26 Ιαν 2017

Οι τρεις καλύτεροι και ο... χειρότερος στο ματς με τη Μίλαν

Με τον τίτλο «Γιούβε, καλλιτέχνες οι Πιάνιτς και Ντιμπάλα, μα πόσα γκολ χάθηκαν...», η Gazzetta dello Sport αναφέρεται σε τρεις καλούς και έναν κακό μπιανκονέρο.

Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα κάνει την κριτική των παικτών της Γιουβέντους στο χθεσινό ματς με τη Μίλαν, ξεχωρίζοντας τους τρεις καλύτερους (top) αλλά και τον χειρότερο (flop).

Παραθέτουμε αυτούσια όσα γράφει η GdS...

Top: Πιάνιτς
Αρχισε τη βραδιά στέλνοντας επτά φορές την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας σε ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Απόλαυση για όποιον πήγε νωρίτερα στο γήπεδο και είδε το ζέσταμα. Οτι το πόδι του, πάντως, ήταν ζεστό, το απέδειξε και με την εκτέλεση του για το 2-0.

Περισσότερο και από την σπεσιαλιτέ του όμως, τις εκτελέσεις φάουλ, το 4-2-3-1 τον έβαλε για πρώτη φορά στο κέντρο του μπιανκονέρο κόσμου. Το γεγονός ότι έχει ακόμη έναν δίπλα του, μπροστά από την άμυνα, τον απελευθερώνει από το πρέσινγκ του αντιπάλου. Εκανε το καλύτερο του πρώτο ημίχρονο από όταν πήγε στο Τορίνο, ειδικά σε κάποια μικρά και κρίσιμα πράγματα. Τρομερή βελτίωση, επίσης, στη φυσική κατάσταση του».


Top: Ντιμπάλα
Ποιος ξέρει, ίσως το γεγονός ότι έβαλε το γκολ στον Ντοναρούμα, να τον κάνει να ξεχάσει την κακή βραδιά στη Ντόχα. Δεν έκανε λάθος στη φάση του 1-0 και μετά ήταν αξεπέραστος στο παιχνίδι ανάμεσα στις γραμμές. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την στιγμή που βγήκε, το παιχνίδι της Γιουβέντους έχασε κάτι από την λάμψη που είχε ως εκείνη την στιγμή και η Μίλαν κατάφερε να... κρύψει το αριθμητικό μειονέκτημα της. Και τα γκολ του, ως τώρα, στη σεζόν ανεβαίνουν στα 8 (5 στο πρωτάθλημα, ένα στο Champions League, 2 στο Coppa Italia).

Flop: Αλεξ Σάντρο
Εντάξει, ακόμη κι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Γιουβέντους φέτος, μπορεί να έχει μια όχι και τόσο καλή βραδιά. Δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα του αγώνα από την στιγμή που πέρασε ως αλλαγή, χάνοντας αρκετές μπάλες. Ο Αλέγκρι, πάντως, μπορεί να χαμογελάει αφού πίσω από τον Βραζιλιάνο ανεβαίνει ο Ασαμόα. Ο Γκανέζος είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ και έκανε ένα δεμένο ματς αμυντικά, πάνω στον Σούσο. Ο Εβρά μπορεί να φύγει χωρίς να έρθει άμεσα αντικαταστάτης.


Top: Μάντζουκιτς
Ναι, σύμφωνοι. Ο SuperMario έχασε δύο φορές το γκολ που θα έκανε το 3-1 στο δεύτερο ημίχρονο. Η δεύτερη ευκαιρία, μάλιστα, ήταν τεράστια. Χωρίς αυτόν, όμως, το 4-2-3-1, το οποίο μπορεί όντως να αλλάξει την σεζόν της Γιούβε, δεν θα ήταν πιθανό. Στην αμυντική φάση υποχωρεί στη γραμμή του Κουαδράδο και των δύο μέσων, για να γίνει το σύστημα 4-4-1-1.

Και η ποιότητα των ανασταλτικών του καθηκόντων, είναι αυτή ενός μέσου. Μετά, τον βλέπεις να επηρεάζει το παιχνίδι και στον επιθετικό τομέα, όπως όταν άνοιξε για τον Ασαμόα στη φάση του 1-0, παίρνοντας την κεφαλιά από τον Αμπάτε ενώ απασχολούσε πάντα δύο αμυντικούς της Μίλαν με την εντυπωσιακή φυσική δύναμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου