14 Ιαν 2017

Μεγάλη συνέντευξη του Ιγκουαΐν στην Tuttosport: Θα συμβούλευα τον Μέσι να έρθει εδώ, στη Γιουβέντους

«Εγώ, η Γιούβε, ο Ντιμπάλα και η Νάπολι», είναι ο τίτλος της Tuttosport για την μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Παραθέτουμε το πρώτο μέρος από όσα είπε ο Αργεντίνος φορ...

Για τους πρώτους μήνες στη Γιουβέντους: «Πραγματικά όμορφη εμπειρία, μερικές φορές δύσκολη. Οταν την επέλεξα, ήξερα τι νοοτροπία θα βρω».

Για το αν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στη Γιούβε ή στην Ρεάλ: «Ουσιαστικά είναι το ίδιο. Στη Ρεάλ και στη Γιούβε παλεύεις για να φτάσεις ως το τέλος σε κάθε διοργάνωση. Στη Γιουβέντους το μόνο που μετράει είναι η νίκη και σε προετοιμάζουν για αυτό, σε μετατρέπουν σε μια πολεμική μηχανή».

Για το πόσο τον βοηθάει το να προπονείται με τους αμυντικούς της Γιουβέντους: «Το να προπονείσαι με Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Μπαρτσάλι και τους άλλους αμυντικούς καθημερινά, είναι πολύ καλό τεστ. Ο πιο επιθετικός από όλους τους είναι ο Κιελίνι».

Για την κλήρωση με την Πόρτο στο Champions League: «Την ξέρω ως ομάδα, την αντιμετώπισα και με τη Νάπολι στο Europa League, δεν θα είναι εύκολα ματς. Θα είναι δύσκολο, εξαρτάται από τη νοοτροπία που θα έχουμε».


Για το ότι λένε πλέον, μετά την μεταγραφή του, ότι η Γιουβέντους μπορεί να αγοράσει οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή: «Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Είναι ένα top κλαμπ, μια top ομάδα με δυνατή διοίκηση».

Για το αν μπορεί να πάρει ακόμη και τον Μέσι: «Σίγουρα, θα συμβούλευα τον Λίο να έρθει εδώ. Η Serie A είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα, με βελτίωσε πολύ».

Για το αν η Γιουβέντους θα είναι η τελευταία του ομάδα στην Ευρώπη: «Ειλικρινά δεν το ξέρω. Είμαι μόνο έξι μήνες εδώ και έχω συμβόλαιο για πέντε χρόνια. Οταν λήξει, θα είμαι 33 ετών και δεν θα σταματήσω σε αυτή την ηλικία το ποδόσφαιρο. Θα δούμε».

Για το αν μελετάει άλλους επιθετικούς: «Ναι, βλέπω τα βίντεο του Ρονάλντο, του Βραζιλιάνου. Αρχισα από πιτσιρικάς και το κάνω ακόμη μερικές φορές, ήταν ο κορυφαίος σέντερ φορ όλων των εποχών».

Για το πώς εξηγεί την υπερβολική χαλάρωση της Γιουβέντους κατά τη διάρκεια των αγώνων: «Είναι δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος για 90 λεπτά. Αυτό που λέει ο Αλέγκρι, όμως, είναι αλήθεια. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε να χάνουμε δικά μας ματς, όταν τα έχουμε στο χέρι μας. Μια ομάδα όπως εμείς, δεν θα πρέπει να χάνει έτσι την συγκέντρωση της».

Για το αν σκέφτεται την Χρυσή Μπάλα: «Ειλικρινά όχι. Εξαρτάται από την σεζόν που κάνεις. Αν έρθει, καλώς. Προτιμώ, πάντως, να νικήσω με τη Γιουβέντους».

Για το αν θα φύγει ο Εβρά: «Θέλω το καλύτερο για τον Πατρίς, θα σεβαστώ όποια απόφαση πάρει».

Για το πώς θα είναι η επιστροφή του στο Σαν Πάολο ως αντίπαλος: «Θα είναι περίεργο, στη Νάπολι έζησα τρία υπέροχα χρόνια και θα είμαι πάντα ευγνώμων στον κόσμο της. Είμαι ακόμη σε επαφή με πολλούς από τους πρώην συμπαίκτες μου και με τον Μαουρίτσιο Σάρι. Οχι με τον πρόεδρο».


Για τις κατηγορίες ότι η Γιουβέντους ευνοείται: «Τα ίδια έλεγαν και για την Ρεάλ. Οταν έρχεσαι στη Γιούβε, όμως, καταλαβαίνεις γιατί νικάνε πάντα. Οταν είσαι εκτός δεν το βλέπεις, φαντάζεσαι άλλα πράγματα. Μετά μπαίνεις στο Βινόβο και συνειδητοποιείς ότι υπάρχει μια μοναδική πείνα για νίκες. Προσωπικά, πάντως, οι διαιτητές μου φέρονται με τον ίδιο τρόπο που μου φέρονταν και πριν, δεν άλλαξε κάτι».

Για την σχέση του με τα χρήματα: «Κάθε μήνα ελέγχω τον λογαριασμό μου για να δω αν μπήκαν τα λεφτά. Οπως κάνει, δηλαδή, κάθε εργαζόμενος και κάθε επιχειρηματίας. Δεν είμαστε ρομπότ οι ποδοσφαιριστές. Είμαστε άνθρωποι. Μπορεί να μην μας βλέπετε έτσι αλλά είμαστε άνθρωποι που παίζουν ποδόσφαιρο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πολύ περισσότερα λεφτά από εμάς αλλά δεν είναι τόσο γνωστοί».

Για το αν είναι οπαδός κάποιας ομάδας: «Οχι, μου αρέσει το ποδόσφαιρο αλλά ποτέ δεν ήμουν τρελός για κάποια ομάδα. Συμπαθούσα και συμπαθώ πάντα την Ρίβερ Πλέιτ γιατί εκεί μεγάλωσα».

Για το πώς αισθάνεται στο Τορίνο: «Είμαι ευτυχισμένος. Ο κόσμος είναι άψογος, μορφωμένος και ευχάριστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου