9 Ιαν 2017

Αλέγκρι: Θα μείνω στη Γιουβέντους μέχρι να με διώξουν

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του αυτή τη φορά και μίλησε για το μέλλον του, περιγράφοντας και ένα σκηνικό από το αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους μετά το 3-0 επί της Μπολόνια...

Για τη νίκη: «Ηταν σημαντικό να νικήσουμε απόψε ώστε να διατηρήσουμε τη διαφορά, έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Εχουμε κάποια πολύ δύσκολα ματς μέσα στον Ιανουάριο και δεν έπρεπε να ρισκάρουμε απώλεια βαθμών σήμερα. Συγχαρητήρια στους παίκτες επειδή διάβασαν σωστά τις καταστάσεις, δεν είναι κάτι απλό γιατί τα ματς δεν πάνε πάντα όπως τα έχεις σχεδιάσει. Χάρη, επίσης, στην ικανότητα των παικτών μου να παίζουν διάφορους ρόλους, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάζουμε σύστημα ακόμη και κατά τη διάρκεια του ματς και αυτό μας κάνει πιο απρόβλεπτους για τον αντίπαλο».

Για την απόδοση: «Υπήρχαν ορισμένες στιγμές που αμυνόμασταν με επτά παίκτες, γενικά ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι απόψε σε σχέση με το Σούπερ Καπ. Σε όλη τη διάρκεια του ματς είχαμε την αίσθηση ότι η Μπολόνια δεν θα σκοράρει και αυτό είναι σημαντικό γιατί φέτος, δυστυχώς, δεν το έχουμε καταφέρει σε πολλά παιχνίδια αυτό. Εχουμε την κατοχή της μπάλας αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουμε και τον έλεγχο του παιχνιδιού, είναι δύο διαφορετικά πράγματα».


Για την μάχη του τίτλου: «Το scudetto είναι ο πρωταρχικός μας στόχος και ειλικρινά δεν είναι εύκολο γιατί οι Ρόμα και Νάπολι είναι πίσω μας και μας πιέζουν. Οπως βλέπω τη βαθμολογία, θα χρειαστούν τουλάχιστον 85 βαθμοί για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το Champions League, από την άλλη, είναι πολύ διαφορετική διοργάνωση γιατί εκεί μια λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στο πρωτάθλημα μπορείς να διορθώσεις ένα λάθος, στα νοκ άουτ του Champions League έχεις μόνο μία ευκαιρία και πρέπει να τα κάνεις σωστά».

Για τα σενάρια που τον θέλουν να δουλεύει στην Αγγλία την επόμενη σεζόν: «Κάπου διάβασα ότι θα πάω στην Αγγλία επειδή μαθαίνω αγγλικά. Το είχα πει και πέρυσι ότι κάνω μαθήματα αγγλικών αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Τα Χριστούγεννα πήγα με την κόρη μου στο Λονδίνο για λίγες μέρες και όταν προσγειωθήκαμε, καθώς περπατούσαμε στο αεροδρόμιο, είδα μια εφημερίδα που είχε μια μεγάλη μου φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο και έγραφε ότι θα αναλάβω την Αρσεναλ. Το είδα και σκέφτηκα: "Γαμώτο, έπρεπε να γίνει σήμερα αυτό;". Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος στη Γιουβέντους και θα μείνω με χαρά εδώ μέχρι να με διώξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου