5 Φεβ 2017

Η μπηχτή του Αλέγκρι για τους ατομιστές και η αποθέωση του Ντιμπαλά μία εβδομάδα μετά το επεισόδιο

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι με την Ιντερ.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους, με ιδιαίτερη έμφαση στο σχόλιό του για τον Πάουλο Ντιμπάλα αλλά και για τις ατομικές θυσίες που πρέπει να κάνουν όλοι για το γενικό καλό...

Για το ντέρμπι: «Είναι ένα ωραίο ματς για να το παίξεις, σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Γιουβέντους και Ιντερ έχουν τα ρόστερ για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, το καλό για εμάς είναι ότι αυτοί άρχισαν άσχημα και έχουν μείνει πιο πίσω. Εχουν, όμως, δυνατό ρόστερ, πάντα το έλεγα. Από εκεί και πέρα, για εμάς δεν πρέπει να είναι κίνητρο αύριο η Ιντερ. Το κίνητρο μας πρέπει να είναι όλα τα ματς. Η Ιντερ, η Κροτόνε, η Κάλιαρι... Παίζουμε για 9 σημαντικούς βαθμούς σε αυτά τα τρία παιχνίδια. Αύριο δεν θέλουμε εκδίκηση για την ήττα στο Μιλάνο, αύριο θέλουμε τρεις σημαντικούς βαθμούς».

Για το μέλλον του: «Εχω καλή σχέση με την διοίκηση, όπως έχω και ακόμη 1,5 χρόνο συμβολαίου. Προτεραιότητα τώρα δεν είναι το μέλλον μου αλλά το να νικήσουμε ή να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να νικήσουμε».


Για το γεγονός ότι στις νίκες αποθεώνονται οι παίκτες και στις ήττες φταίει μόνο αυτός: «Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που μπαίνουν στο γήπεδο και κρίνουν τους αγώνες. Ο προπονητής, όπως λέω πάντα, πρέπει να κάνει την μικρότερη δυνατή ζημιά».

Για την κατάσταση των Μαρκίζιο και Μπαρτσάλι: «Ο Κλαούντιο είναι διαθέσιμος, είναι καλύτερα. Είναι φυσιολογικό, το περιμέναμε, ότι μετά από απουσία τόσων μηνών και αφού έπαιξε και έπαιξε καλά για κάποιους μήνες, θα ερχόταν μια περίοδος που θα έπρεπε να μείνει εκτός για λίγα ματς. Είναι φυσιολογικό σε τέτοιες περιπτώσεις. Οσο για τον Μπαρτσάλι, είχε πυρετό και σήμερα το πρωί. Θα δούμε πώς θα είναι αργότερα και αν θα μπει ή όχι στην αποστολή».

Για την επιστροφή του Λιχτστάινερ στη λίστα του Champions League και την ανανέωση του συμβολαίου: «Υπήρξε ένα θεματάκι στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου αλλά είχα πει τότε ότι ο Στέφαν είναι σπουδαίος επαγγελματίας και το απέδειξε ξανά. Από εκεί και πέρα, η λίστα του Champions League είναι κάτι... επίπονο για τον προπονητή γιατί πρέπει να αφήσει κάποιον έξω. Το καλοκαίρι ήταν ο Λιχτστάινερ, τώρα ο Ερνάνες. Ο Στέφαν θα είναι σημαντικός στη συνέχεια της σεζόν, όπως και ο Ντάνι Αλβες, ο οποίος έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και έχει καταλάβει πλέον πώς... δουλεύει το ιταλικό ποδόσφαιρο».


Για τον Ντιμπάλα: «Ο Πάουλο έχει την ποιότητα για να πάρει την Χρυσή Μπάλα. Από εκεί και πέρα, όταν ένας προπονητής αποφασίζει να βγάλει έναν παίκτη για να βάλει άλλον, σημαίνει ότι χρειάζεται φρέσκες δυνάμεις. Ο Πάουλο επέστρεψε από τραυματισμό δύο μηνών, παίζει συνεχώς και ανεβαίνει. Πέρυσι ήταν η πρώτη του χρονιά στη Γιουβέντους και δεν του ζητούσε κανείς τίποτα, φέτος είναι η δεύτερη και οι απαιτήσεις έχουν ανέβει πολύ».

Για την αυτοπεποίθηση της ομάδας: «Η ομάδα κατάλαβε ότι για να νικήσεις πρέπει να αφήσεις στην άκρη τους προσωπικούς στόχους και να βάλεις μπροστά τους ομαδικούς. Η Γιουβέντους έχει ακόμη σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση. Δεν πρέπει να είμαστε πολύ συντηρητικοί, μέχρι πριν λίγο καιρό πιστεύαμε ότι θα νικήσουμε κάνοντας το μίνιμουμ. Πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη σε ό,τι αφορά την απόδοση μας, την ταχύτητα στις πάσες και γενικά να κάνουμε ένα σημαντικό άλμα».

Για τον Πατρίς Εβρά: «Ευχαριστώ τον Πατ για όσα μου έδωσε, για όσα έδωσε στη Γιουβέντους σε αυτά τα 2,5 χρόνια, για όσα έδωσε στους συμπαίκτες του στον τομέα της προσωπικότητας και ειδικά σε όσους έμπαιναν για πρώτη φορά στα αποδυτήρια της Γιούβε. Είναι μια σημαντική απώλεια αλλά ήταν μια κοινή απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου