27 Φεβ 2017

«Το πορτογαλικό σκαμπό προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη θέληση στον Μπονούτσι για να κάνει αυτό που του αρέσει…»

Για το πώς έζησε ο Λεονάρντο Μπονούτσι το ματς με την Εμπολι, από την προθέρμανση ως το περιβραχιόνιο του αρχηγού, γράφει η Gazzetta dello Sport.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο...

«Εξω το στήθος και ψηλά το κεφάλι, όπως πάντα. Το πορτογαλικό σκαμπό προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη θέληση στον Λεονάρντο Μπονούτσι για να κάνει αυτό που του αρέσει και ξέρει καλύτερα: Να κουμαντάρει την άμυνα.

Οτι όλα επέστρεψαν στην ομαλότητα έγινε κατανοητό περίπου 40 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, όταν ο κεντρικός αμυντικός των μπιανκονέρι βγήκε πρώτος για προθέρμανση και πίσω του ακολουθούσαν οι συμπαίκτες. Πάντα έτσι γίνεται όταν ο Μπονούτσι είναι βασικός, αυτός είναι που μπαίνει πρώτος με σπριντ για το ζέσταμα.


Τα συνθήματα και το περιβραχιόνιο
Πριν την έναρξη του ματς η Curva Sud φώναξε περισσότερες από μία φορές το όνομα του και αυτός τους ευχαρίστησε με ένα χειροκρότημα. Στην αναγγελία της 11άδας οι φωνές ήταν πιο έντονες όταν ο εκφωνητής έφτασε στο Νο19. Αν δεν υπήρχε ο Μαρκίζιο στον αγωνιστικό χώρο, ο μοναδικός με περισσότερα χρόνια στην ομάδα από αυτόν (οι άλλοι δύο, Μπουφόν και Κιελίνι, δεν ήταν στην 11άδα), ο Λέο θα φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού...

Με τις 301 εμφανίσεις του ως μπιανονέρο, είναι ο 4ος σε συμμετοχές από το τωρινό ρόστερ. Το περιβραχιόνιο, πάντως, το πήρε στο τελευταίο 15λεπτο, όταν ο Principino αντικαταστάθηκε, με το Juventus Stadium να χειροκροτεί την στιγμή της... παράδοσης-παραλαβής.


Η αγκαλιά με τον Μάντζουκιτς
Με τον Αλέγκρι όλα κύλησαν ομαλά και όπως έπρεπε: Οταν ο προπονητής έδινε οδηγίες, αυτός έτρεχε και τις εκτελούσε. Μετά το γκολ του Μάντζουκιτς ήταν από τους πρώτους που πήγε να αγκαλιάσει τον Κροάτη. Δεν ήταν εύκολο να αφήσει πίσω του ό,τι συνέβη αλλά ο Λέο είναι ένας τύπος σκληρός και αποφασισμένος.

"Εκανε ένα καλό ματς", είπε ο Αλέγκρι και πρόσθεσε: "Είμαι χαρούμενος. Τα συνθήματα για αυτόν υπάρχουν πάντα. Σε ένα εκπληκτικό και υπεύθυνο γκρουπ είναι δύσκολο αυτά τα πράγματα να προκαλέσουν αρνητικές καταστάσεις. Ο Λέο έδωσε στην ομάδα το τράνταγμα που χρειαζόταν"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου