντιμπάλα. Ο Αργεντίνος αποκτήθηκε για 40 εκατ. ευρώ και πήρε την πρώτη γεύση από Γιουβέντους στον τελικό του Champions League στο Βερολίνο, έχοντας πάρει θέση στην εξέδρα με τους Γιουβεντίνους.

Μέσα στο 2016, ανάγκασε τους τιφόζι να τον αποθεώσουν πάρα πολλές φορές αφού επιβεβαίωσε το ταλέντο του και ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ομάδας των επόμενων χρόνων.

Ο Ντιμπάλα άκουσε και διάβασε αρκετά σχόλια δημοσιογράφων και οπαδών που τον συνέκριναν με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ξέρει ότι η τιμή του έχει εκτιναχθεί στα ύψη και παράλληλα -και αυτό είναι και το πιο σημαντικό- έχει δώσει αρκετές φορές όρκους πίστης στην Κυρία. Μια πίστη που αναμένεται να αποδειχθεί και με το νέο συμβόλαιο που θα υπογράψει.


Ο κακός
Ο κακός είναι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Κακός, επειδή δεν φοβήθηκε να πάρει αυτό τον ρόλο, γνωρίζοντας ότι θα μπει στο μάτι του κυκλώνα αποφασίζοντας να αφήσει τη Νάπολι για να ντυθεί μπιανκονέρο.

Ο Αργεντίνος φορ έκανε απίστευτα πράγματα μέσα στο 2016, ολοκληρώνοντας το περσινό πρωτάθλημα με 36 γκολ! Επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Serie A και εξηγεί, βασικά, γιατί η Γιουβέντους αποφάσισε να πληρώσει 90 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και να πραγματοποιήσει την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της.

Το ξεκίνημα του στο Τορίνο δεν ήταν και δεν είναι εύκολο, υπό την έννοια ότι δεν έχει μπει ακόμη στο 100% στους μηχανισμούς της ομάδας, αλλά η κλάση του είναι τέτοια που να του επιτρέπει να έχει ήδη φτάσει στα 13 γκολ, χαρίζοντας σημαντικές νίκες σε Ιταλία και Ευρώπη.


Και ο άσχημος
Ο άσχημος, τέλος, είναι ο Πολ Πογκμπά... Οταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα σενάρια για μεταγραφή του, κανείς δεν το πίστεψε. Ειδικά όταν παρουσιαζόταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως η ομάδα που τον θέλει, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Γάλλος θα ζητούσε να επιστρέψει εκεί που δεν τον πίστεψαν πριν 4,5 χρόνια. Κι όμως, το έκανε.

Ο Πογκμπά... ξέχασε ότι φορούσε τη φανέλα με το Νο10 της Γιουβέντους, ξέχασε τα όσα έλεγε για πολυετή παραμονή στους μπιανκονέρι, ξέχασε τα λόγια αγάπης που έλεγε για την Κυρία. Για την ομάδα, δηλαδή, που τον έκανε αυτό που είναι σήμερα: Την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Τουλάχιστον αφού αποφάσισε να φύγει, η Γιουβέντους φρόντισε να εξασφαλίσει αυτό: Οτι θα φύγει φέρνοντας στο ταμείο του κλαμπ το μεγαλύτερο ποσό που πήρε ποτέ ομάδα για να πουλήσει κάποιον παίκτη. Από εκεί και πέρα, η εξέλιξη των πραγμάτων, στα επόμενα χρόνια, θα δείξει ποιος κέρδισε και ποιος όχι. Προς το παρόν, με την συμπεριφορά του, κέρδισε τον ρόλο του... άσχημου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου