15 Φεβ 2017

Δύσκολα τα πράγματα για μεγάλο κλαμπ της Γιουβέντους

Ξεχωριστός φάκελος για τον αρχηγό των Viking υπάρχει στην εισαγγελία του Μιλάνο, σύμφωνα με την Corriere dello Sport.

Τα τελευταία γεγονότα γύρω από τους Viking, που είχαν ως συνέπεια την αποχή τους από το ντέρμπι με την Ιντερ, δεν είναι τόσο απλά όπως φαίνεται. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, η οποία επικαλείται εισαγγελικές πηγές, είναι σε εξέλιξη ξεχωριστή έρευνα για τον αρχηγό των Viking.

Σε αυτή την έρευνα, μάλιστα, υπάρχει εμπλοκή και των ultras της Μίλαν αφού, σημειώνει η εφημερίδα, η εισαγγελία έχει σταθεί σε ένα πανό που είχε σηκωθεί στην curva Sud του Σαν Σίρο στις 22 Οκτωβρίου 2006. Πανό, με το οποίο οι τιφόζι των ροσονέρι εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον αρχηγό των Viking, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος εκείνη την περίοδο -τελικά αφέθηκε ελεύθερος- με την κατηγορία ότι πυροβόλησε σε πλατεία του Μιλάνο κάποιον, ο οποίος φέρεται να ήταν γιος ενός συνεργάτη της 'ndraghetta.

Οι οπαδοί της Μίλαν αρχίζουν να μπλέκουν και αυτοί στην υπόθεση επειδή ο αρχηγός ου συνδέσμου των Γιουβεντίνων έχει δυνατή φιλία χρόνων με τον ισχυρός αρχηγό του γκρουπ Guerrieri Ultras και έναν από τους ηγέτες της Curva Sud της Μίλαν.


Σύμφωνα με όσα γράφει η Corriere dello Sport, στην έρευνα των εισαγγελέων του Μιλάνο για τον οπαδό των μπιανκονέρι, θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντικό το γεγονός ότι έχει πολύ στενές σχέσεις επί χρόνια με μαφιόζους από την Καλαβρία, κάποιοι εκ των οποίων έχουν συλληφθεί ήδη στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για τις σχέσεις των ultras της Γιουβέντους με την 'ndraghetta.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ολοκληρώνεται με μια αναφορά σε μια συνομιλία που έχουν οι Αρχές, ανάμεσα στον ηγέτη των Viking και έναν μαφιόζο, ο οποίος του ζητάει την άδεια για να μπει στο κάτω διάζωμα της Curva Sud ένα νέο γκρουπ με την ονομασία «Gobbi».

Η απάντηση του, σε αυτή τη συνομιλία που έχουν καταγράψει οι Αρχές, είναι η εξής: «Αν είναι Γιουβεντίνοι, κανένα πρόβλημα. Αν δεν είναι, όμως, δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου