18 Ιαν 2017

Τα 8 σημεία που δείχνουν πως στη Γιουβέντους δουλεύονται τα πράγματα σωστά

«Οχι μόνο προβλήματα, 8 πράγματα δουλεύουν και δουλεύουν καλά», γράφει η Tuttosport για τη Γιουβέντους.

Τα αρνητικά δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα, τα βλέπουμε και τα επισημαίνουμε όλοι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι μπιανκονέρι... βουλιάζουν.

Αυτό θέλησε να υπενθυμίσει η Tuttosport, η οποία αναφέρεται στο κλίμα που πάει να δημιουργηθεί γύρω από τη Γιούβε και γι' αυτό εστιάζει σε οκτώ θετικά σημεία. Και τα παραθέτουμε όπως τα γράφει...


1. Είναι 1η στο πρωτάθλημα με ένα ματς λιγότερο. Δεν είναι εκεί κατά τύχη, μετά από ένα γύρο έχει 45 βαθμούς (6 περισσότερους από πέρυσι). Εχει μια αμυντική επίδοση ανάλογη με πέρυσι (έχει δεχθεί ένα περισσότερο, 16 έναντι 15) και επιθετική καλύτερη (40 φέτος, 33 πριν ένα χρόνο). Είναι στους «16» του Champions League ως 1η του ομίλου με καλύτερη κλήρωση (Πόρτο αντί Μπάγερν). Είναι και στους «8» του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Μίλαν στο Juventus Stadium.

2. Πήρε τα προαναφερθέντα αποτελέσματα ενώ αναγκάστηκε να παίξει για δύο κρίσιμους μήνες χωρίς έναν καθοριστικό ποδοσφαιριστή, τον Πάουλο Ντιμπάλα. Και είχε ξανά στη διάθεση της τον κανονικό Μαρκίζιο μόνο από τις αρχές Νοεμβρίου, μετά το σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

3. Νίκησε όλα τα ματς στο Stadium, το οποίο επιβεβαιώνεται σαν... φονικό όπλο.

4. Οταν κατέστη εφικτό να παίξουν μαζί οι Ντιμπάλα, Πιάνιτς και Ιγκουαΐν, απέδειξαν ότι μπορούν να είναι καθοριστικοί και δυνητικά... θανατηφόροι.


5. Πήρε τα ματς τόσο με την Ρόμα όσο και με τη Νάπολι, τις δύο πιο πιθανές ομάδες να της διεκδικήσουν τον τίτλο.

6. Εχει ένα βάθος στο ρόστερ μεγαλύτερο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και αυτό μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στο κρίσιμο σημείο της σεζόν, όταν ένας τραυματισμός μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος. Κανένας, για παράδειγμα, δεν έχει Ρουγκάνι και Μπενάτια σαν εναλλακτικές επιλογές στην άμυνα.

7. Μπορεί να βασιστεί στη συμπαγή σχέση της διοίκησης με όλο το περιβάλλον της ομάδας, η οποία κρατάει υπό έλεγχο την κατάσταση μετά από οποιοδήποτε αποτέλεσμα, κάτι που δεν έχουν άλλες ομάδες, στις οποίες το κλίμα εύκολα μπορεί να αλλάξει από πανηγυρικό σε καταθλιπτικό.

8. Εχει αποδείξει ότι έχει ικανότητα στην αντίδραση της μετά από ήττες και διαθέτει ένα ρόστερ ενωμένο και συνεχώς πιο έμπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου