8 Φεβ 2017

Γιατί ο κόσμος χειροκροτεί έναν παίκτη που δεν το αξίζει; Καθαρά λόγω κουλτούρας

«Αυτή είναι η εικόνα που με τράβηξε από την Ιταλία. Αυτή θα είναι και η τελευταία που θα πάρω μαζί μου», έγραψε στο Instagram ο Ερνάνες.

Αρθρογραφία | Ποδόσφαιρο

Ο Βραζιλιάνος, με φόντο το Κολοσσαίο, αποχαιρέτησε ουσιαστικά τους τιφόζι (της Γιούβε, της Ιντερ αλλά και της Λάτσιο) και φεύγει για την Κίνα όπου πλέον θα είναι ο καλύτερος της ομάδας που θα αγωνίζεται και αρκετά πιο πλούσιος.

Η είδηση δεν είναι πως έφυγε από τη Γιουβέντους ένας μέτριος παίκτης (που κακώς είχε έρθει εξ’ αρχής), η «είδηση» που έχει ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που τον αποχαιρετά ο κόσμος.

Οι φίλαθλοι και από τις τρεις ομάδες της Serie A που πέρασε, τον ευχαριστούν και του εύχονται καλή τύχη. Ο Ερνάνες δεν έκανε καριέρα την Ιταλία. Οσο μπορούσε, τόσο έπαιξε. Πήρε τις ευκαιρίες του, όμως…


Δεν έχουν τη δυνατότητα να παίξουν πολλοί ποδοσφαιριστές στην καριέρα τους στη Λάτσιο, στην Ιντερ και στη Γιουβέντους. Στις δύο τελευταίες δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο και σε γενικές γραμμές φεύγει από μέτριος έως αποτυχημένος.

Και όμως, ένα σωρό άνθρωποι του έγραψαν μια καλή κουβέντα για να τον αποχαιρετήσουν. «Ευχαριστούμε για όλα “προφήτη”», του λένε. Συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος, είναι μια ποδοσφαιρική κουλτούρα που αξίζει να αντιγράψεις.

Όχι, δεν πρόσφερε ο «προφήτης» (ένας… προφήτης, μα τι προφήτης) αλλά ένα ποδοσφαιρικό «αντίο» είναι πολύ καλύτερο από ένα μπινελίκι της εξέδρας. Είναι το μοναδικό που μου έκανε εντύπωση για τη μεταγραφή του Ερνάνες. Το αρκετά ζεστό χειροκρότημα (που στην τελική, δεν το κέρδισε απλά του το πρόσφερε ο κόσμος)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου