28 Ιαν 2017

Η συμβουλή του Αλέγκρι στον Πιάτσα που αποθεώνει συνέχεια αλλά δε βάζει και η ευχή στον Μπουφόν

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε προς τους παίκτες του ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με απόλυτη σοβαρότητα το αυριανό ματς με την Σασουόλο, για το οποίο επιβεβαίωσε το 4-2-3-1 και παραδέχθηκε ότι έχει δύο διλήμματα.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου...

Για το ματς με την Σασουόλο: «Πρέπει να δώσουμε συνέχεια, το αυριανό ματς είναι πιο δύσκολο γιατί το να παίξεις κόντρα στη Λάτσιο μετά από ήττα στη Φλωρεντία, είναι εύκολο. Το να παίξεις κόντρα στη Μίλαν με έπαθλο την πρόκριση στους "4" του κυπέλλου είναι επίσης εύκολο. Κόντρα στη Σασουόλο αύριο, όμως, θα πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε την ίδια σωστή νοοτροπία ακόμη κι όταν πρόκειται για ματς που θεωρητικά δίνουν μικρότερα κίνητρα. Εχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας, από το Champions League μέχρι τα ρεκόρ στην Ιταλία, σε ό,τι αφορά σερί πρωταθλήματα και κύπελλα. Πρέπει να στοχεύουμε πάντα στο να ανεβάζουμε τον πήχη, αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να έχουμε και να πετύχουμε όλοι».

Για την 11άδα: «Ο Μαρκίζιο είναι στην αποστολή αλλά δύσκολα θα είναι και στην 11άδα, δεν είναι 100% έτοιμος. Βασικά έχω δύο διλήμματα: Πιάτσα ή Κουαδράδο και Ρινκόν ή Κεντίρα. Από εκεί και πέρα, είναι πιθανό αύριο να επιστρέψει ο Λιχτστάινερ ως δεξί μπακ, όπως και ο Αλεξ Σάντρο αριστερά».


Για το αν το 4-2-3-1 αξιοποιεί καλύτερα τον Ιγκουαΐν: «Πάντα έβαζε και βάζει γκολ ο Γκονσάλο. Είτε παίζει μόνος στην επίθεση, είτε έχει έναν δίπλα του, είτε δύο. Με όλα τα συστήματα έβαλε και βάζει γκολ. Από εκεί και πέρα, δεν είναι ότι έχουμε παίξει και... 1000 ματς με 4-2-3-1. Δύο αγώνες έχουμε παίξει μόνο, γι' αυτό το αυριανό παιχνίδι με την Σασουόλο είναι πολύ σημαντικό κριτήριο».

Για τον Πιάτσα, τον οποίο αποθεώνει συνεχώς αλλά δεν τον βάζει βασικό: «Ο Μάρκο πρέπει να ωριμάσει σε ό,τι αφορά την νοοτροπία και τη σταθερότητα, σίγουρα όμως όποτε κληθεί να παίξει, είτε για μισή ώρα είτε ως βασικός, θα κάνει αυτό που πρέπει. Ειδικά με αυτό το σύστημα μπορεί να δώσει πολλά. Οχι μόνο ως αριστερό εξτρέμ αλλά ακόμη και ως δεξί».

Για την βελτίωση του Πιάνιτς με το 4-2-3-1: «Ο Πιάνιτς ξέρει να παίζει με την μπάλα, ξέρει ποδόσφαιρο, τελεία. Είναι ποδοσφαιριστής που χρειάζεται να περνάει η μπάλα από αυτόν, αυτό είναι πιο σημαντικό από το σύστημα. Από εκεί και πέρα, δεν αγαπάω τους αριθμούς... 4-3-3, 4-2-3-1, 5-4-3-2 και ό,τι άλλο θέλετε... Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να βελτιωθούμε στην κυκλοφορία της μπάλας και στη διαχείρηση του ματς, κάτι που δεν κάναμε, για παράδειγμα, στα τελευταία 10-15 λεπτά με την Μίλαν».

Για τα 39α γενέθλια του Μπουφόν: «Ευχήθηκα στον Τζίτζι και του είπα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται την ηλικία του, γιατί η δύναμη του πάντα ήταν το γεγονός ότι είχε και έχει ενθουσιασμό. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της καριέρα του, το οποίο δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι μετά το Μουντιάλ του 2018. Αν είναι καλά σωματικά και ψυχολογικά, μπορεί να συνεχίσει κι άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου