18 Φεβ 2017

Μια εγκεφαλική συνάντηση γιγάντων, όταν ο μεγάλος Ντελ Πιέρο γράφει για τον σπουδαίο Ρομπέρτο Μπάτζο

Ο Ρομπέρτο Μπάτζο γιορτάζει τα 50ά γενέθλια του και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο του ευχήθηκε με ένα ξεχωριστό μήνυμα.

Συμπαίκτες στη Γιουβέντους για δύο χρόνια, ο Αλεσάντρο έμαθε πολλά από τον Ρομπέρτο, μέχρι που τον διαδέχθηκε ως ηγέτης των μπιανκονέρι. Και σήμερα, ανήμερα των 50ών γενεθλίων του «θεϊκού κοτσιδάκια», ο Pinturicchio του ευχήθηκε με ένα όμορφο γράμμα μέσω Facebook.

«Αγαπητέ Ρόμπι, σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για σένα αλλά, πίστεψε με, είναι και για όλους εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, είναι και για μένα που έκανα δίπλα σου ένα κομμάτι της καριέρας μου.

Ανήκω σε μια γενιά, όπως κι εσύ αν και μας χωρίζουν κάποια χρόνια, που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να "κουβαλάς την βαλίτσα των σπουδαίων". Και όταν σε γνώρισα, το 1993, εσύ ήσουν ο σπουδαιότερος και για μένα το να "κουβαλάω την βαλίτσα σου" δεν ήταν ενόχληση αλλά ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε.


Ηρθα στην Primavera της Γιουβέντους από την Πάντοβα στα 18 μου χρόνια. Εσύ σήκωνες την Χρυσή Μπάλα στον ουρανό του Τορίνο, αφού μας είχες οδηγήσει στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA.

Ρόμπι, έμαθα πολλά από σένα, έπαιξα μαζί σου, νίκησα μαζί σου. Ησουν ο σπουδαιότερος συμπαίκτης και όταν οι δρόμοι μας χώρισαν, το να κληρονομήσω την φανέλα σου ήταν τιμή, πέρα από μεγάλη ευθύνη.

Ολες τις φορές που συναντηθήκαμε μετά, στο γήπεδο, σαν αντίπαλοι, αγκαλιαστήκαμε με φιλία και εκτίμηση.

Και ακόμη και σήμερα, την ημέρα των 50ών γενεθλίων σου, θέλω να σου στείλω μια αγκαλιά.

Χρόνια πολλά πρωταθλητή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου