21 Φεβ 2017

«Δεν ερχόμαστε και από συνεχόμενες ευρωπαϊκές επιτυχίες ώστε να θεωρούμε... παιχνιδάκι τα ματς με την Πόρτο»

Ο Τζίτζι Μπουφόν ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους στη συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο αρχηγός...

Για την Πόρτο: «Ξέρουμε πόσο σημαντικό ματς είναι και τη δύναμη του αντιπάλου. Η Πόρτο έχει εμπειρία σε νοκ άουτ αγώνες του Champions League και έχουμε τον μέγιστο σεβασμό για αυτούς. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να κερδίσουμε την πρόκριση γιατί δεν θα μας χαριστεί τίποτα».

Για την κατάσταση της Γιουβέντους: «Είμαστε σε καλή κατάσταση όπως δείχνουν τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις μας. Από εκεί και πέρα, δεν ερχόμαστε και από συνεχόμενες ευρωπαϊκές επιτυχίες ώστε να θεωρούμε... παιχνιδάκι τα ματς με την Πόρτο. Σίγουρα έχουμε βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, έχοντας ανακτήσει τον σεβασμό και το πρεστίζ στην Ευρώπη. Και αυτό το κάναμε ξεκινώντας κάθε ματς με απόλυτη συγκέντρωση και καθόλου αλαζονεία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που ξέρω για να προχωρήσεις σε μια τέτοια διοργάνωση».

Για την 100ή εμφάνιση του, αύριο βράδυ, στο Champions League: «Μου το είπαν στο αεροπλάνο ότι είναι το 100ο μου ματς στο Champions League. Για να είμαι ειλικρινής, εγωιστικά δεν μου άρεσε τόσο πολύ, γιατί νόμιζα ότι έπαιξα περισσότερα».

Για την δήλωση του φορ της Πόρτο, Αντρέ Σίλβα, ότι είναι όνειρο του να βάλει γκολ στον Μπουφόν: «Είναι μεγάλος κίνδυνος, τον ξέρω πολύ καλά και ελπίζω να πραγματοποιήσει το όνειρο του και να μου βάλει γκολ αν έχουμε προκριθεί. Αυτό θα ήταν το καλύτερο για όλους μας. Θέλει μεγάλη προσοχή, η Πόρτο είναι ομάδα που δημιουργεί πάντα ευκαιρίες».


Για το θέμα Μπονούτσι: «Είναι καταστάσεις που συμβαίνουν σε μια ομάδα που έχει μεγάλο ανταγωνισμό παντού. Νομίζω πως η Γιούβε είναι ξανά στην ελίτ του ποδοσφαίρου, οπότε είναι λογικό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά καθώς ο μόνος τρόπος για να είσαι ικανοποιημένος είναι η νίκη και η καλή εμφάνιση κάθε παίκτη ξεχωριστά. Αν αυτό δεν συμβαίνει, αυτό το αίσθημα ευθύνης και επιθυμίας να πετύχεις τα πάντα μπορεί να σε κάνει να ζήσεις κάποια πράγματα με κακό τρόπο. Συμβαίνει όταν το επίπεδο μιας ομάδα είναι τόσο υψηλό, δεν είναι όμως τόσο σοβαρό και δεν υπάρχει τίποτα που χάλασε και δεν ξαναγίνεται. Μου έχει ζητηθεί να παρέμβω όταν κάποιος δεν είχε την σωστή νοοτροπία, νομίζω πως όλοι μας έχουμε το καθήκον να επεμβαίνουμε όταν το πράγμα γίνεται λάθος.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αν υπάρχει ένας πολύ ταλαντούχος, δυνατός και ηγετικός χαρακτήρας όπως ο Λέο, εμείς είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να θυσιάσουμε τους εαυτούς μας για το καλό της ομάδας και για να διατηρήσουμε απαραίτητες ισορροπίες και αξίες. Ο Λέο είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος που ενσαρκώνει το πνεύμα της Γιουβέντους, δεν πιστεύω επομένως ότι θα έχει πρόβλημα να αποδεχθεί κάθε απόφαση, αφού ξέρει ότι θα γίνει για το καλό της Γιούβε και τα σταλεί ένα εποικοδομητικό μήνυμα προς τους υπόλοιπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου