20 Φεβ 2017

Στοιχεία που δείχνουν πως το εκτός έδρας με την Πόρτο δε θα είναι μια εύκολη υπόθεση

Η Γιουβέντους δεν θα έχει απέναντι της μόνο την Πόρτο το βράδυ της Τετάρτης αλλά και την παράδοση.

Ο πρώτος αγώνας με τους «δράκους» για τους «16» του Champions League είναι το μόνο που σκέφτονται άπαντες στους μπιανκονέρι, αναγνωρίζοντας ότι το έργο τους δεν θα είναι εύκολο. Και υπάρχουν διάφορα στατιστικά που το αποδεικνύουν αυτό.

Καταρχάς, η Πόρτο δεν έχει καμία εντός έδρας ήττα, σε καμία διοργάνωση, από τον περσινό Απρίλιο κι έπειτα. Από εκεί και πέρα, οι Πορτογάλοι δεν έχουν ηττηθεί σε κανένα από τα τελευταία έξι ματς που έχουν δώσει στην έδρα τους κόντρα σε ιταλική ομάδα.

Αυτά τα ματς, κατά σειρά, ήταν με Μίλαν (1-1), Λάτσιο (4-1), Ιντερ (1-1), ξανά Ιντερ (2-0), Νάπολι (1-0) και Ρόμα (1-1). Γενικά, η τελευταία εντός έδρας ήττα της Πόρτο από ιταλική ομάδα είναι την σεζόν 1991-92, όταν η Σαμπντόρια είχε επικρατήσει (0-1) στην πορεία της προς τον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα.


Τα πράγματα είναι καλά σε ό,τι αφορά την προϊστορία των «δράκων» με τη Γιουβέντους καθώς σε τρία ματς έχουν δύο νίκες οι μπιανκονέρι και μία ισοπαλία. Οπως και να έχει, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και οι παίκτες του θα πρέπει να είναι απολύτως σοβαροί και καλοί το βράδυ της Τετάρτης, απέναντι σε μια ομάδα που είναι κι αυτή σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση αφού μετράει, όπως και η Γιούβε, πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα της (Πόρτο-Τοντέλα 4-0, Γκιμαράες-Πόρτο 0-2, Πόρτο-Σπόρτινγκ Λ. 2-1, Εστορίλ-Πόρτο 1-2, Πόρτο-Ρίο Αβε 4-2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου