27 Φεβ 2017

Αλέγκρι: Δε θα μιλήσω τώρα για τρεμπλ και τέτοια πράγματα

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του πρώτου ημιτελικού με τη Νάπολι, την Τρίτη το βράδυ στο Juventus Stadium, έδωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής των μπιανκονέρι...

Για τη νίκη της Ρόμα επί της Ιντερ και τη μάχη του τίτλου: «Η Ρόμα έχει γίνει μια σοβαρή και σκληρή ομάδα αλλά εμείς είμαστε στην κορυφή και πρέπει να κάνουμε σερί νίκες για να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν είμαστε πίσω στη βαθμολογία για να περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων, είμαστε μπροστά και αυτό σημαίνει ότι όλα κρίνονται από εμάς».

Για το ματς με τη Νάπολι: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να πάμε στον τελικό του κυπέλλου για τρίτη σερί χρονιά. Το γεγονός ότι παίζουμε εντός έδρας αύριο, σημαίνει ότι το σημαντικό είναι να μην δεχθούμε γκολ. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε μια Νάπολι που θα είναι πολύ θυμωμένη μετά την ήττα από την Αταλάντα. Ξέρουμε τι ομάδα είναι η Νάπολι, το γεγονός ότι έκανε μια ήττα το Σάββατο δεν σημαίνει ότι μέσα σε τρεις μέρες έχασε όλα αυτά τα καλά που κάνει τα τελευταία δύο χρόνια».

Για το αν ο Ιγκουαΐν είναι επηρεασμένος ψυχολογικά ενόψει αυτού του αγώνα: «Ο Γκονσάλο έπαιξε εναντίον της Νάπολι στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, είναι αυτός ο τύπος ποδοσφαιριστή που πρέπει να παίζει συνεχώς για να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Οσο περισσότερο παίζει, τόσο καλύτερα είναι».


Για τον Ντιμπάλα που επιστρέφει στην 11άδα: «Ο Πάουλο, λόγω των χαρακτηριστικών του, μπορεί να ενώσει τους δύο χαφ με την επιθετική τετράδα. Είναι φυσιολογικό, όμως, να μην παίζει συνεχώς, κάθε τόσο χρειάζεται να πάρει και ανάσες. Το σημαντικό είναι η ομάδα να έχει ισορροπία και να είναι δεμένη πάντα στον αγωνιστικό χώρο, όπως ήταν και το Σάββατο παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε ο Ντιμπάλα αλλά ο Στουράρο».

Για το ποιες θα είναι οι αλλαγές στην 11άδα: «Στο τέρμα θα είναι ο Νέτο, ο οποίος είναι σπουδαίος τερματοφύλακας και κάνει τον αναπληρωματικό επειδή υπάρχει μπροστά του ο Μπουφόν. Στην άμυνα θα ξεκουραστεί ο Ρουγκάνι και θα επιλέξω δύο από τους Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Μπενάτια. Στα δύο άκρα της άμυνας επιστρέφουν οι Λιχτστάινερ και Ασαμόα. Ο Πιάνιτς θα παίξει, ξεκουράστηκε αρκετά το προηγούμενο διάστημα. Οσο για τον Πιάτσα, θα δούμε. Σε τέτοια ματς είναι πολύ σημαντικό να έχεις στον πάγκο φρέσκους παίκτες που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά αν μπουν σαν αλλαγή».

Για το πώς είναι η ομάδα και αν έχει ως στόχο το τρεμπλ: «Δεν θα μιλήσω τώρα για τρεμπλ και τέτοια πράγματα... Φτάσαμε στον Μάρτιο και η ομάδα είναι, όπως θέλαμε, μέσα σε όλους τους στόχους. Δεν είναι θέμα μόνο του 4-2-3-1, μπορεί να αλλάξουμε ξανά στη συνέχεια, μια σεζόν αποτελείται από στιγμές και σε κάθε στιγμή επιλέγω το σύστημα που θεωρώ ότι είναι το κατάλληλο. Το τρεμπλ... Να μιλήσουμε για σοβαρά πράγματα. Θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος της σεζόν και να γεμίσουμε το πρόγραμμα μας. Αυτή την στιγμή έχουμε σίγουρα 15 ματς ακόμη. Τα 12 του πρωταθλήματος, τους δύο ημιτελικούς με τη Νάπολι στο κύπελλο και την ρεβάνς με την Πόρτο στο Champions League. Στόχος μας είναι να γεμίσουμε το πρόγραμμα γιατί αν καταλήξουμε να παίζουμε μόνο ένα ματς την εβδομάδα θα βαρεθούμε...».

Για το αν εκτός από αγγλικά μαθαίνει και ισπανικά, με αφορμή τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Μπαρτσελόνα: «Στο σχολείο είχα πρόβλημα και με τα ιταλικά γιατί έφευγα πολλές φορές από τα μαθήματα. Αγγλικά ή ισπανικά; Βασικά μαθαίνω όλο και καλύτερη την τορινέζικη διάλεκτο και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

1 σχόλιο:

  1. Ας τον αφήσουμε, τελικά, τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του.. Το τι θα πετύχει θα το δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή